Kaikkea kompressiosta ja Color4Care tukisukat

Pari vuotta sitten ostin ensimmäiset kompressiohousuni salille. Merkki oli kaikille tuttu 2XU, silloinen hieman matalavyötäröinen malli. Muistan että trikoot tuntuivat laadukkailta ja mukavilta (joskin salilla se matala vyötärö oli vähän huono) mutta en oikein ymmärtänyt sitä itse kompression merkitystä.

Juoksuharrastuksen myötä opin ehkä paremmin ja ns. kantapään kautta kuinka kompressiovaatteet oikein toimivat ja mitä hyötyä niistä on. Hankin ensimmäiset kompressiosäärystimet joita käytin lenkin aikana, ja huomasin niiden positiiviset vaikutukset lihaksiston työskentelyyn ja palautumiseen erityisesti pidemmillä lenkeillä. Säärystimet olivat kuitenkin asteen verran tiukat, sillä mäkilenkeillä puristus pohkeissa oli jopa epämukavaa. On siis tärkeää valita juuri oikean kokoisia tuotteita jotta kompressiosta olisi oikeasti hyötyä. 

Kompressio tarkoittaa puristamista, ja kompressiovaatteiden perusajatus on puristusvaikutuksen myötä stimuloida kehon lymfanesteiden sekä laskimoveren kiertoa. Tätä myötä lihasten hapensaanti paranee ja epäpuhtaudet poistuvat tehokkaammin. Kompressiotuotteita voi käyttää ennen suoritusta herättelemään lihaksistoa ja aineenvaihduntaa, suorituksen aikana tehostamassa verenkiertoa sekä maitohappojen poistumista ja tuomaan tukea lihakseen, sekä suorituksen jälkeen nopeuttamaan epäpuhtauksien poistumista. Kompression katsotaan olevan hyödyllisintä alaraajoissa.Kompressiossa mukavaa on myös se miten se tukee kroppaa. Hyvä ja sopivankokoinen kompressiovaate ei purista ikävästi, vaan antaa juuri sopivasti tukea ja on miellytävä päällä. Juostessa vaikutuksen todella huomaa, kun takapuoleen ja reisiin kerääntynyt vararavinto pysyy mukavasti paikoillaan eikä hölsky. :P 

Vietän työpäiväni koneen ääressä ja olen onnekseni sähköpöydän onnellinen omistaja. Yritän seistä työpöydän ääressä mahdollisimman paljon, ja erityisesti kesäaikaan huomaan "perinnöllisen heikkouteni" eli alaraajojen heikon verenkierron vaikutukset jalkojen turpoamisena. Minulle on suositeltu tähän vaivaan tukisukkia. Sain blogiyhteistyötarjouksena kokeiluun Color4Care:n tukisukat eli kompressiosukat, joiden toivon tuovan helpotusta näihin vaivoihin.


Sukat saapuivat suloisessa paketissa suoraan postilaatikkoon, ja pääsin nopeasti testaamaan niitä jalkaani. Kengänkokoni on 40-41, ja tilasin taulukon mukaan 40-42 koon tukisukat. Sukat tuntuvat todella mukavilta jalassa ja puristusvoima on juuri sopiva. Pelkäsin vähän että paksuhkot pohkeeni eivät sovi sukkaan, mutta neulos joustaa hyvin ja antaa tilaa. Sukkien kompressio on 16-18 mmHg, eli ne sopivat hyvin kokopäiväiseen käyttöön. Sukat ovat ulkonäöltään aivan syötävän söpöt! Aion käyttää sukkia myös juoksun jälkeen palautumisen tehostamisessa.

Nyt kannattaa kurkata Color4Caren sivut, sillä he tarjoavat neljät sukat kolmen hinnalla.

Color4Care
* Sukat saatu blogiyhteistyönä

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti