Pohjoisenkaipuuta ja suuret on ongelmat

Taas yksi lämpöaalto tulossa ja joulu lähenee uhkaavasti. Haaveet lumesta ja rekikeleistä näyttävät aika hailakoilta, mutta ei toki pidä lannistua. Olisi melkein kaksi viikkoa lomaa käytettävissä ja rajana vain maailma. Tai vedetään se linja täältä Kokkolasta pohjoiseen ettei lähde ihan käsistä nämä pohdinnat. :)

Pysyäkö pohjanmaalla toivoen että tiet ei vedä jäähän ja saa koirat treenattua mönkijällä? Voisi käydä katsastamassa Peuranpolun maisemat ja puuhailla ihan vain pienesti. Vaellusvalio Tsapan kanssa on aina mukava käydä pienellä telttareissulla ja lumetkaan haittaisi lompsimista. 

Vai suunnatako jollain vempeleellä pohjoisemmaksi? Mutta millä kokoonpanolla? Minä, koirat ja reki? Minä, koira, sukset ja ahkio? Minä, sukset ja ahkio? Koirien kanssa pitäisi keksiä joku majapaikkakin eikä ole niin sanottua että se onnistuisi näin lyhyellä varoitusajalla. Kuljetuskalustonkin kanssa on nyt vähän säätöä, että pitäisi kovasti alkaa jo järjestellä mikäli tällaiseen ryhtyisi. Tuntuu jotenkin raskaalta vaikka houkuttelisi. Ei joku pohjoisen eläjä majottaisi meitä pariksi päiväksi? ;)

Kiinnostaisi kovasti päästä myös testaamaan UKK-puiston muita osia talvella, kun tähän mennessä reissut on jääneet aika lyhyiksi keskittyen lähinnä Kiilopään ympäristöön. Mielessä siintelee kuva lumimaisemasta, autiotuvasta, saunasta ja minttukaakaosta. Tähtitaivas ja revontulet. Ei sitä muuta tarvitsisi että tuntisi itsensä rikkaaksi.

Mutta lähtisikö sitä yksin vain koiran kanssa? Tuntuu jotenkin tylsältä ajatus yksin hiihtelystä, ja en ole aiemmin tehnyt tupavaelluksia koiran kanssa koska siinä on omat ongelmansa. Kyllähän me se telttakin mukaan otettaisiin, mutta kokoonpano alkaa paisua sen verran suureksi että matka pitäisi taittaa autolla. Yksin. Höh. Kimppakyytisivustot onkin tiukassa seurannassa. :)

Organisoiva mieleni alkaa kehitellä tästä kaaviota tai kenties taulukkoa. Plussat ja miinukset kehiin niin loppuisi tämä mieletön jahkailu. Oikeastaan vähän jännittää että miten tämä palapeli ratkeaa.


Sellaista tällä kertaa. Muistakaa olla kiltisti!Seuraa Instagramissa/Facebookissa

2 kommenttia

 1. Päänvaivan lisäämiseksi yksi vaihtoehto lisää: Miten olisi Koillismaa?

  Ei olisi niin pitkä matkakaan. Syötteellä on nyt lunta ihan mukavasti, tosin ei liiaksi asti ja tilanne on sillä tavalla mielenkiintoinen, että suurin osa (kaikki?) ladut on pohjattu tampparilla, mutta hyvin harvassa paikassa on lumi riittänyt varsinaisten latujen höyläämiseen eli ne eivät vielä ole varsinaisesti auki, mutta kyllä siellä tunturisuksilla tai reellä pääsisi eikä ole hiihtäjiä riesana. En tosin tiedä miten uratilanne muuttuu jos/kun viikonloppuna tulee lisää lunta. Taivalkoskella vanha työpaikkani on tyhjillään, joten siellä ei ole majoitusta tai uria, mutta Finn-Jannilla on käsittääkseni täysi touhu päällä. En tiedä ottavatko "treenareita" majoitukseen?

  Toivottavasti keksit jonkun antoisan ja ulkoilullisen ratkaisun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitti! :D Ei kun oikeasti tosihyvä vinkki, kiitos. Laitoinkin heti kyselyä että miten onnistuisi. Olisi ihana päästä edes pariksi päiväksi ajamaan kunnon kilometrejä reellä. Samoten olen tuonne Lieksan suuntaan katsellut että millainen lumitilanne siellä olisi. Löytyy tämä yksi pulju joka tarjoaa majoitusta ja hienot reitit valjakkoväelle.

   Tyhmä kun on niin ei tajunnut ajoissa alkaa kyselemään. Vaikka kyllä se hetki sitten lupasi vähän parempia kelejä jouluksi. Toivotaan että löytyisi joku paikka jonne paeta! :)

   Poista

Instagram

Luontoloinen. Theme by BD.