Suunto Ambit3 Sport

Pari viikkoa sitten meille muutti väliaikaismajoitukseen ja testikäyttöön Takomorunnersin kautta Suunto Ambit3 -sporttikello. Tuttuun tapaan välineurheilijan kädet tärisivät pakettia avatessa ja pieniä "ooh" ja "jee" -ääniäkin saattoi kuulua. Uusi lelu: parhautta! 

 
Pakkauksessa tuli mukana kello, sykevyö (joka soveltuu myös uintiin), laturi sekä ohjekirja. Laturi on suunnon oma "hammasleuka" joka vaikutti parin viikon testin perusteella oikein toimivalta. Sykevyö pysyi hyvin paikoillaan ja oli huomaamaton. Sykemittaus oli tarkka ja en löytänyt siitä mitään huomautettavaa.


Kooltaan Ambit3 on täydellinen. Riittävän suuri näyttö on helppolukuinen ja ulkonäkö on todella tyylikäs, mutta kellon koko ei kuitenkaan tunnu häiritsevältä arkikäytössä. Yleisvaikutelma on jämäkkä, laadukas ja kestävä. Rannelenkki on miellyttävän pehmeä kädessä. Kellon saa säädettyä istuvaksi jolloin se ei pääse hölskymään ranteessa juostessa mutta ei kuitenkaan purista ikävästi. 


Ambit3 on selvästi suunniteltu multisport -kelloksi ja palvelee hyvin sekä juoksua, pyöräilyä että uintia. Kello mittaa nopeutta, vauhtia, matkaa sekä GPS-korkeutta. Akkukestoa luvattiin 15 tuntia ja se piti kutakuinkin paikkaansa. Kellon luvataan olevan vesitiivis 50 metriin saakka. 


Kokeillut lajit: juoksu, uinti, pyöräily. 




Aloitin käytön lataamalla puhelimeen suunto movescountin ja rekisteröidyin sinne ongelmitta. Asensin suunnon ohjelman (Windows) tietokoneeseeni. Pienellä kellon valikkoseikkailulla (eli kun tajusin painaa next-näppäintä pohjassa) löysin lisää asetuksia ja pystyin purkamaan kellon edellisen käyttäjän puhelinliitoksen ja yhdistämään kellon omaan puhelimeeni. Synkronointi sujui vaivatta muutamalla klikkauksella ja syöttämällä salasana kellosta puhelimeen.

Iso plussa Suunto Movescountille siitä että kelloa pystyy joustavasti säätämään puhelimen sovelluksella kellon räpeltämisen sijaan. Kello yhdistyy älylaitteisiin bluetooth smart -teknologian kautta. Kellon säätämiseen jäi itse asiassa vähän koukkuun, ja täydellisiä asetuksia tuli haettua pitkään ja hartaasti. Tykkäsin myös kovasti kustomoidun harjoitusohjelman tekemisestä ja käytöstä. 

Verrattuna toisen valmistajan kelloon Suunnon  valikkosysteemi vaatii opettelua mutta sen tajuaa nopeasti ilman ohjettakin. Lenkillä olisin kaivannut valikkoon juoksun kannalta neljää tietoa näkyville tarjotun kolmen sijaan (ehkä en osannut säätää sitä?). Olen tottunut seuraamaan sekä sykettä, matkaa, vauhtia että kokonaisaikaa ja nyt jouduin tiputtamaan kokonaisajan yhden näppäyksen taakse. Näytön vaihtaminen sujuu yhdellä klikkauksella ja näyttöjä saa lisättyä kustomoidusti useita erilaisia omien mieltymysten mukaisesti. Sama homma onnistuu myös muissa lajeissa.

Antaisin Ambitille pienen miinuksen värinäominaisuuden puuttumisesta. Tämän hintaisista kelloista olettaisi sen löytyvän ihan vakiona ja kaipasin sitä lenkillä musiikkia kuunnellessani. Jokin pieni "vau" jäi kellosta uupumaan sillä en vaihtanut nykyisestä urheilukellostani Suuntoon. Oliko kyse valikkosysteemin erilaisuudesta vai pienistä puutteista joita mainitsin kellosta löytyvän? Nämä urheilukellomieltymykset tuntuvat olevan monesti melko henkisen puolen juttuja sillä kaikki valmistajat tarjoavat kuitenkin suunnilleen samoja palveluita käyttäjilleen. 


Loppukaneettina todettakoot että Ambit3 tarjoaa käyttäjälleen juuri sen mitä hyvän urheilukellon tuleekin ja on luotettava kumppani moneen eri lajiin. Kello antaa laadukkaan ja kestävän vaikutelman ja on varmasti hyvä sijoitus moneksi vuodeksi eteenpäin. Lisäplussaa annan kauniista ja naisellisesta ulkonäöstä. Toisaalta kello istui hyvin myös herra Luontoloisen käteen. :)

Vastailen mieluusti lisäkysymyksiin jos sellaisia tulee mieleen!

Millaisia urheilukelloja teiltä löytyy? Onko Suunnon kellot tuttuja?


Seuraa Instagramissa/Facebookissa

Lähetä kommentti

Instagram

Luontoloinen. Theme by BD.