Eräelämää ruudun ääressäKaipailetko luontoon liittyvää katsottavaa retkitouhujen lomaan? Olisiko kiva fiilistellä tulevia kesäreissuja kaamoksen keskellä? Haluatko jotain tekemistä joulukonvehtien tuhoamisen lisäksi? 


Hyviä eräelämästä kertovia sarjoja löytyy vaikka kuinka paljon ja keräsinkin pienen kollaasin omista lemppareistani. Näitä on mukava kääriytyä katsomaan viltin alle raikkaan talvisen lenkin jälkeen.  Kaikki tässä esitetyt ohjelmavinkit löytyvät YLE Areenasta, eli voit katsoa ne maksutta. 


Toivottavasti tykkäät! 


Eränkävijät

Todellinen klassikko ja moneen kertaan palkittu viisi kautta käsittävä sarja Suomen luonnon monista mahdollisuuksista. Tämä on nappivalinta kalastusta tai metsästystä harrastavalle tai niistä haaveilevalle. Sarjasta löytyy  myös kansainvälinen kausi "Alpeilta arktiselle". 

https://areena.yle.fi/tv/ohjelmat/30-1477


Peltsin toinen luonto

Sarjassa Peltsi seikkailee varsin peltsimäiseen tapaan Suomessa ja Venäjällä. Aihepiirit käsittelevät kalastusta, eräelämää, koiravaljakkotouhuja ja vapaalaskua. Turhat pönötykset on jätetty kotiin. Peltsiltä löytyy myös aiemmat sarjat "Peltsin lappi" ja "Peltsin kova vuosi". Kannattaa tsekata!

https://areena.yle.fi/1-50378985


Jens erämaaseikkailulla

Jens on aika jännä tyyppi. Hän jätti päivätyönsä retkeilläkseen talvisessa Norjan luonnossa. Kaikki ei mene aina ihan nappiin ja telttahommissa haisee pahalle. Kaunistelematonta ja laadukasta materiaalia kolmen kauden verran. Sarjassa käsitellään myös koiravaljakkotouhuja. 

https://areena.yle.fi/1-50229551


Tyttöjen erämaaseikkailu

Olen suositellut tätä jo aiemmin blogissani, mutta suosittelen uudestaan sillä sarja on AIVAN ihana. Sarjassa viisi norjalaista tyttöä seikkailee vaihtelevissa ja osin todella haastavissa maisemissa. Sarjasta on tehty kaksi kautta. 

https://areena.yle.fi/1-3808537


Aivan yksin

Sarjassa ei niin kokeneet norjalaiset retkeilijät haastavat itsensä erilaisiin seikkailuihin. Välillä jaksot aiheuttavat turhautumista. Miksi kaikki aamupuurot piti jättää pois? Sarjasta saa vähän erilaista näkökulmaa retkeilyyn. Kaiken ei tarvitse välttämättä olla niin viimeisen päälle. 

https://areena.yle.fi/1-4672676


Erämaan armoilla

Lars Monsen jättää harvoin ketään kylmäksi. Norjalainen superretkeilijä selviytyy tilanteesta kuin tilanteesta. Larsilta on myös toinen sarja "Lars Monsenin koiravaljakko". 
https://areena.yle.fi/1-3758356

Mestari Cheng

Villi kortti, joka oli pakko lisätä loppuun. Kyseessä on suomalainen elokuva, jossa kerrotaan kaunis tarina upeissa Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemissa. 

https://areena.yle.fi/1-4464506

Kerro ihmeessä mielipiteesi sarjoista. Onko joku niistä jo tuttu? Olisiko sinulla vinkata jotain katsottavaa? 

1 kommentti

  1. Hei kiitti näistä vinkeistä! Paljon tuli itelle uusia sarjoja. Aloin nyt kattoon tuota Peltsin uutta luontoa, en oo aikasemmin kattonu Peltsin luonto-ohjelmia, mutta pitää tutustua noihin sen muihinkin. Myös Eränkävijät on mulla jäänyt kattomatta, joten seki pitää vielä ottaa haltuun joskus :D

    VastaaPoista

Instagram

Luontoloinen. Theme by BD.