Viiden huipun haasteOlen usein viitannut Viiden huipun haasteeseen, mutta en muistaakseni ole avannut sitä sen syvällisemmin aiemmin täällä blogissa. Haaste sai alkunsa Tomin (siis mieheni) työkaverin kautta, joka aikoi kiertää kaikki Pohjoismaiden korkeimmat huiput. Innostuimme ajatuksesta, sillä olimme juuri edellisellä Islannin lomalla valloittaneet maan korkeimman vuoren Hvannadahlshnukurin. 

Viiden huipun haasteessa siis kierretään kaikki Pohjoismaiden korkeimmat huiput vapaavalintaisessa järjestyksessä. Huiput ovat:

Suomi: Halti (1324)
Ruotsi: Kebnekaise (2106)
Norja: Galdhöpiggen (2469)
Islanti: Hvannadahlshnukur (2109,6)
Tanska: Möllehöj (170,86)


Tähän mennessä olemme huiputtaneet Suomen, Islannin ja Ruotsin korkeimmat lakipisteet. Tänä kesänä olisi tarkoitus vierailla Norjassa Jotuheimenin vaellusalueella, ja käydä samalla kiipeämässä Norjan korkeimmalle vuorelle Galdhöpiggenille. Sen jälkeen on enää yksi lakipiste saavuttamatta, eli Tanskan korkein "kohta". :)
Hvannadahlshnukurin huipulla Islannissa

Haltin huipulla

Kebnekaiselle matkalla

Olen melko arka korkeiden paikkojen kanssa, joten tähän mennessä tällaiset vaellushuiput ovat sopineet minulle enemmän kuin hyvin. Huiput ovat myös helposti saavutettavissa ja kohtuullisen siirtymän päässä kotoa ajatellen. Jokainen tehty reissu on ollut elämys, ja olen nauttinut siitä että on joku suunnitelma jonka mukaan edetä. Tavallisesti huiputukset tulee yhdistettyä vaelluksiin, ja toisaalta niitä "ihan tavallisiakin" vaelluksia ilman mitään tavoitteita tulee tehtyä vuoden mittaan.


Kieltämättä jo mietiskelen että mihin sitä tämän haasteen jälkeen ryhtyisi. 

Kiinnostaisiko sinua lähteä mukaan Viiden huipun  haasteeseen? Mitä olet käynyt jo huiputtamassa listalta?

6 kommenttia

 1. Kuullostaapa hauskalta haasteelta! En ole vielä yhdessäkään noissa huipuissa päässyt käymään, mutta joskushan se on aloitettava! :) Islannin kuvasta voisi päätellä että tarvii vähän enemmän varustusta kuin pelkät hyvät vaelluskengät.. Pitääkö kovastikin jäätiköllä kiivetä?

  Pakko jäädä seurailemaan sun blogia kun täältähän löytyy jos vaikka mitä muutakin mielenkiintoista! :)

  http://vaylantyar.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä se on hyvä siis aloittaa! :) Osallistuimme itse opastetulle vaellukselle vuoristo-oppaiden kanssa, ja onnistui siten vähemmälläkin kokemuksella ja varusteilla. Lisää juttua tuosta Islannin huiputuksesta löytyy yläpalkista "reissuja ja kisoja" ja sieltä 2013 vuoden kertomus.

   Ja kiitos kovasti, kiva kun tykkäät! Tervetuloa vain seuraamaan blogia. :)

   Poista
 2. Ihana haaste ja kiinnostaisi! Minä en ole käynyt kuin Ruotsin huipulla, jossa kahdesti.. mutta ehdottomasti muutkin kiinnostaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kuvitella että tykkäisit Islannista tosi paljon. :) Norjastahan sulla on jo kokemusta ja Halti on ehdottomasti muutenkin käytävä. :)

   Poista
 3. En ole käynyt noissa missään mutta on kyllä mielenkiintoinen haaste jonka voisi joskus tulevaisuudessa saada suoritettua.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Noista oikeasti vähän kokemusta vaatii tuo Islannin korkein huippu jonne kannattaa lähteä oppaan kanssa. Loput menee hyvällä suunnittelulla ja perehtymisellä. :) Ruotsissa ja Norjassa on palvelut lähellä ja Haltille taasen vie selkeä tikkupolku. :)

   Poista

Instagram

Luontoloinen. Theme by BD.