Islantiin..!


Hornstrandirin vaelluskartta. Lähde.

Nyt sen voi jo julkistaa, kun matkat on maksettu ja Islannin päässäkin alkaa olla kaikki varattuna. Heinäkuussa Icelandair kuljettaa taas (toivon mukaan) kaksi onnellista tulen ja jään maahan ihastunutta kohti uusia seikkailuja. Viimeksi koluttiin eteläistä Islantia ja Vatnajökullin aluetta, ja nyt matka suuntautuu länsirannikolle, Länsivuonoille ja aivan Islannin pohjoisimpaan kärkeen eli Hornstrandirin niemelle. Hornstrandir on autio niemenkärki, joka kurottautuu Pohjoiselle Atlantille kohti Grönlantia. Siellä ei ole pysyvää asutusta ja paikkaa sanotaan Euroopan eristäytyneimmäksi kolkaksi. Huikean korkeat lintukalliot jotka tippuvat jyrkkinä kohti merta, autiot nummet, vuoret, voimakas vuorovesi ja tuulet luovat alueelle sen omaleimaisen ilmeen. Päivitän vielä myöhemmin meidän reittiä kyseisellä alueella.

Hornstrandirin vaelluskartan tilasin täältä

Kuva googlemaps

Olen vuokrannut auton Europcarin kautta. Saavumme Islantiin perjantaina iltapäivästä, ja hoidamme viimeiset shoppailut (kaasu jne) Reykjavikissa. Majoitumme yhdeksi yöksi hurmaavaan Guesthouse Lenaan ja suuntaamme heti lauantai aamuna Europcarin toimistolle josta alkaa matka kohti Snaefellsjökullin (Snæfellsjökull) kansallispuistoa. Meillä on teltta mukana, joten luultavasti majoitumme jossain matkan varrella, ehkä Stykkishólmurin leirintäalueella tai sitten ihan maastossa. Siitä jatkamme Hólmavikiin, joka sijaitsee jo länsivuonoilla matkalla kohti Isafjörduria (Ísafjörður). Hólmavikissa vietämme yhden yön, ja jatkamme matkaa Isafjörduriin. Siellä meitä odottaa venekyyti Hornstrandirille, jossa olisi tarkoitus viettää vajaa viikko patikoiden. Europcarilla on toimipaikka myös Isafjördurissa, joten saamme palauttaa auton sinne ja vaelluksen lopuksi lennämme paikallislennolla takaisin Reykjavikiin. Reykjavikissa meitä odottaa taas Guesthouse Lenan palvelut. Meillä jää vielä joitakin päiviä aikaa keksiä tekemistä Reykjavikin alueella (ja sitähän tietysti löytyy). Reissun päätämme tuttuun tapaan Blue Lagoonissa, ja yövymme Keflavikissa ennen aikaista aamulentoa takaisin Suomeen. 

Tällä kertaa reissaamme turistiaikaan, joten hotellit ja autonvuokraus ja retket on pitänyt varata hyvissä ajoin. Länsivuonot eli Westfjordit eivät ole niin suosittua turistialuetta (bussiliikennettä ei enää järjestetä alueelle tästä syystä), joten emme odota kohtaavamme siellä kovin suurta ihmismassaa. 


Seuraa Instagramissa/Facebookissa

2 kommenttia :

  1. Onko se vähän hassua, kun mua jännittää (tai silleen odotuttaa) teidän puolesta? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla että elät matkassa mukana. Pian päästään suunnittelemaan syysvaellusta, jee! :)

      Poista