Tunturiponnistus eli mäkitreeniä 24/7 +20 kg

Flunssa alkaa vihdoin helpottaa ja retkijalka vipattaa jo huolestuttavasti. Tällä kertaa reissu suuntautuu UKK-puiston maisemiin jonne starttaan lauantaina Kiilopäältä. Viime elokuussa sooloreissu kariutui koiran sairastumiseen joten tällä kertaa lähden tunturiin ihan täysin itsekseni. Ihan ideaalitilassa ei terveyden suhteen olla, mutta pitää ottaa varovasti ja katsoa mihin toipilas jaksaa kävellä. Ajellaan samaa matkaa vaasalaisen vaellustuttavani kanssa, enkä jaksa odottaa että pääsee turinoimaan koko matkan vaeltamisesta! :D


Tämä vaellus on historiallinen siinä mielessä että olen valmistautunut siihen suorastaan surkeasti. Flunssassa ei ole huvittanut aloittaa ruokien kuivaamista, joten olen pakkaillut sen minkä olen jaksanut ja keskittynyt enemmän toipumiseen.


Aloitin kuivausprosessin keskiviikkona, ja kuivuriin päätyi perunoita, kukkakaalia, fetaa, soijanakkeja ja porkkanoita. Siitä värkkäsin muutamat kesäkeitot lounaaksi, nakkikastiketta valmismuusin kera ja jatkan kevään vaellukselta jääneitä papukeittoaineksia vähän ruokaisammiksi. Loppujen lopuksi jouduin pakkaamaan vain muutaman valmisnuudelipussin ja yhden valmispastan, eli ihan onnellisesti tämä päättyi saamattomuudesta huolimatta. Onneksi oli vähän aiemman reissun jämiä jemmassa.


Rinkan kaikki 85 litraa on valjastettu käyttöön ja Osprey Xena (85 l) pakkaaminen alkaa vähitellen sujua. On se vain jännä miten tuo tuntuu pienemmältä mitä minun aikaisempi rinkkani JW Trailhead II vaikka litroja pitäisi olla enemmän. Tykkään kyllä tosi paljon Ospreyn taskuista ja istuvuudesta, ja jännä nähdä miten käyttäytyy tositoimissa. Rinkan paino ei ole puntarin puutteen vuoksi tiedossa, mutta ihan kohtuullisesti niitä kiloja kertyi. Olen luonteeltani sen verran varovainen että otan mukaan vähän sitä sun tätä hätätilanteiden varalle, joten kiloja kertyy melko helposti. Erityisesti kun reissaa yksin pitää miettiä melko tarkasti millaisia tilanteita voi sattua ja miten niihin reagoidaan.Parhaillani odottelen kyytiä saapuvaksi ja sitten startataan kohti Saariselkää. Palataan asiaan viikon kuluttua! 


Seuraa Instagramissa/Facebookissa

Lähetä kommentti

Instagram

Luontoloinen. Theme by BD.