Suomalaista käsityötä Svalalta

Sisältää blogiyhteistyötä

Tein viime viikonloppuna vierailun Svala of Finland -vaatevalmistajan uusiin tuotantotiloihin Kärsämäelle. Yritys on minulle tuttu jo vuosien takaa erinomaisesta powerstrech -kerrastosta, ja tutustuin viime keväänä heidän merinovillatuotteisiinsa. 

Kutsu avajaisiin ja tehdasvierailulle oli kiva yllätys. Tehdas on väärä sana kuvailemaan näppärän kokoista yksikköä joka sijaitsee Kärsämäellä Jyväskylään vievän tien varressa. Täysin uudesta rakennuksesta löytyy pieni myymälä, toimistotilaa ja iso tuotantotila, jossa vaatteet valmistetaan, pakataan ja josta ne lähtevät maailmalle. 
Ompelijoita oli paikalla muutamia ja hallissa kävi iloinen rupattelu ja vaatteita valmistui hyvää tahtia. Svalan toimitusjohtaja Onerva Aakko kertoi, että hallin valoisuus johtui katossa olevista päivänvalolampuista. 

Kiertelin hyvän aikaa katselemassa ompelijoiden ja pakkaajan työtä ja tutkailin käytettyjä materiaaleja. Takaseinältä löytyi kangasrullia, pöydillä oli isoja pakkoja valmiiksi leikattuja osia eri vaatteista ja ompelukoneet naksuttivat niistä tilauksia ja lisää myyntituotteita. Tuotantotiloista henki enemmän perheyrityksen kuin tehotuotannon fiilis. 

Svalan uusi ilme on kivan selkeä. Tuotepakkauksissa ei vielä lue että käytetty merinovilla on mulesing -vapaata, mutta sitä se on. Pakkausmerkintöjä tullaan toimitusjohtajan mukaan vielä kehittämään. Suomalainen käsityö lämmittää mieltä.
Outlet avautui virallisesti yleisölle kello 12 mutta väkeä alkoi valua paikalle jo ennen sitä ja vähitellen pieni myymälätila täyttyi ja kahvitilan tarjoilupöytää täytettiin ahkerasti. Myymälässä oli tarjolla 1. ja 2. laadun vaatteita; merinovillaa, verkkokerrastoja, powerstrechiä, kerrastoa, sukkaa ja erilaista päähinettä. Aivan kaikkia Svalan valmistamia tuotteita sieltä ei saanut mutta verkkokaupasta niitäkin löytyy.

Onerva kertoi että myymälän ulkopuolelle on suunniteltu pakettiautomaattia, josta tilatut tuotteet voisi noutaa vaikka matkalla pohjoiseen. Hyvä palvelu kiireessä vaellusvarusteita pakkaavalle. Katso vielä nopsa video jonka kuvasin avajaisten yhteydessä:
Kiitos Svalalle kutsusta ja tsemppiä uusiin haasteisiin! Minä keskityn nyt viikonlopun aikana jouluvalmisteluihin sekä tulevan kaamosvaelluksen suunnitteluun. Pysykääs kuulolla ja mukavaa joulun odotusta!

Lähetä kommentti

Instagram

Luontoloinen. Theme by BD.