Treeniviikkoa viikon takaa

Tällainen postaus on jäänyt kummittelemaan tuonne arkistoihin ja haluan julkaista sen vaikkakin vähän jälkijunassa. Kyseessä siis viime viikkoa edeltävä viikkopostaus, johon piti liittää kuvia ennen julkaisua, mitkä sitten katosivat bittiavaruuteen. Eli tylsästi pistetään pelkkä tekstipätkä treeniviikosta.

Maanantai

Maanantaina oli miehen iltavuoropäivä ja samalla myös meidän viikon lepopäivä. Töiden jälkeen söin nopsaan valmiin iltaruuan ja pakkasin auton. Kävin ajamassa koirien kanssa 20 kilometrin lenkin josta pääosa oli umpihankea, ja kiisin seitsemäksi kaupunkiin hakemaan miestä töistä. Loppuilta menikin sitten laiskotellessa. 

Tiistai

Tiistaina mentiin heti töiden jälkeen salille ja vedettiin siellä tunnin treeni. Käyn salilla noin kaksi kertaa viikossa (maks kolme) joten yritän pitää liikkeet aika isoina. Nyt tein leuanvetoja, penkkiä, kulmasoutua, hack-kyykkyä, hauiksia ja takapotkua. Normirutiineista hieman poikkeava treenikerta, mutta välillä on hauska tehdä pikkuliikkeitäkin. Juoksuviikko alkoi ns. vauhtikestävyyslenkillä joka meidän sykkeillä ja juoksutaustalla tarkoittaa vielä aikamoista hissuttelua. :) Eli juostiin 9 km lenkki tuntiin ja saatiin pidettyä sykkeet matalana, joten victory! 

Keskiviikko

Keskiviikosta tuli melkein lepopäivä, mutta lähdinkin salille fiilistelemään sh'bamiin. Hauska ja nopeatahtinen tanssitreeni, ja sykemittarin mukaan kului melkein 600 kaloria 45 minuutissa. Että ei mitään hissuttelua. :) Minen siis ole mikään kalorinkyttääjä, mutta noista voi aina päätellä että millä teholla sitä on treenattu.

Torstai

Torstaina oli viikon hissuttelulenkkipäivä, joten juostiin 10 kilometriä aikaan 1:24. Omalle päälle nämä hiiiitaaat lenkit tuntui alkuun aivan kamalan turhauttavalta, mutta nyt kun alkaa oikeasti nähdä tuloksia sykkeissä ei enää ärsytä yhtään vaan lähtee mielellään hölköttelemään. Varsinkin kun ohjelman mukaan tehdään myös sitä nopeatahtisempaa treeniä ettei pääse aivan nukahtamaan lenkeillä. Uskon että kyllä näiden pohjien uudelleenrakentaminen kannattaa, etenkin kun toiveet olisi vähän pidemmillä matkoilla.

Perjantai

Perjantaina jouduin tekemään vaikean päätöksen. Aamulla olisi päässyt spinnaamaan kello seitsemän, mutta päivälle suunnitellut kolme muuta treeniä pakottivat jättämään väliin. Meidän työpaikan hyvinvointikamppikseen liittyen pääsin työajalla tunnin tekniikkauimakouluun, jota jatkuu koko kevään ajan melkein joka perjantai. Nyt ensimmäisellä kerralla aloitettiin vapaauinnin harjoittelu, ja täytyy sanoa että tehokas treeni oli! Vielä ei se vapari ihan auennut, mutta toivotaan että tekniikka kehittyisi. Olisi kiva jos ehtisi käydä uimassa enemmän. Töiden jälkeen mentiin taas salille jossa vedettiin 45 minuutin treeni kun enempää ei ehtinyt. Liikkeinä oli leuanvedot, pystypunnerrukset tangolla, kulmasoutu tangolla sekä pulldownit, eli aika yläkroppapainotteista treeniä. Salin jälkeen mentiin suoraan tunnin bodybalanceen jossa tehdään pientä lihaskuntotreeniä, tasapainoharjoittelua, liikkuvuutta ja kehitetään keskikroppaa. Hyvän treenipäivän jälkeen olikin ihana heittäytyä kotona sohvalle makoilemaan.

Lauantai

Aamu meni siivoillessa ja lähdettiin lenkille ennen lounasta. Juostiin alkuun 2 kilometriä hissutellen ja totesin että sykkeet vetelee aika korkealla eilisen treenimaratonin jälkeen. Ensimmäinen 500 metrin veto tuntui kamalalta, mutta seuraavat kolme vastaavaa meni jo paremmin. Kilometrin vedoissa tuntui jo hyytymistä, mutta sinnillä mentiin loppuun saakka. Eli tehtiin yhteensä 4x500 metriä ja 3x1000 metriä vedot plus hissuttelut. Aamun puuhaamisen ja lenkin jälkeen minun piti lepäillä, mutta päätettiinkin kaverin kanssa lähteä vähän retkeilemään valjakolla ja alkoi kuumeinen pakkaaminen. Ruokajutut, nukkumavermeet, koirien kamppeet jnejne. Parin tunnin uurastuksen jälkeen oltiin valmiina lähtöön ja reki näytti melko täydeltä. Urhea nelikkomme kirmasi matkaan ja seisoimme yhdessä jalaksilla. Ensimmäiset 10 kilometriä mentiin yleisellä tiellä ja jouduttiin vähän varomaan autojen varalta. Sitten kurvattiin metsäautotielle jossa oli lunta vähän enemmän kuin ajateltiin. Koirat kuitenkin pistelivät eteenpäin ja ylämäissä avustamalla päästiin hyvin toiset 10 kilometriä. Valitettavasti lumitilanne oli niin heikko että viimeinen vajaa kilometri laavulle oli aivan mahdoton, joten vedettiin eväät nassuun, juotettiin koirat ja ajettiin takaisin 10 kilometriä isomman tien varteen josta soitin miehen hakemaan retkeläiset kotiin. Neljän tunnin potkuttelutreeni, eli käy se näinkin. Tärkeintähän on syödä ne eväät ;)

Sunnuntai

Odotin sunnuntaina kipeitä jalkoja eilisen potkuttelumaratonin jälkeen mutta olo olikin yllättävän hyvä. Jatkoin siivousurakkaani vaatekaappiin ja sain melko paljon aikaiseksi aamupäivän aikana. Lenkille lähdettiin vasta lounaan jälkeen, ja juostiin treeniohjelman mukainen 15 kilometriä. Meidän "guru" antoi ohjeeksi kävellä 12 minuutin välein, sillä minulla on ollut ongelmaa sykkeiden nousun kanssa pidemmillä lenkeillä. Tuntui hassulta palata tällaiseen kävely-juoksu -sykliin, mutta kieltämättä se tehosi ja lopulta päästiin samaan kokonaisaikaan mitä viime viikolla samalla matkalla kun ei kävelty. :P Ehkäpä meistä joskus tulee oikeita juoksijoita. Vielä ei ainakaan olla saavutettu mitään maksimirasituspistettä juoksustreeneissä, eli kilometrit nousee jatkuvasti ja jalat tikuttaa sen mukaisesti. 

Yhteenveto

Juoksua tuli tälle viikolle neljä lenkkiä ja 43 kilometriä. Kuntosalia kaksi treeniä, ryhmäliikuntaa kaksi kertaa ja lisäksi uinnin tekniikkatreeni Yhteensä liikuntaa tuli reippaat 11 tuntia, johon ei ole laskettu näitä koirien treenaamisia. 

Lähetä kommentti

Instagram

Luontoloinen. Theme by BD.