Treeniviikko 8

Viikko 8 meni treenien puolesta suhteellisen mukavasti. Yksi juoksutreeni ja sali jäi pois jalan parantelun vuoksi, mutta liikuntaa kertyi silti ihan riittävästi. Tällä viikolla keventelin salin suhteen ja puolitin treenisarjojen toistot. Kroppa sai lepoa kuuden viikon hermotuksia rasittavasta saliputkesta ja nyt on taas uusia paukkuja käytettäväksi. Kevennysviikot on mielestäni tosi hyvä tapa katkaista rasitusputkea! :)

Maanantaina tuli hyvä setti kuntosalia, ylämäkitreeniä ja avantouintia. Koen että avantouinti tekee hyvää lihaksille ja piristää kivasti mieltä. Tavoitteena olisi käydä kerran viikossa. :) Tiistaina oli ohjelmassa kevyttä juoksua 10 km mutta jäi vähän vajaaksi. Keskiviikkona oli ohjelman mukainen lepopäivä. Torstaina oli viikon reipas lenkki ja se lähtikin auraamattomista pyöräteistä johtuen melko sykkeillä liikkeelle. Keskivaiheilla alkoi jo löytyä vauhtiakin, mutta valitettavasti jalkapöytä alkoi kipuilla loppulenkistä ja tavoitteen mukainen 13 km jäi saavuttamatta. 


Kävin perjantaina jäsenkorjaajalla joka huomasi että vasen polveni oli virheasennossa, ja se oli aiheuttanut väärän kuormituksen jalkapöydälleni ja sitä myötä saanut sen kipeytymään. Hassua että polveni ei ennen sitä ollut yhtään kipeä, mutta nyt olen selvästi huomannut että jalkapöydän kiristelyt alkaa helpottaa mutta polveni taasen on oudon tuntuinen. Jäsenkorjaajan suosituksesta jätin perjantain kuntosalin ja lauantain juoksut välistä, ja kävin sunnuntaina vain kevyesti hiihtelemässä. Hän suositteli lyhyitä juoksulenkkejä nyt alkuun, ja runsaasti hiihtoa, pyöräilyä ja vesijuoksua. Katsotaan miten maltan. ;) 


Vähän alkaa jonkinlainen kevätväsymys vaivata, ja huomaan sen perinteisen aurinkoisten päivien tuoman uupumuksen ja ärtymyksen hiipivän päälle. Normaalit yöunet ei oikein tahdo riittää, ja olo on terveellisestä ruuasta ja liikunnasta huolimatta raskas. Väsymys tuo mukanaan myös kiukkuisen mielen ja joka asiasta tekisi mieli ärähtää. :P 

Mutta asiaa helpottaa sen tiedostaminen, ja haluankin olla itselleni armollinen sen suhteen. Tiedän että liikunta, hyvä ravinto ja kunnon yöunet ovat parasta lääkettä kevätväsymykseen, ja aion sitä myös toteuttaa apatiasta huolimatta. 


Onko muita jotka uupuvat syksyn pimeyden sijaan kevään auringosta? Miten selviätte kevätkaudesta? Vielä treeniviikko numeroina:


Maanantai: Kevennetty sali 45 min, ylämäki portailla 20 min, avantouinti
Tiistai: Juoksu 8 km, 1 h 3 min, keskisyke 146, max 160
Keskiviikko: Lepo
Torstai: Juoksu 11 km, 1 h 17 min, keskisyke 158, max 171
Perjantai: Polvi paikoilleen joten lepo
Lauantai: Lepoa ja polven parantelua
Sunnuntai: Maastohiihto yht. 2 h

Liikuntaa yhteensä: 4 h 8 min
Juoksua yhteensä: 19 km

Kuvat on muuten pääosin meidän sunnuntain hiihtoretkeltä mökille mr. Luontoloisen, vanhempieni sekä koiravahvistusten kera. :)


Seuraa Instagramissa/Facebookissa

2 kommenttia

  1. Mä oon aina ennen herännyt henkiin valon lisääntyessä mutta viime keväänä kärsin ekaa kertaa jäätävästä kevätväsymyksrstä. Nyt vähän jännittää, millainen kevät on tulossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevätväsymys on kyllä jännä ilmiö kun se sotii kaikkea logiikkaa vastaan. :D Kaiken järjen mukaan pitäisi piristyä lisääntyvän valon myötä mutta jotenkin se vain alkaa väsyttää. Mutta tavallaan helpottaa jo sen tiedostaminen ja ymmärrys että tämä on nyt tätä aikaa kun ei ole niin hirveästi energiaa käytettävissä. :)

      Poista

Instagram

Luontoloinen. Theme by BD.