Mitä on joulumieli


Halusin antaa tänä jouluna jonkin oikeasti merkityksellisen lahjan. Jotain, jota kukaan muu ei voi antaa. Kävin ennen joulua luovuttamassa verta, ja samalla keskustelin hoitajan kanssa pitkään kantasolurekisteriin liittymisestä. Hoitaja kertoi aivan käytännössä kuinka rekisteriin liitytään, ja millainen toimenpide kantasolujen luovuttaminen on. Hän rohkaisi minua lukemaan lisää, ja vietin pitkän aikaa koneen ääressä. Nyt olen suorittanut ensimmäisen vaiheen kantasoluluovuttajaksi ryhtymisestä. Seuraavaksi saan postissa sylkinäytesetin, joka lähetetään Amerikkaan rekisteröintiä varten. Sitten voi olla, että joku päivä minuun otetaan yhteyttä ja pyydetään tarkempiin verikokeisiin ja tutkitaan sovinko luovuttajaksi kantasoluja tarvitsevalle ihmiselle. Mikäli sovin, minulta kerätään kantasoluja ja ne siirretään apua tarvitsevalle. Ja sillä pienellä panoksella voin pelastaa jonkun hengen. Miettikää kuinka arvokasta se on?

Nyt on kaikki jouluvalmistelut tehty ja istutaan perheen kanssa sohvalle katsomaan lumiukkoa ja joulurauhan julistusta, ahmitaan liikaa konvehteja, saunotaan, syödään jouluruuasta ähkyt ainakin kaksi kertaa, availlaan lahjoja ja pelataan lautapelejä. Ja ennen kaikkea nautitaan toistemme seurasta. Sillä just tämä hetki on korvaamaton. 

Rekikoira Miska haluaa perheineen toivottaa kaikille tunnelmallista joulunaikaa ja lumista uutta vuotta 2018! Lämmin kiitos kaikille blogin lukijoille ja seuraajille. Minulla oli tähän loppuun vielä valittuna luontoaiheinen runo, mutta autossa jouluradiota kuunnellessa seuraavat sanoitukset kiteyttivät koko joulufiiliksen:
Mikä on joulusydän?

Mikä on joulumieli?

Se on sitä, kun ystävän kiireisen

Päästää jonossa ohitseen

Se on sitä, kun saattaa vanhuksen

Lumituiskussa ovelleenSe on rakkaus luontoon ja ihmisiin

Se on lämpöä sanojen

Se on kohtuus pöytämme runsauteen

Se on aika kiitoksen


Lähetä kommentti

Instagram

Luontoloinen. Theme by BD.