Marraskuun kuvakollaasi - kaikkea ja vähän muutaVuoden synkimmäksi kuukaudeksi mielletty marraskuu vilahti ohitse. Mitäs marraskuusta jäi parhaiten mieleen? 

Juoksu alkaa taas sujua ja marraskuussa tuli tehtyä ensimmäiset viikonloppupitkikset. Kokkolalaisen ultrajuoksijan meille tekemä juoksuohjelma rullaa taas omalla painollaan, ja on kiva tietää että siihen voi nyt muutaman vuoden kokemuksella luottaa. Keväällä pitäisi olla taas polku-ultrakunnossa! 

Pimeään vuodenaikaan kannattaa hyödyntää kaikki päivänvalo, ja heti aamusta tehty useamman tunnin rauhallinen juoksulenkki tai sauvakävely metsässä on parasta lääkettä kaamosväsymykseen. Arkena työt alkavat ennen päivänvaloa ja loppuvat jo hämärän tullen, eli viikonloput ja lounastauot kannattaa tosissaan hyödyntää. Vielä kun pakettiin yhdistää nelijalkaisia kavereita alkaa kaamoksen selkä taittua kuin huomaamatta.

Tein reissun Hollantiin Yalp:n tehtaalle kotimaisen ulkoleikkivälinevalmistajan Lappsetin kutsumana. Yalp valmistaa Lappsetille interaktiivisia leikkivälineitä, kuten palloseiniä, ulkokäyttöön tarkoitettuja dj-pöytiä sekä tanssiin, leikkiin ja oppimiseen kannustavia leikkivälineitä. Ehdimme tehdä pikakierroksen Amsterdamissa, ja minulle jäi kokonaisuudessaan sellainen fiilis että Hollantiin on päästävä uudestaan! Erityisesti kiinnostaisi tehdä pitkä pyöräretki ihania maaseututeitä pitkin. 

Ratsastusjousiammuntapuoli on taas aktivoitunut kun sain vuokrattavaksi ihanan hevosen meidän seuralaiselta. Marraskuussa kävin tunneilla tutustumassa Prinssiin ja kaivoin syyslevossa olleen jousen piirongin päältä. Ampuminen tuntuu pitkästä aikaa tosi kivalta, vaikka tekniikka on ihan hakusessa. Ensi syksynä osallistumme Mokan kanssa Kokkolan keskiaikapäivien kulkueeseen ja järjestämme jotain kivaa jousiammuntaan liittyvää ohjelmaa perjantaille.

Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä juhlistavia koristeluita suunniteltiin kovaa kyytiä, ja joululahjaostokset tuli tehtyä lähes kokonaan marraskuun puolella.


Kuinka sinun marraskuusi sujui? Osallistuitko kenties marrasputki -juoksuhaasteeseen?
 

4 kommenttia

 1. Marraskuu hujahti ohitse miltei huomaamatta. Työt ja opinnot, sekä muut mukavat puuhastelut täytti kalenterin ilmeisen tehokkaasti, ettei ehtinyt edes kaamostelemaan. ;) Muttaa marrasputki oli kaikkea muuta kuin juoksua. Kirjoitin treenikuulumisia just blogiin! :) Hei saako udella, mitä teidän ultraharjoittelun kulmakivet on? Ymmärrän kyllä, jos ei ohjelman tietoja saa jaella.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu että tämä vuosi karkaa käsistä. :) Kävinkin lukaisemassa treenikuulumisiasi - aivan mahtava (ja hurja!) jumppa siellä. Pitää ehdottomasti kokeilla.

   Voi toki saa udella, ei ole mitään suuria salaisuuksia nämä meidän treenaamiset. Siitäkin olisi postaus puolivalmiina odottamassa kun ehtisin viimeistellä. Mutta pääpiirteittäin tehdään treenit kahden viikon sykleissä, joissa ekassa juostaan kolme lenkkiä (pk, vk ja pitkis) ja toisessa neljä lenkkiä (pk, vk, mäki/vl ja pitkis). Matkat lähtevät n. 6 km paikkeilta ja pitkiksessä 12 km. Aina kahden viikon syklin jälkeen nostetaan ja sykerajat on sitä perushuttua. Pitkiksessä vielä erikoisjuttuna kävellään 12 minuutin välein ja kaikki ylämäet kävellään. Tavoitteena on saada mahdollisimman matalasykkeinen suoritus tässä vaiheessa treeniä. Keväällä sitten vähän kovennetaan. Pakettiin kuuluu vielä fyssarin vatsalihas/lonkkatreeni/venyttelyohjelma ja kerran viikossa kuntosalia. :)

   Poista
  2. Ja vielä tarkennuksena että kahden viikon syklin jälkeen nostetaan joka lenkin matkaa +1 kilometrillä. :)

   Poista
  3. Jes, kiitti. :) Hyvältä kuulostaa!

   Poista

Instagram

Luontoloinen. Theme by BD.