Retkeilyn kymmenen olennaisinta

Kaupallinen yhteistyö


Pyrin aina korostamaan, että kunnollisilla varusteilla retkeily ja vaeltaminen on huomattavasti mukavampaa ja myös turvallisempaa. Aloitteleva retkeilijä harvoin pystyy ostamaan koko varustesettiä kerralla, mutta vähitellen laatuun panostaminen on sekä harrastuksen mielekkyyden että ekologisuuden kannalta parempi vaihtoehto. 


Varusteisiin pitää pystyä luottamaan, ja niitä pitää osata käyttää. Reppua pakattaessa on aina mietittävä se pahin mahdollinen skenaario, ja varauduttava sen mukaan. Oli kyseessä sitten polkujuoksulenkki tutulla retkeilyreitillä, yhden yön melontareissu tai vaativa tunturivaellus lapissa, niin turvallisuuteen vaikuttavat tekijät tulee tiedostaa ja ne pitää osata minimoida. Ensiapuvälineet, puhelin, varaenergiaa, juotavaa ja tulentekotarpeet kulkevat meillä mukana retkeillä kuin retkellä, ja tästä lähdetään kasvattamaan ylöspäin tilanteen mukaan.


Kompassi on varmasti yksi niitä ensimmäisiä retkeilijän varusteita. Kuvassa esiintyvästä Silva Expedition -kompassista löytyy säädettävä erannonkorjaus, mitta-asteikkoja ja kaltevuusmittari. 


The Ten Essentials -verkkokauppa tarjoaa uusille ja vanhemmillekin harrastajille selkeän konseptin, jossa retkeilyn kannalta olennaisimmat asiat on jaettu kymmeneen kategoriaan. Ne ovat navigointi, auringolta suojautuminen, eristys, valaistus, ensiapu, tuli, työkalu, ravinto, nesteytys ja hätämajoite. Harrastajan on näin helppo hahmottaa, mitä tarvikkeita reissuun kannattaisi hankkia. Varusteissa on panostettu laatuun, ja oli hauska huomata että yritys myy paljon sellaisia tuotteita joiden nimeen itse liputan. Esimerkiksi Savotan hätäpeite ja Nalgenen pullot ovat kulkeneet reissuillamme jo vuosia.


Galazon vedenpitävät kartat ovat kestävä valinta retkelle.The Ten Essentialsin sivuja kannattaa muutenkin käydä tutkimassa, sillä sieltä löytyy kiva tietopankki, joka käsittelee retkeilyyn liittyviä perusasioita. Heidät löytää myös Instagramista ja Facebookista

Kirjoituksessa kuvatut tuotteet saatu blogiyhteistyön kautta. Lähetä kommentti

Instagram

Luontoloinen. Theme by BD.