Luontoloinen kohtasi kollegansa
Tavattiin tuossa pitkoksilla, ja nostettiin hattua. Luontoloisella selässä kevennetty rinkka (n. 10 kg) ja kollegalla kiiltävänmusta selkämöllykkä (ei maapalloa). Jatkettiin matkaa omiin suuntiin, pian tapaamisemme unohtaen. Mutta miten tuohon tilanteeseen päädyttiin?

Keväällä puolimaratonin juostuani sain ajatuksen. Entäpä jos pakkaisi vähän kevyemmin, ja kävisi pinkaisemassa viikonlopun mittaisen juoksupatikan Perhossa? Eihän yksi reissu Peuran polun komeissa maisemissa ole vielä mitään, pitää siitä päästä nauttimaan vielä toisenkin kerran tälle keväälle. Onneksi yllytyshulluja kavereita riittää, joten ei aikaakaan kun seura oli lyöty lukkoon, ja työkiireiden lomassa tuli rinkkakin joten kuten pakattua reissua edeltävänä iltana (miksi se makuupussin säilytyspussi on aina hukassa?).

Tyhjennän matkapäiväkirjan vielä Reissuja -osioon, mutta luotaan tähän vähän yleisiä ajatuksia "juoksuvaeltamisesta". Uskoisin lukeutuvani siihen ihmisryhmään, jotka eivät halua päästää itseään helpolla. Tältä pohjalta syntyi myös ajatus siitä, että mehän ei missään tuvassa nukuta vaan teltan on kuljettava mukana (+3 kg). Makuupussit menivät onneksi kategoriaan "grammari", sillä Carinthia airpack painaa vain 600 g tsibale. Muuta sälää kertyi ihan kohtuullisesti.


Näin jälkikäteen olisin jättänyt villahameen ja kuoripuvun kotiin, ja ottanut niiden sijasta hiukan lisää ruokaa. Kyllähän ne nyt riitti, mutta energiavajaus lienee ollut aika huikea. Suolan lisääminen juomaveteen oli hyvä ajatus.Korjaustarpeista mukana oli vain välttämättömät, eikä mitään ihmeellistä tapahtunut. Ideaaliside löysi tiensä kaverin jalkaan, mutta kylmäpussia ei tarvittu. Muuten ei mukana ollut mitään turhaa, ja rinkat tuntuivat ihanan kevyiltä. Ei niillä nyt aivan esteettömästi kirmailtu, mutta ihan kohtuumukavasti kuitenkin. Jaska sudennahka ei ole luotu liimaantumaan selkään juoksun aikana, joten lievää matkapahoinvointia rinkan hyppiminen aiheutti. Mutta hartiat kesti, polvet kesti ja  nilkat kesti, ja tätä kehitellään kyllä eteenpäin!

YHTEISET VARUSTEET
VaatteetMajoittuminenRuokailuvälineetRuuatEnsiapu/hygieniaMuut
Teltta Akka View 3 kgRetkikeitin Primus Etapower 300 gMurukahvia Särkylääkettä 1/2 liuskaaMaastokartta + minigrip
1 x kaasu Pussipastaa + pussitonnikalaa illalliseksi x 2Ideaaliside Kamera + minigrip
Tulitikkuja (3 rasiaa)SuolaaLaastareitaLaskuvarjonarua
RakkolaastariaJesseteippiä
Pienet saksetPaikkausvärkit
PuhdistusliinojaNippusiteitä
Kylmäpakkaus
Kyytabletteja
OMAT VARUSTEET
VaatteetMajoittuminen ja kulkuRuokailuvälineetRuuatEnsiapu/hygieniaMuut
LenkkaritCarinthia-makuupussi 600 gMukiKävelyherkkuja - kuivatut omenat, marjat jne.Hammasharja + tahnaMatkapuhelin
LippisIlmamakuualusta 500 g Pieni kulhoDexalia tabletteinaWc-paperi (1 rulla/henkilö)Kynä, vihko
Kuoripuku (jos lupaa sadetta)Rinkka Jack WolfskinTaittosporkPerunamuusijauhetta + pussitonnikalaa lounaaksi x 2Pikkupyyhe
KerrastoSourcePuuropusseja x 2Huulirasva
Softshell-takkiJokunen leipäpala
3 x sukat + 2 alussukatJokunen juustosiivu
2 x lyhythihainen
Trikoot
Untuvaliivi
VillahameMutta oli hauskaa. Pääsisikö jo uusiksi?
Seuraa Instagramissa/Facebookissa

3 kommenttia

 1. Aivan älyttömän painavat kamat jos meinaa juosta. Itse en moista harrasta, mutta teltta ja keittiö on sieltä erittäin painavasta päästä.
  Teltan voisi jättää pois ja korvata tarpilla. Kahdelle hengelle tarppi painaa normimateriaaleista tehtynä 600g ja siihen rankiset kahdelle (jos on hyttysaika) 200g. Tietty vieläkin kevyempää on, mutta sitten saakin lyödä euroja tiskiin ihan toisella tavalla.
  Jos yöpaikalla on nuotiomahdollisuus niin keitin pois kokonaan. Jos ei ole niin esbit tai itse tehty alkoholipoltin. Ne painavat sen 30 grammaa polttoaineineen yhdelle sapuskalle. Lämmintä ruokaa tuskin tarvitsee ellei pää sitä tarvitse. Itse otan aina keittimen jotta saa aamukahvin. Jos se on ainoa lämmin juoma niin sen voi lämmittää vaikka limutölkissä alkoholipolttimen päällä. Mitä reippaammin liikkuu sitä kivempaa se on kevyen repun kanssa, Sama koskee kävelyä ja sieniretkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa, tiedetään! :D Tässä nyt haettiinkin vähän sellaisia "epämukavuusalueita" joita ei ole ennen tullut kokeiltua. Mutta hyviä pointteja! Varmasti jos tosissaan lähtisi juoksuvaellukselle, niin nukkuminen tähdättäisiin tupiin ja siinä säästettäisiin kiloja. Jo meidän reput itsessään olivat niin painavat, että ei niillä kukaan järkevä juoksentelisi muualla kuin armeijassa. Mutta ihmisluonto on luja ja nuori varsi ei heti väänny. Kaikkea pitää kokeilla. :)

   Kylmistä ruuista ottaisin mielelläni vinkkejä, kun loppujen lopuksi kuivatut sapuskat on paljon kevyempiä kuin esim. leivät. Elääkö joku oikeasti patukoilla tai vastaavilla? Entä jos on vege?

   Poista
 2. Tarppia minäkin tulin tänne ehdottelemaan, mutta Timo oli ehtinyt jo ennen :) Mutta varmasti mukava kokemus tällaisenaankin!

  Minä olen sen verran mukavuudenhaluinen (ja teeriippuvainen), että keitin kyllä kulkee mukana. Retkestä ja sen osallistujamäärästä sitten riippuu, mikä keitin lähtee mukaan. Samalla sitten tulee tehtyä lämpimiä ruokiakin, kun ne ovat tosiaan kevyitä ja pakkautuvatkin pieneen. Melkeinpä peruslounas minulla on täysjyväcouscous + soijarouhe + kasvisliemikuution puolikas tai joku Kuppi kuuma -keittojauhe + vähän öljyä. Sopii kasvisruokailijallekin eikä vaadi kuin kuuman veden (polttoainetta säilyy). Kaikki eivät ehkä jaksa samaa lounasta viikkoa, mutta minulla menee :)

  VastaaPoista

Instagram

Luontoloinen. Theme by BD.