Suksimme Poroluotoon


Miksi rajoittaa seikkailua vain viikonloppuihin? Sillä ajatuksella lähdettiin melko hektisen työpäivän jälkeen suksimaan kohti Poroluodon saarta Kokkolan edustan saaristossa. Tai minä lähdin työpäivän jälkeen, ja ihana mieheni valmisteli lomapäivän aikana hiihtovarusteet ja ne tärkeimmät eli eväät kuntoon. 

Katsoin Kokkolan uuden liikuntapaikkapalvelun kautta jääladun kunnon, ja päätettiin ajan säästämiseksi valita lähtöpaikaksi Hläskärin laavun. Auto jäi tienpientareelle odottelemaan, ja hiihdettiin 5,8 km:n matka Poroluotoon noin tunnissa. Kova tuuli vähän hidasti hiihtoa ja vähensi haluja pysähdellä valokuvaamaan. Maisemat olivat kuitenkin upeat! On aina yhtä hienoa hiihtää merenjäällä ja miettiä millaiselta maisema näyttää kesäaikaan.
Poroluodosta löytyy kesämökkimallinen autiotupa, sauna, huussi, puuliiteri ja ulkotulipaikka. Kaikki rakennukset ovat suhteellisen hyväkuntoisia. Autiotuvassa on pieni kamiina, joka kenties hieman lämpimämmällä kelillä riittää luomaan miellyttävän sisälämpötilan. Nyt yhden pesällisen polttamisen jälkeen lämpötila ei juuri noussut. Tuvassa oli jonkin verran roskia ja epäsiisteyttä. Olisi kiva jos kaikki muistaisivat roskattoman retkeilyn säännöt. :) 

Saunaa ei testattu tällä kertaa, mutta siellä on kuulemma hyvät löylyt! Liiteri oli täynnä puita ja rankaakin löytyy, mutta kannattaa silti harkita omien puiden mukaan ottamista. Liiterissä olevat klapit vaikuttivat vielä hieman tuoreilta eikä edellinen hiihtelijä ollut saanut kamiinaa syttymään niillä. Meidän omilla puilla tuli lähti kyllä iloisesti. Vuoden 2019 jälkeen Poroluodostakin löytyy pelkkää rankatavaraa. Lue aiheesta lisää täällä
Valmiit härkispaninit paistuivat ihanan rapeiksi kaminan hiilloksessa, ja kuuma kaakao ja suklaa maistuivat niiden kaverina. Retkillä melkein mikä tahansa maistuu hyvältä, joten eväiden suhteen ei ole pakko hifistellä mikäli ei ole aikaa tai halua. Meillä mennään vähän tilanteen mukaan. Joskus on kiva suunnitella jotain monimutkaista, ja joskus mennään iloisesti eineksillä. 

Noin tunnin tankkauksen ja levon jälkeen lähdettiin hiihtämään takaisin autolle. Paluumatka sujui ongelmitta vaikka alkoikin olla melko pimeää. Kylläpä oli taas kiva reissu! Mikäli haluat testata Poroluotohiihtoa ohjatulla retkellä kannattaa suunnata sunnuntaina Kokkolan ladun perinteiselle Poroluotohiihdolle

Lähetä kommentti

Instagram

Luontoloinen. Theme by BD.