Juostaan yhdessä poluilla!


Polut sulavat kovaa kyytiä ja jalat vetävät metsään. Ulkona tuoksuu maa, linnut ovat aloittaneet kevätlaulunsa ja ensimmäiset kärpäset on jo bongattu. Polkujuoksua voi toki harrastaa ympäri vuoden, mutta metriset kinokset metsissä hidastavat hieman menoa. Ajatus neulasbaanalla kiitämisestä leppeässä kesäkelissä saa suun hymyyn. Ihana kesä!

Olen järjestänyt yhteislenkkejä Kokkolassa Takomorunnersin nimissä muutaman kesän, ja saanut niistä tosi kivoja kokemuksia. Kävin viime syksynä Suomen ladun polkujuoksuohjaajakoulutuksen, ja sitä myötä lupauduin Kokkolan ladun polkujuoksuvastaavaksi. Polkujuoksu on Suomen ladun yksi painopistealueista, ja siihen panostetaan nyt kovasti. Esimerkiksi Kiilopäällä järjestetään kesällä polkujuoksuviikko upeissa maisemissa. 

En ole mikään pro-juoksija, vaan ihan tavallinen harrastaja. Motivoidun muiden seurasta, ja haluan jakaa juoksun tuomaa hyvää fiilistä myös muille. 

HiHi -juoksuporukka ensimmäistä kertaa NUTS Karhunkierroksella 31 km:n matkalla.

Juoksukellot rivissä.

Ei oo aina kiva keli mutta sehän ei haittaa! Mäkitreeniä Roskarukalla Kokkolassa.

Kokkolan ladun polkujuoksulenkit tulevat starttaamaan toukokuun lopulla tai kesäkuun alussa hieman keleistä riippuen. Matkat lähtevät muutamasta kilometristä, ja niitä kasvatetaan kesän myötä.

Lenkit on suunnattu aloitteleville polkujuoksijoille ja vauhti pidetään hitaana ja kävelläänkin välissä. Toki kokeneemmatkin juoksijat ovat erittäin tervetulleita mukaan porukkaan! 

Lenkeillä tutustumme Kokkolan upeisiin polkujuoksureitteihin, ja näemme samalla alueen tauko- ja tulipaikkoja. Osa lenkeistä toteutetaan samaan aikaan retkeilijöiden ja pyöräilijöiden kanssa. 


Liity Kokkolan ladun jäseneksi mikäli et ole sitä vielä tehnyt, ja seuraa ilmoittelua osoitteessa:
4 kommenttia :