Retkeilyasiaa mediassaViime tiistaina oli melko jännät paikat. Minua pyydettiin haastateltavaksi Ylen Aamu-tv -ohjelmaan suoraan lähetykseen. Aiheena oli tietysti retkeily, ja erityisesti naisten näkökulmasta. Olimme etukäteen keskustelleet toimittajan kanssa aiheesta  puhelimitse, mutta muuten kyseessä oli täysin vapaamuotoinen juttutuokio nuotiolla ilman käsikirjoituksia.Juttua tehtiin suorana muutaman minuutin pätkä aamutelkkariin, ja sen jälkeen vielä pidempi juttu illan paikallisuutisiin, nettiuutisiin sekä radioon. Melkoinen paketti siis värkättävänä yhden aamun aikana.

Päivä alkoi kello 6:30 Hällskärin laavulla. Etukäteen pelättyä vesisadetta ei näkynyt, ja pilvipeite hajosi vähitellen siniseksi taivaaksi. Kuvasimme monenlaista eri materiaalia, ja lopuksi vielä tehtiin erilaisia testejä ennen kello 8:13 suoraa lähetystä. 

Suora lähetys meni vilauksessa kaiken muun valmistelun lomassa, enkä ehtinyt edes jännittää. Aika vähän asiaa mahtuu muutaman minuutin pätkään, mutta onneksi kuvattiin myös paikallisuutisten juttua, jossa ehti jutskailla vähän pidempään.Suoran jälkeen jatkettiin vielä paikallisuutisten haastattelulla, dronekuvilla, hengailuotoksilla ja lopulta oltiin valmiina hieman ennen kymmentä. 

Kiireinen aamu osoitti kuinka monta vaihetta  ja kuinka paljon aikaa suoran lähetyksen tekeminen vaatii. Oli todella hauska päästä seuraamaan tätä prosessia, ja tietysti nautin myös kauniista aamusta nuotiolla merenrantamaisemissa. 

Retkeily, sosiaalinen media, bloggaaminen ja kirjoittaminen ovat tuoneet minulle todella paljon erilaisia, upeita kokemuksia joita muistella kiikkustuolissa. Tämä menee ehdottomasti niiden joukkoon! 
Haluatko katsoa?Pidempi Pohjanmaan paikallisuutisten pätkä on katsottavissa täältä: https://areena.yle.fi/1-50176328

Suora Aamu-tv:n juttu löytyy osoitteesta https://areena.yle.fi/1-4573819 4 kommenttia

 1. IIhana Sini! Niin luonnollinen noissa uutisissa. Vau! Olispa taas kiva tehdä retki yhdessä! Sun taitoja, varmuutta ja läsnäoloa tuli kyllä ihailtua. Mahtavaa kun olet päässyt vetämään retkitaitokurssia, olet varmasti elementissäsi!

  Kesäterkuin Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana Hanna, kiitos! <3
   Kauniit sanat lämmittivät mieltä!

   Poista
 2. Voisin kirjoittaa just samat sanat kuin Hanna tuossa ylhäällä. :) Niin luonnollinen esiintyjä! Ps. Pitäisikö suunnitella syysretkeä porukalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! <3 Olisi ihana kyllä kehitellä taas yhteistä retkeä. Vieläkö ehtisi?

   Poista

Instagram

Luontoloinen. Theme by BD.