Luonnonkuituja ja "KonSiniä"

Kevään myötä vaatekaappini on kokenut taas lisää mullistuksia, ja olen laittanut varsin runsaalla kädellä pois sellaisia vaatteita jotka eivät jostain syystä miellytä tai joita ei vain tule pidettyä. Olen mm. pyrkinyt vähentämään keinokuituja, ja tavoitteeni on jatkossa panostaa laadukkaisiin luonnollisiin materiaaleihin.

Tietenkään ihan kaikessa tämä ei käy päinsä, sillä tarvitsen jatkossakin vaelluksella kunnollisia kuorivaatteita, mutta kaikki kerrokset siitä alaspäin saisi olla esimerkiksi villaa joka lämmittää myös kastuessaan ja pysyy pitkään hajuttomana.

Moni on varmasti lukenut juttuja mikromuovista ja muista keinokuidun aiheuttamista ongelmista ympäristölle? Lisäksi keinokuituiset vaatteet tuppaavat haisemaan ja eivät välttämättä ole niin kestäviä käytössä. Kertakäyttövaatekulttuuri on vain sellainen juttu joka miellyttää vuosi vuodelta vähemmän. Miksei panostettaisi kerralla laatuun ja unohdettaisiin jokainen muodin heilahdus? En sano etteikö tyylikkäitä vaatteita olisi kiva ostaa ja omistaa, mutta kannattaako satsata monta kymppiä vaatekappaleeseen jota käyttää vain muutaman kuukauden?

Sain yhteistyössä Color4caren kanssa testattavaksi tästä postauksesta löytyvät alusvaatteet. Valitsin mallistosta bambusta valmistettuja tuotteita. Color4caren bambuvaatteet on valmistettu luonnonvaraisissa olosuhteissa ilman torjunta-aineita kasvatetusta bambusta. Ne ovat ihanan pehmeitä päällä ja tuntuvat mukavalta ihoa vasten.

Saumaton urheilutoppi (kuva alla) on juuri täydellinen urheiluvaate pienirintaiselle. Se ei purista mutta istuu hyvin päälle ja tukee riittävästi. Bambu hengittää hyvin ja pysyy kauan hajuttomana, joten toppia ei tarvitse pestä joka treenin jälkeen. Usein riittää pelkkä tuuletus ulkona ja samalla säästyy vettä ja peusaineita, ja vaatekappalekin kestää pidempään ilman turhia pesuja. 


Valitsin toiseksi vaatteeksi arjen todellisen moniammattilaisen eli mustan bambusta valmistetun olkaimellisen topin (yllä).  Tuotekuvaus vastaa hyvin todellisuutta, sillä toppi tuntuu suorastaan ylelliseltä päällä. Topissa on säädettävät olkaimet ja kangas joustaa mukavasti. Itse arvostan erityisesti topin riittävää pituutta myös koossa S. Mustaa toppia voi käyttää kaikkialla sekä alusvaatteena että sellaisenaan.

Muistakaa myös aiempi kompressiota ja tukisukkia koskeva juttuni.Millaisia periaatteita teillä on vaatehankintojen suhteen?
2 kommenttia

  1. Mulla on menossa samanlainen vaatekaapin uudistus. Erityisesti haluaisin päästä eroon fleeceistä ja saada tilalle kunnon villapaitoja mutta tällä ympärysmitalla on turha ostaa mitään uutta. Parempi nyt venyttää vanhoja vaatteita ja painua vaateostoksille sitten, kun toukka on ulostautunut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on ollut yleisenä trendinä tämäntyyppinen suuntaus, mikä on kyllä tosi hyvä homma. :) Ja joo näimpä, pikkuhiljaa hyvä tulee. Turha lähteä väliaikaiseen tilanteeseen hommaamaan uusia kuteita. :)

      Poista

Instagram

Luontoloinen. Theme by BD.