Satumaisen hyvää retkiruokaa
Aina välillä tulee eteen asioita, jotka on vain pakko päästä jakamaan. Haluaa tarjota saman kokemuksen muillekin ja toisaalta tukea palvelutarjoajaa itsessään. Tällä kertaa asia koskee kokkolalaista retkigourmeeta tarjoavaa yritystä GastroKettua. 

Olin kuullut GastroKetun palveluista jo reilu vuosi sitten, mutta lähemmin tutustuin niihin muutama kuukausi takaperin kun etsimme innovatiivista kokousympäristöä nykyrajoitteet huomioiden. Päädyttiin kokoustamaan paikalliselle laavulle merimaisemiin, mutta ruokapuoli haluttiin ratkaista jollain muulla kuin makkaralla. Pyysin tarjouksen GastroKetulta, ja saatiin upeat kalakeitot ja jälkkärit piknik-pöytään tarjoiltuna. Oikeaa arjen luksusta. Pari viikkoa sitten firman omistaja otti minuun yhteyttä ja kysyi, tulisinko muutaman retkeilevän ja hyvän ruokahalun omaavan kaverini kanssa testailemaan ensi vuoden menyyta. Retkiruokahan on minulle erityisen lähellä sydäntä ja tykkään kokkailla ulkona pidemmän kaavan mukaan. Siis että tulisimmeko syömään lisää niitä herkkuruokia? No todellakin!

Kyseessä ei ole yhteistyöjulkaisu, vaikka päästiinkin nauttimaan GastroKetun herkuista maksutta. Ruokailun tavoitteena oli testailla uusia, myyntiin tulevia tuotteita ja kertoa niistä paikanpäällä kokemuksia ja parannusehdotuksia. Ajatus tästä julkaisusta virisi minulle jälkikäteen, kun tajusin että moni paikallinen tai lähialueilla asuva ei tiedä että meiltä tällainen firma löytyy. Paikallisten palveluiden käyttö ja tukeminen on minulle henkilökohtaisesti tärkeää.

GastroKettu tarjoaa ulko-olosuhteisiin räätälöityä, vähän "parempaa" retkiruokaa ekologisesti ja paikallisesti tuotettuna. Pakkaukset ja ruokailuvälineet on toteutettu kierrätysmateriaaleista ja raaka-aineet tulevat ensisijaisesti paikallisilta pientuottajilta. Mikäli jotain ei ole saatavilla läheltä, se ostetaan laadukkaasti toisaalta laatu ja pientuottaja-ajatus huomioiden. Myös ruokarajoitteet on hyvin huomioitu. 

Palvelu soveltuu hyvin kaveriporukan tai perheen kanssa luonnohelmassa nautittavaksi, firman tyhypäiville, yönyliretken kohokohdaksi, lahjana joulupukinkonttiin tai muuten vain arkea piristämään. 

Lähdimme siis mahat muristen sunnuntaina kohti Hällskärin laavua. GastroKetun tiimi oli meitä siellä jo odottamassa eikä kestänyt kauan, kun meillä oli ensimmäiset testieväät käpälissä höyryävien tee- ja kahvikupposten kera. Aloitimme maistelun rieskakääröön kietaistuilla alkupaloilla, joissa yhdessä versiossa oli Järki Särki -tuotteesta kehitelty täyte. Aivan uskomattoman herkullista. Välipalana nautittiin Peltolan Blue-juustoa ja sipulihilloketta ruissipsin päällä. Huhhuh...Ruokailu jatkui ahvenkeitolla joka oli viimeisen päälle hyvää. Alkoi jo epäilyttää, että keksitäänkö mitään järkevää palautetta kokille. Ahvenkeittoa seurasi vielä burgerit, jolloin alkoi meidän retkiherkuista karaistuneet vatsamme olla jo melkoisen täynnä. Vegeversio burgerista oli muuten heittämällä paras mitä olen koskaan syönyt - ja minä olen aika tarkka burgereistani. Ajatuksia vaihdettiin kokin kanssa tiiviiseen tahtiin ja pieniä viilauksia mietittiin porukan kesken. 

Jälkiruokana tuli herkullinen duo perinteistä leipäjuustoa ja lakkahilloa twistillä (testaa niin tiedät) ja karpaloita tuunatulla kinuskikastikkeella. Molemmat erinomaisia ja ihanan suomalaisia. Niihinkin keksittiin pieniä tuunausehdotuksia, jotka kokki otti mieluusti vastaan. 

Setin jälkeen oltiin niin täynnä, ettei ajatus enää kulkenut. Kiiteltiin puolin ja toisin ja pienen merimaisemien ihailun jälkeen lähdimme sulattelemaan herkkuja tahoillemme. GastroKetun palvelut ovat takuulla jatkossakin käytössä. Suosittelen testaamaan kauempaakin! Voin lähteä kyllä seuraksi. :D 

Lähetä kommentti

Instagram

Luontoloinen. Theme by BD.