Vuosi 2014

Uudenvuodenlupauksia en sentään mennyt tekemään, mutta erinäisiä suunnitelmia on toki tullut tehtyä retkeilyvuodelle 2014. Vuosi otettiin vastaan Hammastunturin erämaassa telttaillen ja hiihdellen. Lunta oli melko vähän, mutta riitti hyvin hiihtelyyn kun vähän katsoi missä liikkui. Lämpötilat pyörivät nollan ja -10 pakkasasteen välillä. 

Seuraavaksi hiihdellään maaliskuussa Sarekissa, kun latu-ura johtaa Korpijaakon talvivaelluskurssin toiselle osiolle. Kävin ensimmäisen kurssin Jaanan ja Erkin opastuksella viime keväänä, joten pääsin hyppäämään suoraan Jaakon vetämään kakkososioon. Odotan kurssia suurella jännityksellä sekä maisemien että informaation puolesta. Syksyn 2013 vaellusreissu Sarekiin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Sarekin jälkeen se jännä vasta alkaakin, kun "koulutusputki" on saatu päätökseen ja suunnitelmat Niistä Isoista Seikkailuista alkavat. Pysykää kuulolla! :) 

Kesälomasta viikko käytetään Ruotsin tuntureilla Vuoristo- ja jäätikkökurssin merkeissä. Viiden päivän kurssi Kebnekaisella antaa lisäoppia vuoristoalueilla liikkumiseen, ja johdattaa meidät itäistä reittiä Kebnen huipulle. Kurssin vetää UIAGM-koulutettu vuoristo-opas. Samalla reissulla ajattelimme poiketa Haltilla. Innostuimme Islannin korkeimmalla huipulla Hvannadalshnukurilla vuorikiipeilystä, ja otimme tavoitteeksemme huiputtaa kaikki Pohjoismaiden korkeimmat mäet lähivuosien aikana. Tästä reitti voisi kulkea kohti Alppeja, kenties Blancille. Myös Kilimanjaro on vieraillut keskusteluissamme.

Olemme perinteisesti tehneet viikon mittaisen syysreissun kaveriporukalla. Vielä ei olla päätetty syksyn 2014 kohdetta, mutta toiveita on esitetty ainakin Sarekin suuntaan. Retkiporukkamme on ollut yleensä neljästä viiteen henkilöä, mutta saa nähdä millaiseksi porukka paisuu tällä kertaa. :) 

Lomapäiviä jää vielä pari viikkoa, joista yhden ajattelin viettää parhaassa mahdollisessa seurassa, eli retkikaverini Tsapan kanssa. Me ei olla vielä päätetty mihin me halutaan lähteä, mutta ajattelin ehdottaa Muotkatunturia. Saa nähdä mitä neiti meinaa! Omalla autolla ajamisen sijaan harkitsen joko julkisia vaihtoehtoja, tai kimppakyytiä kuten Hetta-Pallaksella. 

Vuosi 2014 on hyvä saatella loppuun talvivaeltamisen merkeissä. Talvireissukaverin kanssa oli jo puhetta, että ensi vuonna voitaisiin mennä Inarinjärvelle mikäli jäätilanne sen sallii. Toivon mukaan retkeilyvuosi 2015 toivotetaan tervetulleeksi hyisessä teltassa kuksasta skumppaa nauttien. :)


Seuraa Instagramissa/Facebookissa

2 kommenttia

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Tätähän pitää jäädä seuraamaan. Oma haaveeni on ollut tuonne jäätikkökurssille osallistua jo monena vuonna, mutta käytännön syistä ei vieläkään ole päässyt. Ehkä ensi talvena sitten ensimmäiselle osalle.

    VastaaPoista

Instagram

Luontoloinen. Theme by BD.