Retkipaikka kerää luontobloggaajia yhteenYhteisöllisyys, kokemusten jakaminen ja uusiin ihmisiin tutustuminen ovat minulla tärkeimpiä syistä blogin pitämiselle. Se, että voin omia kokemuksia jakamalla tarjota jotain tarpeellista muille on todella hienoa. Tuntematon henkilö voi hyötyä kirjoituksistani, ja tämä toimii myös toiseen suuntaan. Joku vinkkaa minulle upean retkikohteen, suosittelee hyväksi havaittua tuotetta tai jakaa herkullisen retkiruokareseptin.

Oman blogin suuntaviivat ovat olleet alusta asti melko selkeät. Haluan kirjoittaa niistä asioista jotka ovat minulle tärkeitä; liikunnan tuomasta ilosta, suhteestani luontoon, retkeilystä, vaeltamisesta sekä muista tärkeistä harrastuksistani. Kaikki tämä positiivisella ja luontoa kunnioittavalla otteella, jossa kannustetaan ylittämään itsensä ja kokeilemaan uusia asioita. Viime vuosina olen löytänyt myös tietyn hyväksynnän ja lempeyden - kaikessa ei voi eikä tarvitse olla täydellinen.


Luontoon liittyvien blogien löytäminen on haastavaa


Meille ulkoilusta ja retkeilystä bloggaaville ihmisille löytyy vähän yhteisiä portaaleja, joiden kautta saada näkyvyyttä ja tavoittaa lukijoita. Portaalit luovat myös yhteisöllisyyttä bloggaajien välille. Blogin kautta voi saada paljon uusia tuttavuuksia, joiden kanssa tavataan livenäkin.

Fitness, kauneus, muoti, lifestyle keräävät ison lukijakunnan ja näkyvät isosti blogimaailmassa ja mediassa. Ihmiset kokevat luonnon tärkeäksi ja haluavat saada siihen liittyvää tietoa lisää, mutta valtamedia ei pidä aihetta riittävän mediaseksikkäänä. Matkailu on ymmärtänyt Suomen luonnon arvon, mutta isomman skaalan jaot vielä puuttuvat. 

Luontoliikunnasta ja retkeilystä kirjoittavia blogeja löytyy Suomesta suhteellisen paljon, mutta kenttä on hajallaan. Koen itse hankalaksi löytää uusia blogeja luettavaksi, kun niihin törmää lähinnä sattumalta. Tuntuuko muista samalta? 

"Portaalit luovat myös yhteisöllisyyttä bloggaajien välille."
Mutta onhan meillä Retkipaikka!


Kansallisesti hyvin tunnettavuutta saavuttanut Retkipaikka tarjoaa laadukasta luontoon liittyvää sisältöä aktiivisella otteella. Retkipaikka toimii kirjoitusalustana lähes sadalle luonnosta kirjoittavalle. Retkikertomukset, ruokaohjeet ja tuotetestaukset on tehty käyttäjien omalla käsialalla, ja fiilistely on sallittua - suorastaan suositeltavaa. Retkipaikan kertomuksia lukiessa tulee sellainen fiilis, että olisi itsekin mukana retkellä.

Olin todella iloinen, kun sain mahdollisuuden liittyä Retkipaikan runsaslukuisten bloggaajien joukkoon. Tavoitteenani on kirjoittaa erityisesti kotiseutuni eli Keski-Pohjanmaan ja sen lähimaakuntien retkikohteisiin liittyvää sisältöä. Luultavasti sivulleni ilmestyy myös reseptejä. :)Blogini tulee pysymään edelleen siellä missä se on nytkin, mutta tulen kirjoittamaan jatkossa artikkeleita myös Retkipaikkaan, ja jaan vähintäänkin tiedon niistä täällä blogissani tai somekanavillani. Joten pysykääs kuulolla!
Jutun kuvat liittyvät minun ensimmäiseen Retkipaikkaan julkaisemaani artikkeliin! Käy lukaisemassa se täällä: https://retkipaikka.fi/nae-molnvikenin-lampi-ja-knypalbackan-hieno-kivikko-tallainen-on-holmin-vaellusreitti-luodossa/

2 kommenttia

  1. Hei, ja kiitos innostavasta blogista. Löysin tämän, kun vastikään kirjoittamisesta innostuneena etsin tietoisesti retkeilyyn liittyviä blogeja. Useimmiten minäkin törmään niihin juurikin sattumalta somea selaillessa tai tietoa tulevista retkikohteista etsiessä. Minua retkiblogit ilahduttavat erityisesti silloin, kun retkelle ei ole ihan heti pääsemässä vaikkapa flunssan tai työkiireiden takia. Muutaman kerran olen käyttänyt blogeja myös tukena tulevaa retkikohdetta miettiessä. Onnittelut, Retkipaikka on hieno juttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja tosi kiva kun löysit blogiini! Kivoja ajatuksia ja olen kyllä samaa mieltä. Retkiblogeista saa hyviä vinkkejä tuleviin seikkailuihin, ja toisaalta niissä on kiva käydä fiilistelemässä reissutunnelmia kun ei itse pääse ulkoilemaan. Tsemppiä omaan blogiisi, pitää käydä tutustumassa. :)

      Poista

Instagram

Luontoloinen. Theme by BD.