Retkeilyä Larsmossa

Nyt on kulkaas löytynyt uusi lähiretkeilypaikka jota voin lämpimästi suositella muillekin! Nimittäin Holmin vaellusreitti Kokkolan naapurikunnassa Larsmossa. Reitti on helposti saavutettavissa Kokkolan ja Pietarsaaren väliseltä Rantatieltä (749) kun jättää auton aivan tien vieressä sijaitsevan Larsmon koulun pihalle. 

Reitti kannattaa kiertää vastapäivään, sillä heti tienylityksen jälkeen löytyy postilaatikko jossa on ilmaisia karttatulosteita reitiltä. Vitsi miten hieno palvelu! Holmin vaellusreitti on todella monipuolinen ja mielenkiintoinen maastoltaan. Se on pääosin erittäin helppokulkuista ja kaikkiin ylityspaikkoihin on rakennettu tukevat siltarakenteet tai pitkokset. Reitiltä löytyy kalliota, tunnelmallisia metsäpätkiä, järvimaisemaa, hienoja kivikkoja ja aukeita paikkoja. 

Holmin reitille kannattaa lähteä koko perheen voimin retkeilemään ja etsimään vaikkapa geokätköjä. Reitti sopii hyvin myös maastopyöräilyyn ja polkujuoksuun. Molnvikenin lammella voi pysähtyä syömään eväitä hyvällä tulipaikalla josta löytyy kaikki tarpeellinen siistejä huussitiloja myöten. Täytyy sanoa että kylläpä naapurikunnassa osataan huolehtia retkeilijöistä. Iso peukku! 

Tässä muutamia fiilistelykuvia parilta eri reissulta kyseisissä maisemissa. 
Geokätkö hakusessa.

Molnvikenin lammella nuotiokatos, puuvaja ja huussi.

Savotta Happy Stove -risukeitin hommissa. 


Reissun jälkeen seikkailu jatkuu koulun pihalla urheilullisissa merkeissä. Mäki ylös, liukurataa alas ja telineisiin roikkumaan!


Lähetä kommentti

Instagram

Luontoloinen. Theme by BD.