Naisten vaatteiden loogisuudesta

Olen monesti löytänyt itseni tilanteesta jossa naisille suunnattu vaateparsi ei vain kerta kaikkiaan palvele tarkoitustani. Retkeilyvaatteissa löytyy tyhmästi suunniteltuja taskuja tai niiden puutetta, urheiluvaatteissa napaan asti ulottuvia paitoja ja liian matalia housuja joiden lahjepituus ei ole nilkkoja nähnytkään. Puhumattakaan arkivaatteista, joissa isompi koko ei suinkaan tarkoita pidempiä hihoja tai lahkeita, vaan saa valita vajaamittaisten tai isojen kuteiden välillä. Nämä nyt vain esimerkkeinä ongelmista. En edes ole mikään kovin pitkä saatika langanlaiha,vaan suhteellisen normaalit 175 cm. Onko muut kohdanneet samaa probleemaa? 


Omistan melko monet urheilutrikoot mutten yhtään shortseja, joten suuntasin vaatekaupoille. Täällä Kokkolassa on ihan hävettävän surkea kattaus urheiluvaatteita myyviä liikkeitä, joten Intersportin kahlattuani kiersin kaikki isommat marketit ja epätoivoissani myös henkkamaukat sun muut halppisvaatteita myyvät liikkeet. En löytänyt yhtään shortseja joihin olisin ollut tyytyväinen.

Mitä sitten hain? Olisin halunnut saada juoksuun sopivat trikoot tai trikoo + löysempi shortsi -yhdistelmät jotka ulottuisivat nk. vesirajan yli. En halunnut shortseja joita saisi olla jatkuvasti nykimässä alaspäin kriittisten paikkojen vilauttelun pelossa enkä halunnut hikisten reisien hinkaavan toisiaan vasten pitkiksillä. Tiedätte varmaan mitä ajan takaa? :P Ihan sellaiset tavalliset shortsit jotka päättyisivät mieluummin lähemmäs polvia kuin nivusia


Mutta ei niin ei. No kahlasin seuraavana vaihtoehtoja Internetin laajaa valikoimaa. Löysin muutamat kivanoloiset mutta kaikissa oli jotain ongelmaa. Miten voi olla että tämä on näin haastavaa? Nauratti jo prinsessameininki vaikken mielestäni asettanut mitään hurjia vaatimuksia asialle. Rukalla ollessamme pääsin testaamaan Salomonin S-Lab Exo Twintskin-shortseja ja shortsihametta ja olin ihan <3. Valitettavasti yli 150 euron ooveehoo esti syvemmän rakkaussuhteen muodostumisen ja shortsit jäivät kauppaan. Periaatteessa nuo shortsit olivat miesten mallia (minen oikein osaa kuvitella juoksevani hameessa) mutta myyjä vakuutti monen naisen ostavan tuota "unisex" -shortsia. Uusi retki Internetiin paljasti että kyseisestä mallista on edukkaampi Intencity Twinskin short -malli josta myös kukkaroni piti kovasti. Eikun tilaukseen, ja arvatkaapa mitä? Ne on ihanat! 

8 kommenttia

 1. Samaistun täysin naisten vaatteista.. usein liian lyhyet shortsit (minäki ostin aikanaan Niken miesten polvimittaiset trikoot) ja varsinkin liian matala vyötärö.. yhhh.. kamalaa! :D Nuo Salomonin shortsit näyttää tosi hyvältä ja käytännölliseltä, jea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että en ole yksin ajatusteni kanssa! :D Liian matalat vyötäröt on myös yöks. Kuulutan naistenvaatteisiin samaa käytännöllisyyttä mistä miehet saavat nauttia. Aloin tässä katsella naisten vaellusshortseja ja tiiättekö mitä? Ne on liian lyhyitä! Ehkä naisia ei niin haittaa risut ja ötökänpuremat?

   Poista
  2. Mä niin jaan saman tuskan! Mä kävin eilen kolme urheiluliikettä ja kaikki naisten shortsit superlyhyitä! En tajua!! Jos löydätte hyvän mallin, niin let me know. :)

   Poista
  3. On se vain uskomatonta. Alkuun syytin tästä Kokkolan huonoa urheiluliikevalikoimaa mutta vissiin ei ole siitä kyse. Minullekin saa vinkata jos tietää jonkun kivan mallin! Olisi kiva omistaa ihan sellaiset trikoomalliset shortit. Joku vaatevalmistaja voisi ottaa tästä kopin. :)

   Poista
 2. Et suinkaan ole ainoa. Kymmenkunta vuotta tuli viihdyttyä retkeilykaupan myyjänä ja aikalailla samaa tuli huomattua. Varsinkin taskut ovat monesti aivan surkeat naistenmalleissa. Jos vaatteessa on tasku niin kai sitä on myös tarkoitus käyttää jos vaan keksii jotain sinne laitettavaa. Samaisista miestenmalleissa taas taskut olivat aika usein toimivat. Esimerkiksi housujen etutaskut. Tiukassa mallissa kädet ei mahdu taskuihin välttämättä, mutta sekin on pilattu jo sillä ettei käsi edes voi mahtua taskuun taskun syvyyden puolesta. Yritä nyt sellaiseen taskuun änkeä kännykkää. Istuessa joko tasku repeää tai lonkassa on komea mustelma.
  Lahkeissa monilla oli kanssa ongelmaa. Liian lyhyet. Istuvaksi tarkoitettu housu näyttää todella typerälle jos kasvattaa koko jotta saisi lahkeen peittämään nilkkaa lenkkareiden kanssa. Miesten malleissa harvoin kävi niin. Ehkä siinä on jokin maiden tai tyylien välinen ero. Yllättävän usein myös kävi niin, että ei suostuta ostamaan vaatetta joka suojaa, ulkonäkö on tärkeämpi. Ehkä se myös ohjaa aikalailla valmistajien tarjontaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi! Mukava saada oikein (entisen) alan ihmisen kommenttia aiheesta! :) Allekirjoitan niin tuon taskuhomman! Jotenkin ne vain onnistutaan tekemään niin kummallisiksi että meikäläisen kädet eivät kertakaikkiaan uppoa sinne perille saakka. Luottovaruste huulirasva on aina jossain taskunpohjalla ja sinne ei meinaa koura mahtua vaikka mitä tekisi. :D Olen huomannut että esimerkiksi Milletin vaatteet eivät oikein sovi tällaiselle sataseitenvitoselle neitokaiselle sillä jäävät auttamatta liian lyhyiksi. Ihmettelen myös muutaman muun valmistajan vaatteita juuri noiden taskujen osalta, sillä vaeltamiseen tarkoitetuissa naisten takeissa taskut on usein sijoitettu niin että ne jäävät rinkan lantiovyön alle. What's the point huh? :O

   Poista
 3. Shortseissa ja housuissa on puhelimelle järjestään ihan liian pieni tasku, ei mitään toivoa että puhelimen vois ottaa mukaan lenkille jos ei halua jotain isompaa laukkua mukaan. Tän takia en enää jaksa kuunnella musiikkia lenkeillä, kun ne pitäisi laittaa johonkin erilliseen vermeeseen. Liikaa vaivaa.

  Ja hei, miksi ihmeessä tekniset alushousut on aina bokseri- tai string-mallia? Mulla ainakin kerii hipstereissä ne lahkeenrievut lantiolle ja stringeissä... no, arvatkaa! Hotpantsit menee, jos niihin on tehty sauma, saumattomat vaan venyy niin että ne lopulta päätyy vakoseen. Tästä syystä tulee juostua ihan peruspikkareissa. Törmäsin tähän kun järkeilin että olis kiva thriatlonilla uintiosion jälkeen jos pikkaritkin kuivuis suhteellisen nopeasti. Ehkäpä meen niillä peruspikkareilla vastaisuudessakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo taskujen koko on niin totta! Aina saa ottaa jonkinmoisen kuljetussysteemin mukaan että saa edes sen puhelimen roudattua jossain. Siinä on monenmoista hilavitkutinta muistettavana kun lähtee lenkille. :D

   Ja alushousuasia..! Kertokaa millaisia pöksyjä te käytätte juostessa/vaeltaessa/urheillessa kun minusta tuntuu että tälleen 30 vuoden aikana en ole vieläkään löytänyt sellaista tosi hyvää mallia? Tekniset ois kivat mutta 30 km juoksulenkki stringeissä..

   Poista

Instagram

Luontoloinen. Theme by BD.