Hyvällä mielellä


Blogissa on ollut viikon verran hiljaista, sillä lähdin melkein suorilta viivoilta pääsiäisreissun jälkeen työkavereiden kanssa Italiaan. Kyseessä oli meidän "perinteinen puistomaraton", eli kiersimme vajaassa viikossa lähes koko Pohjois-Italian tunnetuimmat nähtävyydet ja kävimme tutustumassa upeisiin puistokohteisiin. Kollegoiden kanssa on ihana viettää aikaa puutarhoissa, ja samalla säästyy myös puolisot tuntikausien puistohortoiluilta. 

Kantapääopistossa laittoi minulle juuri sopivaan saumaan Kolme hyvää -blogihaasteen, jossa ideana on kertoa nimen mukaisesti kolme hyvää asiaa elämästä eri aihepiireissä. Italian reissulla sain taas heittää työasiat ja muut murheet pois selästä, ja lastata repun uusilla ja jännittävillä kokemuksilla. Illalla kaaduttiin superväsyneinä sänkyyn, ja aamulla taas jatkettiin matkaa. Ihan parasta!

Ihana on myös olla kotona kaikkien rakkaiden keskellä. Kun elämään lastaa paljon positiivista, eivät negatiisivetkaan asiat jaksa kauaa lannistaa. Ajattelin kuvittaa haasteen muutamalla reissuotoksella, joten nyt mennään!

Duomo - Milanon tuomiokirkko
Venetsian tunnelmaa


Kolme hyvää asiaa päivissäni: tiivis parisuhde, perhemäinen työyhteisö ja ystävät


Koen olevani äärimmäisen onnekas, sillä aviomieheni on myös erittäin hyvä ystäväni. Meillä on paljon yhteisiä harrastuksia, ja innostumme usein samoista asioista. Kaikki arjen pienet ilot ja murheet keskustellaan läpi, ja usein ollaan vain hiljaa ja nautitaan toistemme seurasta. Parisuhde testataan aina välillä pitkillä juoksulenkeillä tai remontoinnilla, mutta tähän mennessä ollaan selvitty kaikista haasteista. Menee vähän sokeriseksi jutusteluksi, mutta tämä asia nyt on vain pakko sanoa. Puspus kulta, tiedän ettet lue tätä. ;)

Eräs työkaverini totesi, että me ollaan töissä kuin yksi suuri perhe. Ja se pitää hyvin paikkaansa. Perheessä tulee aina välillä pieniä kinoja, mutta asioista puhutaan suoraan ja muistetaan aina kannustaa ja tukea toisiamme. Myös arkiasioita jaetaan työkavereille ja sitä kautta olenkin saanut monta uutta ystävää. 

Vuosien myötä meidän ystäväpiirimme on jakaantunut ympäri Suomea. Pidämme yhteyttä pääosin kännykän välityksellä ja pieniä arjen juttuja tulee jaettua lähes päivittäin. Usein kaipaan kasvokkain jutustelua ja aina tuntuu siltä että ystäviä näkee liian harvoin. Mutta kun näemme huomaan, että ystävyys on ja pysyy. Kiitos rakkaat. <3 


Monte Baldon lumimaisemissa
Kolme hyvää asiaa minussa: uskallan haastaa itseni ja muut, olen monipuolinen, näen asioissa niiden positiiviset puoletItsestään ei opi kuin yrittämällä ja erehtymällä. Olen usein todennut, että syyllistyn helposti aliarviointiin. Pystyn tekemään paljon enemmän mitä alunperin ajattelin. Mitä enemmän teen haastavia asioita, sitä helpommaksi ne muuttuvat. Ja samalla opin tuntemaan itseni paremmin, ja arvostan omia hyviä ominaisuuksiani. 

Suomalaisuuteen kuuluu tietty vähättely ja vaatimattomuus, mikä on tietyllä tapaa viehättävää. Mutta pitää varoa, ettei sen anna rajoittaa elämää. Ollaan kaikki ylpeitä itsestämme, ja muistetaan myös kannustaa muita siihen. 

Työkaverini totesi tänään, että olen tosi hymyilevällä tuulella, ja se on tarttuvaa. Tosiasiassa olin koko päivän todella väsynyt tultuani kotiin vasta yöllä ja sain vain muutaman tunnin yöunet. Mutta päätin jaksaa työpäivän hymyillen, ja niin tein. Joskus positiivisuutta joutuu vähän pinnistellä, mutta se on sen arvoista.


Peschiera del Gardan rantabulevardia aivan hotellin vieressä

Upea puistokohde Veronassa: Giusti garden


Kolme hyvää asiaa elämässäni: Perhe, lemmikit ja terveys


Minulle läheinen henkilö on käynyt läpi vakavan sairauden. Rakkaat ihmiset eivät ole itsestäänselvyys. Terveys ei ole itsestäänselvyys. 

Menetimme vain muutama viikko sitten koiran, jolla olisi toivonut olevan vielä monta tervettä vuotta edessä. Saimme kuitenkin nauttia sen seurasta monta hyvää vuotta, ja tunnen surun lisäksi myös suurta kiitollisuutta. 

Kaikki tapahtuu niin nopeasti ja ilman ennakkovaroitusta, joten paras tapa elää on nauttia joka hetkestä. Ja tiedostaa se, että sen hetkinen tilanne ei ole pysyvä. Ei kuitenkaan kannata pelätä tulevaa, sillä siellä on edessä myös hyviä asioita.Malchesinen sataman tunnelmaa Gardajärven pohjoispuolella.

Veronan roomalaisajan amfiteatteri


Kolme hyvää asiaa tänä vuonna: töissä saatu ylennys, oikea talvi, blogin kasvaminen


En olisi vielä viime vuonna uskonut, että kahdeksan vuoden kaupungilla työskentelyn jälkeen minut ylennettäisiin kaupunginpuutarhuriksi. Nyt voin todella sanoa, että olen päässyt unelma-ammattiini. Pakko se on todeta - olen tosi ylpeä itestäni! Ja erittäin, erittäin kiitollinen työkavereilleni, jotka ovat minua tähän tukeneet. En aina usko omiin kykyihini ja taitoihini, joten osaan todella arvostaa saamaani tukea. Kiitos!

Tämä talvi on ollut aivan täydellinen. On ollut lunta, aurinkoisia ulkoilukelejä ja kirpeitä pakkasia. Olen nauttinut talvesta suunnattomasti, ja yrittänyt saada joka päivään edes jonkinlaisen happihyppelyn luonnossa aikaiseksi. Vaikka talvi on ollut ihana, odotan innolla jo kesää ja sen tuomia juttuja. Keväässä parasta on lumen alta paljastuva maa ja sen väkevä tuoksu, linnut ja pitenevät päivät. 

Blogista on muodostunut minulle rakas harrastus, ja olen iloinen että moni on löytänyt tänne lukemaan kirjoituksiani. Kiitos siitä! Otan mielelläni vastaan toiveita ja ajatuksia blogin suhteen. Toivottavasti viihdytte mukana. :)

Kolme hyvää asiaa blogissani: positiivisuus, monipuolisuus ja kohtaamisetJotkut saattavat pitää positiivisuutta samana asiana kuin tekopirteyttä ja teeskentelyä. Luodaan jonkinlaista illuusiota täydellisestä elämästä, ja jätetään ne ikävät asiat kertomatta. On totta etten halua jakaa aivan kaikkea blogissani  - kukapa nyt haluaisikaan - mutta vaikka kirjoitustyylini onkin kepeä haluan kertoa myös niistä vaikeuksista. Minä en vain osaa kunnolla rypeä kurjuudessa, vaan kaaduttuani saatan hetken murehtia ja nousen sitten reippaana pystyyn. Toivonkin että saisin jaettua tätä fiilistä eteenpäin! 

Olen kiinnostunut monista eri asioista, ja vaikka blogimaailmassa olisi usein "viisasta" keskittyä vain yhteen rajattuun aihepiiriin koen, että haluan tuoda esiin niitä minulle tärkeimpiä asioita. Näistä pääaiheet ovat luonto ja liikunta, mutta moni muukin asia tulee käsiteltyä. Minusta monipulisuus on rikkaus, ja tykkään itsekin seurata blogeja joissa on sekä sitä arkielämää että erikoisaiheita. Ainahan voi jättää ne vähemmän kiinnostavat jutut lukematta.

Bloggaamisessa parasta on kommunikointi ja kohtaamiset. Olen löytänyt blogin kautta upeita ihmisiä, joista osan olen tavannut livenäkin. On vielä tekemättä monta kivaa asiaa joista on ollut puhetta, kuten tapaaminen Juoksuaskeleet -blogin ihanan Satun kanssa! Toivottavasti saisin tuotua teksteihini edes hitusen hänen positiivisuuttaan! 


Viimeisenä päivänä saa sataakin. Tunnelmia Milanosta.


Haaste! Haastan mukaan luultavasti tällä hetkellä erittäin kiireisen Arctic Monkey -Sannin (ehdit hyvin miettiä näitä siellä teidän "hiihtolenkillä" <3), juuri pitkältä reissulta palanneen Kuukausi yksin erämaassa -Minnan sekä Karhunkierrokselle huikean pitkälle matkalle treenaavan Healthy style of living -Susannan! Parco di Sigurtan upeaa kukkaloistoa


Kiva kun jaksoit lukea näin pitkälle! Toki myös muut saavat napata tästä haasteen vastaan. Mikäli haluat nähdä lisää Italian kuvia käy kurkkaamassa Instagram -tilini. Uusimmat blogipostaukset saat nopeasti Facebook -tilin kautta. :)

4 kommenttia

 1. Jei! Mahtavaa, kun otit haasteen vastaan 😊 Oli kiva lukea tätä postausta. Tästä tuli hyvälle mielelle. Toivottavasti me tavataan vielä jossakin ja ehditään vaihtamaan kuulumisia paremmin, kuin jonkun kisan alkupaniikissa 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta, minusta nämä on mukavia! Ja tosi kiva kuulla että siitä välittyi hyvää mieltä myös sinne!

   Odotan kans että nähtäisiin jossain. Pitäisiköhän tässä alkaa suunnitella jotain bloggaajien polkujuoksu&mökkiviikonloppua? :)

   Poista
 2. Voi että, ihana teksti. Kiitos myös sanoistasi <3 Tälle kesälle voitaisiin sopia treffit jossakin kansalispuistossa vaikka? Ja olitko tulossa Karhunkierrokselle juoksemaan? Minulla on tarkoitus tulla huudeilla, vaikka juoksemaan en lähdekään. Tulen tsemppariksi ja tod.näk myös talkoolaiseksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaisi upealta idealta! Olisiko heti joku paikka mielessä? :)

   Olen tulossa Karhunkierrokselle "pikamatkalle" meidän juoksuporukan kanssa. Tosi kiva kun tulet Rukalle, eiköhän me törmätä siellä!

   Poista

Instagram

Luontoloinen. Theme by BD.