Islanti 2013 osa 4

Islannin matkakertomus jatkuu. Löydät edelliset osat täältä:

Islanti 2013 osa 1
Islanti 2013 osa 2
Islanti 2013 osa 3Torstai

Nukuimme makeasti kellon herätykseen kello 8:50. Kävimme aamupalalla ja hengailimme kaupungilla tankaten välillä crepesejä ennen Golden circlen perinteistä turistikierrosta.

Meidät haettiin hotellilta, lastattiin isompaan bussiin ja matka alkoi. Ensimmäisenä kävimme "Thingvellirrissä", joka on viikinkien parlamentin kokoontumispaikka.

Siirryimme samalla Amerikan mannerlaatalta Euraasian laatalle. Repeämät maaperässä kertoivat tarinaa laattojen liikehtimisestä. Alueella olisi ollut myös mahdollista päästä sukeltamaan laattojen väliin kirkasvetisiin railoihin mikäli olisi käynyt sukelluskurssin.

Jatkoimme eteenpäin kohti Geysiriä ja Gullfossia. Ajoimme ensin Geysir-alueen ohitse putoukselle. Meillä kävi hyvä tuuri, sillä aurinko paistoi ja näimme täydellisen sateenkaaren Gullfossin yllä. Putousta pääsi katsomaan kahdesta eri kerroksesta ja tosi läheltä. Turisteja oli melko paljon.

Gullfossin jälkeen ohjelmassa oli kenties eniten odotettu Geysir, tai pikemminkin Stokkur joka syöksi vesipatsaan ilmaan noin 5-8 minuutin välein. Geysir-alueella ei onneksi ollut paljon tungosta, ja kierreltyämme muut kuumat lähteet menimme todistamaan vielä pari purkausta ennen bussiin lastautumista. Rikintuoksuista ja vaikuttavaa, ja koko alueen maaperä oli lämmin. Paluumatkalla poikkesimme vielä eräällä kraaterilla, jonka sisässä sijaitsevalla järvellä Björk esiintyi joitakin vuosia sitten. Olimme takaisin hotellilla seitsemältä, ja kävimme kohtuullisessa Intialaisessa syömässä.Perjantai


Vähän heikoissa fiiliksissä kävimme viimeistä kertaa mahtavalla aamupalalla, ja pakkasimme rinkat valmiiksi. Kävimme ostamassa tuliaisia ja odottelimme noutoa hotellilta bussiasemalle. Jostain syystä noutoa ei kuulunut, ja jouduimme odottamaan ylimääräisen tunnin bussin tuloa. Yhdeltä kuitenkin starttasimme kohti Blue lagoonia.


Saimme rinkat säilytykseen ja siirryimme kohti altaita. Maidonvalkoisen ja taivaansinisen värinen vesi yhdistettynä karuun laavakenttään loi hienon kontrastin. Ilma oli tuulinen, mutta aurinkoinen ja lämmin. Altaat olivat luonnollisen muotoisia ja vesi oli keskimäärin 38-asteista. Lilluttelimme, joimme olutta ja slusheja, kokeilimme silttinaamioita, kävimme välillä syömässä ja jatkoimme taas vedessä loikoilua. 

Ostin hieman kauneustuotteita ja lähdimme kuuden bussilla Keflavikiin Airicelandin hotelliin. Huone oli ylimmässä kerroksessa ja varsin kohtuullinen. Kävimme syömässä hyvät kala-ateriat ja Tomi joi viimeisen Gullinsa. Ysiltä sänkyyn ja herätys kello 4:15.


Lauantai

Herätys sujui varsin jouhevasti ja saimme viideltä kuljetuksen kentälle. Teimme check innin jo illalla hotellilla joten laukkujen jättö sujui nopeasti. Odottelimme vajaat pari tuntia ostoksia tehden. Konekin oli lähes ajoissa. 

Sinne jäi Islanti, mutta luvattiin että tullaan pian takaisin.

Lähetä kommentti

Instagram

Luontoloinen. Theme by BD.