Kaima Design - arktista kauneutta

Sisältää blogiyhteistyötä


Olin suoraan sanoen jo kuvien perusteella lumoutunut Kaima Designista. Niissä kiteytyi kaikki se mitä kaipaan tyyliini: luonnonmukaisuus, yksinkertainen näyttävyys ja herkkyys.

Nämä korut herättävät huomiota ja kiinnostusta. 


Mikä Kaima Design?


Kaima Design on poronnahkaisia koruja valmistava yhden naisen yritys. Koruissa kiteytyy nykyaikainen sanoma: luonnonmukaisuus ja pientuotanto; minulta sinulle. 

Kaima Designilta löytyy kaksi korusarjaa: Usva -mallisto, joka on graafisen mustavalkoinen sarja sekä Bloom, joka on herkän naisellinen ja silti voimakas. Kumpikin sarja sisältää korvakoruja ja riipuksia eri koossa ja mallissa.
Valitsin itselleni Bloom-sarjan isot roikkuvat korvakorut, pienemmät nappikorut sekä ison riipuksen. Värivalikoimaa on runsaasti ja valinta oli haastava. 

Yllätyin tuotteen keveydestä. En pidä raskaista korvakoruista, ja Bloom-korviksia tuskin huomaa. Tuotteen laatu on moitteeton ja materiaalina poronnahka on kaunis. 

Nappikorut toimivat täydellisesti arjessa työpukeutumisessa. Ne ovat juuri sopivan kokoiset ja sopivat monen eri asun kanssa. Nappikorviset näyttävät kauniilta yhdistettynä Bloom-riipukseen 
Roikkuvat korvikset sopivat myös työkäyttöön, mutta loistavat yhtälailla juhlapukeutumisessa. Kaima Designin korut herättävät  keskustelua ja ne huomataan. Ilolla kerron niiden olevan suomalaista käsityötä. 


Minua kiinnostaa aina tuotteiden tarina ja oli kiva kun Kaisa suostui pieneen haastatteluun. Kaisa kiteytti tuotteensa näin:

Kaima Design -koru tuo arktista kauneutta niin arkeen kuin juhlaankin ja se on kuin pieni pala Lappia lahjaksi itselle tai ystävälle. Ihanan pehmeä poronnahka on erittäin kevyt mutta silti näyttävä. Koru on tarkoitettu antamaan kimallusta päivääsi ja muistuttamaan siitä kuinka kaunis olet!

Kuka löytyy Kaima Designin takaa?


Olen Kaisa Sipovaara, kotoisin Kemijärveltä ja nykyisin rovaniemeläistynyt reilun kymmenen vuoden aikana. Kaikenlainen käsillä tekeminen on lähellä sydäntä ja mielenkiintoista on aina kokeilla jotain uutta. Koulutukseltani olen taiteen maisteri, pääaineena teollinen muotoilu.

Kaisa Sipovaara. Kuvaaja Teemu Kuisma.Millainen luontosuhde sinulla on?


Luonnossa liikkumisen tärkeyttä ja raikkaan ulkoilman merkitystä ei voi koskaan muistuttaa itselleen liikaa. Arjen pyörityksessä se usein unohtuu, mutta olen pyrkinyt pitämään päivän annoksen ulkoilmaa rutiinin omaisena. 

Kesällä tulee liikuttua luonnossa huomattavasti talvea enemmän, mutta nautin kyllä myös kunnon pakkasista ja narskuvasta lumesta kenkien alla. 

Kaikessa moninaisuudessaan ja selittämättömyydessään on luonnolla minulle rauhoittava vaikutus. Miten korut valmistetaan? 


Korujen materiaaleina on poronnahka, koruteräs ja nikkelitön korumetalli. Tällä hetkellä valmistan kaikki korut itse käsin leikkaamalla ja kokoamalla. Ainoastaan metalliosat ovat valmiita, jotka liitetään käsin valmistettuihin nahka-osiin. 

Menekin kasvaessa on nyt suunnitelmissa jonkin vaiheen koneellistaminen tai alihankinta. Haluan kuitenkin tuotteeni olevan mahdollisimman pitkälle käsin valmistettuja ja viimeisteltyjä sekä kotimaisen työn tulosta. 

Materiaalina poronnahka ja on arktisten alueiden eksottinen ylpeys, mutta sitä voisi sanoa myös ekologiseksi luksustuotteeksi, sillä porosta voidaan käyttää ja jatkojalostaa lähes kaikki osat: luuytimestä viimeiseen karvantupsuun.


Mistä niitä voi ostaa?


Kaima Designin nettisivujen ollessa vielä työn alla, tuotteita voi ostaa minulta suoraan sähköpostin tai some-kanavien välityksellä: kaimatuote@gmail.com / Facebook: Kaima Design / Instagram: @kaimadesign. 

Myös jälleenmyyjiä on tällä hetkellä Rovaniemellä, Oulussa ja Inarissa.


Millaiset visiot sinulla on tuotteelle? 


Suunnitelmissa ja työn alla on tällä hetkellä miesten mallisto, jonka työstäminen on ollut jo pidempään mielessä. Toivotavasti tulevan vuoden aikana myös moni mies pukeutuu Kaimaan ;)

Muutoin toki visiona ja tavoitteena on liiketoiminnan kasvattaminen ja mahdollinen mallistojen ja tuoteperheiden laajentaminen. Myös kaikki yhteistyökuviot ja projektit muiden pienyrittäjien kanssa ovat aina todella kiinnostavia!
Alennuskoodi


Voin ilolla ilmoittaa, että mainitsemalla tilauksen yhteydessä koodin LUONTOLOINEN saat Kaima Design -tilauksestasi -10 % alennuksen sekä ilmaisen toimituksen. Koodi on voimassa 20.2 saakka, joten suuntaa osoitteeseen: 

https://www.facebook.com/kaimadesign/ tai lähetä sähköpostia kaimatuote@gmail.com 

4 kommenttia :

 1. Todella kauniita koruja, juuri suomalaiseen makuun. Poronnahka tuo koruihin sopivalla tavalla käsintehtyä ilmettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Ja kiva kun tulit kommentoimaan. :)

   Poista
 2. Ihania koruja, heti huomaa!

  VastaaPoista