Hienoimmat telttapaikat


Inspiroiduin Ylämäki -blogin "Parhaat telttapaikat" -postauksesta niin paljon että päätin tehdä samanlaisen.

Omat hienoimmat telttakokemukset on rehellisesti sanoen tulleet ulkomailta, mutta muutama kotimaankin kohde on mahtunut mukaan fiilistelyihin. Jos vain pystyn välttämään yleisiä ja suosittuja leiriytymisalueita sen teen, sillä telttailun "juttu" on just se vapaus ja yleisten tupien välttäminen. Joillakin alueilla tämä on rajoitettua ja siihen on tyydyttävä.

Hienoja reissuja on takana lukemattoman monta, mutta jotkut niistä on jääneet erityisen hyvin mieleen.

Kuten meidän reissu kenties Euroopan etäisimpään kolkkaan; Islannin Hortstrandirin niemimaalle. Kohtasimme siellä aivan huikaisevan hienoja maisemia, upeaa luontoa (kuten tuo alakuvan utelias naali ja kivillä lötköttävät hylkeet) ja aivan heittämällä hienoimmat telttapaikat ever. Jokainen niistä oli täydellinen ja olisin voinut jäädä sinne asumaan. Ne kalanhajuiset autiot rannat, uppotukkirykelmät, kirkkaat purot, rehevät niityt ja vuoret..

Telttapaikkojen hopeasija menee ehdottomasti kestosuosikille Sarekille - jos Marika luet tämän niin joo, tiedetään. :D. Sarek on täynnä toinen toistaan hienompia telttapaikkoja. Vai mitäs sanotte tästä Ruohtesvaggen rinteellä olevasta falloskivestä jonka juurelle pystytimme teltan?
Tämä telttapaikka oli meidän lokakuiselta "melko hc" -reissulta Sarekissa. Tuuli niin kovaa että sai pysähtyä sauvojen kanssa ottamaan tukea ettei kaatunut ja luntakin vähän vihmoi. Rakennettiin teltalle kivistä ja rinkoista muuri ja selvittiin yhdellä taipuneella kaarella. Hienoja muistoja.Alla oleva kuva ei ole parhaimpia telttapaikkoja retkeilyhistoriani aikana. Se on oikeastaan hirvein telttapaikka ikinä. Oli pimeää, rakkaa, liukasta, vesisadetta ja hirveä myrskytuuli. Mutta teltta piti saada johonkin pystyyn ja tuo oli valehtelematta ainoa paikka kilometrien säteellä mitä saattoi edes harkita. Kalteva, kivinen, muhkurainen, epäluotettava. Mutta siitä tuli legenda, ja legendat elävät ikuisesti.Legendat, kuten tämä absidikivi. Siinä oli tosi hyvä istua kun sitoi kenkiä jalkaan.


Ruotsista löytyy myös muita hienoja telttapaikkoja, kuten tämä suloinen kainalo Kebnekaisen ympärimarssilla.


Tai tämä täydellisyyttä hipova kallioiden ympäröimä laguuni (vesiputous jää vasemmalle piiloon) Gappohyttanin lähettyvillä.


Suomestakin löytyy päräyttäviä telttapaikkoja kun vain tietää mistä etsiä. Lemmenjoella saatiin olla aivan omassa rauhassa Ravadasjärven rannalla.


Ja lokakuussa Haltin reitilläkään ei ollut tunkua. Olisko ollut kuusi vastaantulijaa yhteensä? Ihana telttapaikka Vuomakasjärven rannalla. Vedenhakuun meni luvattoman kauan aikaa kun ei löytynyt riittävän isoa kiveä jään rikkomiseen.


Haltin maisemat muuttuvat talvella telttailijan paratiisiksi. Melkein sama minne sen asumuksen pystyttää kun kaikkialla on täydellistä.Mitkä telttapaikat ovat jääneet sinulla mieleen? Minne haluaisit päästä telttailemaan? 
8 kommenttia

 1. Joskus väsyneenä olen laittanut teltan liian märkään paikkaan, käytännössä suohon. Ei paikassa varsinaisesti mitään hienoa ollut, paitsi että kun siitä pääsi pois, se oli.

  Ja jäi mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko klassista. :D Joskus sitä on vain pakko illan hämyssä tyytyä johonkin kompromissiin ja toivoa seuraavaksi yöksi jotain parempaa. Monesti ne paikat jää sitten mieleen enemmän tai vähemmän positiivisina.

   Poista
 2. Vau mitä kuvia!!! Tuli akuutti halu päästä telttailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onkos teillä vaellussuunnitelmia kesäksi? Entä tuutko Karhunkierrokselle juoksemaan? :)

   Poista
 3. Tuo Kebnen reissun leiri Nallon kupeessa oli kyllä upea ja tietysti telttakaverikin mitä mainioin tuolla reissulla! Itselleni on jäänyt hienoista telttapaikoista mieleen myös Mera Peakin yläleiri Nepalissa sekä Denalin kolmosleiri Alaskassa. Pitäisipä melkein väsätä tämmöinen postaus myös omaan blogiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat sanat! <3 Olispa kiva päästä jonnekin reissuun yhdessä. Ja ehdottomasti teet! Haluan päästä katselemaan kuvia. :)

   Poista

Instagram

Luontoloinen. Theme by BD.