Itsenäisyyspäivän ja viikonlopun touhuilua

Pidennetty viikonloppu mahdollisti kaikenlaiset talveen liittyvät puuhastelut. Itsenäisyyspäivä kului perinteisesti pipareita leipoessa. Tuli kettua, hirveä, siiliä sun muuta metsän elukkaa, ja ehkä muutama perinteinen piparkakku. Kotona jatkoin kesken jäänyttä ahkioprojektia, joka alkoi näyttää jo ihan hyvältä:

Källi-kissa suorittaa virallista tarkastusta.
Ahkioprojekti käynnistyi oikeastaan jo viime talvena, kun sain työkaverilta ylimääräiseksi jääneen lasikuitupulkan. Pulkka jäi kesäksi autokatokseen miettimään olemassaolonsa syitä, mutta syksyn tullen päätin väsätä siitä hiihtoahkion. Valitettavasti osa prosessia jäi kuvaamatta, mutta viikonlopun loppuviimeistelyistä löytyy muutama otos.

Jätin tarkoituksella korkean takalaidan sahaamatta, sillä toivon sen suojaavan pellistä rakennettua keitinlaatikkoa suurimmilta kolhuilta. Vetoaisat ovat laadukasta alumiiniputkea, joka on saatu eräältä tutulta "työetuna". Vetoaisat kiinnittyvät ahkioon sidosvahvistetulla muoviletkulla, joka on myöskin saatu "työetuna". Pitää katsoa pitääkö letku vaihtaa kumiseksi, vai kestääkö muovi pakkasta. Klemmarit kiristävät putken kiinni letkun sisälle, ja letku itsessään kiinnittyy ahkioon kolmella pultilla. 

Kuormansidontanarujen kiinnityslenkki. 
Ahkiopeite on hankittu paikallisesta Eurokankaasta jämälaarista muutamalla eurolla. Vedenpitävyys todettiin perinteisellä suihkutestillä. Ompelin kankaasta ison "lenkin", jonka kiinnitin popniittejä ja ohutta metallilistaa hyödyntäen ahkon sisäpuolelle. Lisäksi laitoin neljä kuormansidontalenkkiä per puoli.

Lenkki kuvattu ahkion sisältä. Tästä puuttuu vielä viimeistelytyöt sekä tuhat popniittiä.
Jälki ei ole kaunista eikä välttämättä hirvittävän kestävääkään, mutta koko projektille tuli hintaa reilusti alle 50 euroa. Muutama testihiihto sekä pakkailu on jo suoritettu, eikä mitään isompia vikoja ole löytynyt. Vuodenvaihteen hiihtovaelluksella suoritetaan sitten se todellinen testi. Lauantaina pystytin teltan pihalle, ja nostin esille jo kuukausi sitten saamani uuden keitinlaatikon. Keitinlaatikon sisustin uusilla MSR XGK EX -keittimilläni (sydänsydän), 1 l polttoainepulloilla sekä kahdella kattilalla. En raaskinut ostaa kuin yhden Primuksen lämpöpohjalla varustetun kattilan, joten ruuanlaittoon saa kelvata trangian pata. Lauantain harjoitteen tarkoituksena oli vain testailla keitinlaatikon toimivuutta, ja opetella uusien bensakeittimien käyttöä. Sytyttelin ja sammuttelin keittimiä muutamaan otteeseen, ja tämän jälkeen jätin toisen palamaan absidissa ja siirryin itse sisäteltan puolelle lukemaan. Vaiskan opus on nyt luettu kannesta kanteen, ja aloittelen toista kierrosta. Sain oppaan omistuskirjoituksella varustettuna syntymäpäivälahjaksi rakkaalta mieheltäni, ja voin kyllä suositella sitä lämpimästi kaikille talvivaeltamisesta kiinnostuneille! 


Sunnuntain ohjelmassa olikin sitä perinteistä, eli koiravaljakolla ajoa. Oli mukava käydä valoisalla ajelemassa kaksi pikkuvaljakkoa. Meidän lähiura (5km) oli vielä hieman arveluttavassa kunnossa, joten päätin lähteä turvallisesti kolmen kokoonpanoilla. Saatiin hyvää ohitusharjoitusta molemmille porukoille naapurin koirien kanssa. Valitettavasti kuvat eivät ole kovin hyviä. 

Pyörässä Rajo, keulassa Eagle ja Enni.

Sama kokoonpano, mutta kärsimme pienestä "musherin rengasrikosta". ;)
Jouluvalot on nyt asennettu, ja koti on siivousta vaille valmis ottamaan joulun vastaan. Heti joulun jälkeen, eli 28.12 starttaa minun ja Jarkon kauan odotettu hiihtovaellus Hammastunturin erämaahan. Siellä onkin tarkoitus viettää uutta vuotta, ja tulla takaisin vasta seuraavana viikonloppuna. Aiheesta ehkä lisää lähipäivinä. ;)2 kommenttia

Instagram

Luontoloinen. Theme by BD.