Savotta Happy Stove

Tuote saatu blogin kautta.


Nähtyäni tämän videon se oli selvää; risukeittimen etsintä oli päättynyt. 
Savotta Happy stovessa on kaikki: pieni koko, hyvä pakkautuvuus, olematon paino sekä laadukkaat materiaalit ja viimeistely. Lisäksi se on ulkonäöltään hulvaton. :D Risukeittimen ideana on polttaa maasta löytyvää pientä "roskaa" eli risuja, käpyjä, oksia jne. mahdollisimman tehokkaasti siten, että oikein sijoitetut tuuletusaukot ruokkivat tulta ja liekki ohjautuu suoraan kattilaan.Risukeittimen avulla retkeilijästä tulee keittämisen suhteen omavarainen, ja voi hyödyntää lähes maastossa kuin maastossa kaikkea luonnosta löytyvää polttoaineena. Luonnonsuojelualueilla puiden, pensaiden tai muiden kasvien ja niiden osien ottaminen tai vahingoittaminen on kielletty, mutta risukeittimissä voidaan kuitenkin käyttää maahan pudonneita kuivia risuja ja oksia. Risukeitin on ekologinen vaihtoehto joka ei synnytä jätettä. 

Nuotiopuiden keräämistä varten vaaditan maapuulupa, ja nuotion tekoa varten maanomistajan lupa. Paloturvalliset, kipinöimättömät ja pohjasta kuumenemattomat risukeittimet lasketaan keittimiksi, eli niitä voidaan käyttää myös metsäpalovaroituksen aikaan. Käytön suhteen on kuitenkin noudatettava suurta huolellisuutta ja keittäminen tulee hoitaa kasvillisuudesta vapaalla paikalla. Tekniset tiedot valmistajan sivuilta:

Mitat: Korkeus 14cm , Leveys 14cm, Syvyys 14cm.
Paino: 250g.
Kuljetuspussin ja pakatun keittimen mitat: Korkeus 15,5cm, Leveys 14cm, Syvyys 1cm.
Kuljetuspussin paino: 30g.

Materiaali: Laser leikattu rosteriteräs
Kuljetuspussin materiaali: 1000D Cordura, PUR pinnoitettuHappy stove on nopea ja helppo kasata ilman ohjeita. Palat lukittuvat toisiaan vasten tiiviisti ja kasattu rakennelma on todella tukeva. Keittimen mitat ovat juuri sopivat jolloin maapinta-alaa on riittävästi tukevuuden takaamiseksi ja korkeutta sen verran että kattila kuumenee tehokkasti eikä keiku. Keittimessä ei ole mitään ylimäräistä ja kaikki osat ovat höyhenenkevyitä. Risukeittimen tulipesää täytetään melko tiheällä syötöllä, joten edessä sijaitseva riittävän suuri syöttöaukko ajaa hyvin asiansa. 

Keitin oli helppo sytyttää tuohenpalan avulla ja palaminen on todella tehokasta. En kellottanut aikaa, mutta papusoppa kiehui hetkessä ja kananmunat paistuivat näppärästi kuumassa liekissä. Risukeittimen kanssa ei pääse haaveilemaan samanlailla kuin nuotiolla istuttaessa, vaan keitin nielee pienet kepit nopeasti ja vaatii lisää poltettavaa jottei sammuisi. Keittotapahtumat itsessään on kuitenkin kiireetön eikä tunnu turhan hektiseltä. 


Keittämisen jälkeen annoin risukeittimen jäähtyä ja tyhjensin tuhkat pieneen lumikuoppaan. Kesällä suosittelen ehdottomasti kastelemaan tuhkat ja hautaamaan ne mielellään hiekkaiseen maahan tulipaloriskin minimoimiseksi. Keittimen pakkaaminen oli hieman sotkuista puuhaa ja pyyhin osat läpi tuhkaan kastetulla rätillä. Otan mielelläni vinkkejä vastaan oikeaoppiseen puhdistukseen. Lopuksi pakkasin keittimen takaisin kirjekuorilakkuunsa odottamaan seuraavaa retkeä. :) 


Tein testin kunniaksi hieman huonolaatuisen videon. Toivottavasti tästä tekstistä oli teille hyötyä Savotan Happy stovea harkitessanne! 
Savotta Happy Stovea myy esimerkiksi Retkitukku.


Seuraa Instagramissa/Facebookissa
2 kommenttia

 1. Tämmöinen olisi kyllä varmaan omiin tarpeisiin riittävä. Olen pähkäillyt eri polttimien kanssa, enkä tykkää kantaa kauheasti tavaraa mukanani, joten risukeitin olisi oikein passeli. Aikaisemmin mulla oli vale-Trangia, jonka yksi pannuista suli puhki käytössä. :D Mimmoiset noi sun pannu ja kattila ovat, joita risukeittimen kanssa käytät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä suositella! Risukeitin on ollut tosi hauska tuttavuus ja kulkenut helposti mukana retkellä. Siinä on jotain humoristista. :)

   Olen käyttänyt vanhoja trangian kattiloita ja ostin tosi pienen nuotiokattilan kirpputorilta. Ei ehkä kannata parasta kattilasarjaa uhrata nokeentumiselle, muuten ei niin väliä. :)

   Poista

Instagram

Luontoloinen. Theme by BD.