Akka View 2 eli "Akka amfiteatteri"

Eilen kotiin tullessa ovella odotti mieluinen yllätys: uusi teltta! Teltta poistui pakkauslaatikosta ahnaiden käsien auttamana ennätysvauhtia. Millainen pakkauspussi? Kuinka iso käärö? Tuntuuko paino pahalta? Alkufiilikset olivat lupaavat, joten isännän kotiuduttua mentiin ihmettelemään uutta tulokasta pihamaalle. 

Olen metsästänyt uutta telttaa lähinnä kesäkäyttöön jo melko pitkään. Meillä on ennestään jo Akka Endurance 3 -teltta sekä Vaude Odyssee -pikkuteltta. Tavoitteena oli löytää täydellinen kombinaatio laadun, kankaiden, kestävyyden, painon, käytettävyyden ja tilavuuden suhteen. Ja vaatimuksena oli myös itsestäänseisova rakenne.  Kankaiden vedenpitävyys ja yleinen käyttöikä painoivat valinnassa paljon. Hillebergin kupoleista ei mikään miellyttänyt, vaikka merkki itsessään on laadukas ja kankaat hyvät. Fjällrävenin Dome oli myös vaihtoehtona, mutta paino alkoi jo kivuta yli mukavuusrajan. Marmotin teltoista oli jo ennalta kokemusta, mutta kankaiden haurastuminen ja tilat eivät miellyttäneet. Sitten iskin silmäni Fjällrävenin vähän puhuttuun mutta muotoilultaan todella mielenkiintoiseen View -malliin.

Akka View 2 -teltta on tarkoitettu erityisesti kesäkäyttöön. Sen sisäteltta on pääosin verkkokangasta, mikä tekee teltasta hyvin hengittävän ja ilmavan. Verkko suojaa kivasti hyttysiltä olematta tukala ja sallii maisemien ihastelun sisätiloista käsin. Paino on keittiövaa'ankin mukaan ilmoitettu 3 kg, joten mistään ultrakevyestä retkiteltasta ei ole kyse mutta sitä ei nyt haettukaan. Vesipilarit ovat ulkokankaalle 4000 mm ja pohjalle 10 000. Ja isona plussana ulko- ja sisäteltta nousevat yhtäaikaa, mitä osaa arvostaa sadekelillä. Luotto Fjällun kankaisiin on kova. Ja hienointahan tässä teltassa on uniikki muotoilu. Kaaret on sijoitettu siten, että katto nousee korkealle ja sisätiloissa mahtuu jos ei nyt seisomaan niin istumaan kyykkyasennossa. Teltan ollessa "normaalitilassa" siinä on kaksi todella tilavaa ja käytännöllistä abisidia. Teltan ovi on myös sijoitettu siten, että teltasta pääsee astumaan kenkiin kumartelematta hankalasti telttakankaan alta.

Teltta "normaalitilassa".
Teltan "juttu" ja mistä se on saanut nimensä on absidien kiilojen irrottaminen ja koko systeemin rullaaminen ylös siten että saadaan aikaiseksi eräänlainen "laavu". Eli esimerkiksi tuulensuojassa oleva absidi voidaan rullata ylös ja nautiskella ilta-auringosta nukkumavermeet valmiina ja tarvittaessa suojassa hyttysiltä. Ja mikä parasta, tämän voi tehdä molemmille absideille! Myös tähtitaivaan ihastelu tai pilvilampaiden laskeminen onnistuu makuuasennosta, kun abisidi on rullattu ylös.
Teltta "näköalatilassa" toinen absideista ylös rullattuna.Vähän eri suunnasta.

Sisätilat ovat aivan hulppeat. 185 cm pitkä mieheni sai istua aivan suorassa missä tahansa sisäteltassa, eikä pää meinannutkaan hipoa kattoa. Kuivausnaruja ja taskuja on laitettu kerrankin riittävästi. Sisätilat eivät ole hirveän leveät, mutta teltan muiden erinomaisten ominaisuuksien kanssa yhdistettynä tuntuvat todella tilavilta vaikka abisidit olisivat alhaalla.


Eli olenko vakuuttunut/onnellinen/tyytyväinen? No ehdottomasti! Kertoilen mielelläni lisäkokemuksia teltasta jahka niitä kertyy. Mallista löytyi yllättävän vähän käyttäjäkertomuksia Internetin ihmemaailmasta. Liekö kohdeyleisö melko pieni tai teltta liian erikoinen?


Seuraa Instagramissa/Facebookissa

7 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. On kyllä! Todelliseen testiin teltta pääsee heinäkuussa kun lähdetään Islantiin Hornstrandirin niemelle vaeltelemaan. Siellä näkee että miten tuo amfiteatteri kestää tuulia. :)

   Poista
  2. Miten teltta pärjäsi?

   Poista
 2. Mitenkä teltta pärjäsi Islannissa? Nimim. Melkein tilasin jo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Teltta pärjäsi aivan mainiosti Islannin tuulissa. Hornstrandirissa saatiin melkoisia tuulia välillä, mutta Viewin kanssa ei ollut mitään ongelmia. Kovin montaa päivää ei saatu vesisateita joten sitä ei tullut niin testailtua, mutta kyllähän nuo Fjällun kankaat vettä pitää. Kanssavaeltajilta tuli paljon kateellisia kommentteja, kun rullailtiin seinää ylös ja makoiltiin teltassa maisemia ihaillen. :)

   Poista
 3. Päädyin samaan telttaan. Olen vasta koenukkunut, joten sen enempää en osaa minäkään kertoa mutta lupaavalta vaikuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vähän tästä teltasta löytyy käyttökokemuksia, mikä on yllättävää uudenlaisen muotoilun ja suositun merkin huomioonottaen. Mutta ei ole kyllä löytynyt pahaa sanottavaa, enkä vaihtaisi näiden n. 30 nukutun yön jälkeen. Talviteltaksi kelpaa tunneli, mutta kyllä sulan maan aikaan on hienoa asustaa "laavussa" maisemien äärellä.

   Poista

Instagram

Luontoloinen. Theme by BD.