Treeniviikko 20 ja Kokkola UltrarunVietetään Kokkola Cityrunin (21) ja NUTS Karhunkierroksen (53 km) ensimmäistä väliviikkoa.

Alkuviikko meni ihan levon kannalta ja arkiaskareet saivat riittää fyysisiksi suorituksiksi. Jalat tuntuivat vielä vähän väsyneiltä mutta muuten olo oli hyvä. Keskiviikkona kävin ensimmäistä kertaa juoksemassa "lounaslenkin" Patamäellä ja hapotti kivasti. Illalla tuli tehtyä myös fysioterapeutin antamat juoksua tukevat lihaskunto- ja venyttelyohjeet läpi. Jäykältä tuntuu koko kroppa ja kovasti pitäisi saada lihaksia vertymään.

Kokkolan Patamäen päältä kuvattuja maisemia.

Torstaina otin pyörän mukaan töihin ja sain kivan treeniyhdistelmän lounaslenkillä ja kotimatkapyöräilyllä. Päätin kokeilla uutta reittiä Ylisokojan kautta ja jännäksihän se meni. Kartalla reitti näytti tieltä mutta maastossa kohtasin hieman erilaisen näkemyksen. Lopulta en jaksanut enää tutkia kännykän näyttöä vaan suunnistin metsäpoluilla korvakuulolla Jyväskyläntien ääniä seuraillen. Parin mutaisen peltotiepätkän jälkeen pääsin taas takaisin asfaltille ja kotiin syömään. Hyviä nämä päähänpistot...
Perjantaina tein taas lounaslenkin mutta jalat tuntuivat niin väsyneiltä että loppuilta meni lepäillessä. Lauantaina luvattiin kivaa säätä joten päätettiin polkaista pyörillä kaupunkiin katsomaan Kokkola Ultrarunin lähtöä ja käydä hieman shoppailemassa. Halusin myös kurkata sunnuntain työpisteen KUR:lla. Sinne ne raskaan työn raatajat lähti puurtamaan lähtölaukauksen jälkeen ja hetken katseltuamme suuntasimme lounassushille ja kaupoille. Muutama uusi kesäinen vaate tarttui mukaan ja iltapuolella ajeltiin kotiin lämmittämään saunaa.

Sunnuntaina olikin melko aikainen herätys, sillä lähdin puoli viiden aikoihin kelaamaan kohti kaupunkia. Siellä ne pisimmän (24 h) ajan juoksijat vielä puursivat kun kurvasin urheilutalon pihalle ja ryhdyin huoltohommiin. Työnkuva oli varsin yksinkertainen, eli täytin huoltopisteen tarjontaa sitä mukaa kun tuotteita kulutettiin ja tarjoilin jo melko uupuneille juoksijoille puuroa ja lämmintä juotavaa. Aamun edetessä alkoi huoltopisteelle ilmestyä lisää väkeä ja ilmakin lämpeni kivasti. 

Juoksijat etenivät parhaansa mukaan ja osa vaikutti todella hyvävoimaisilta. Osalla oli ongelmia mm. jalkojen ja nesteiden imeytymisen kanssa. Mutta sisukkaasti silti painettiin eteenpäin ja puolen tunnin paikkeilla yleisö ja järjestäjät kerääntyivät radan varteen kannustamaan loppukiriin. Kahdeltatoista puhallettiin homma seis ja kävin tarjoilemassa juoksijoille virvokkeita radan varteen. Palkintopallille nousu ei näyttänyt enää niin vetreältä, mutta fiilikset oli varmasti katossa. Iso kunnioitus! 

Osallistuin Mr. Luontoloisen kanssa vielä purkuhommiin ja lähdettiin sitten juhlistamaan lastensynttäreitä. Pääsin muutes kokeilemaan siellä sähköpyörää ja vitsi oli jännittävä! 
 Treeniviikko 20


Maanantai: Lepo
Tiistai: Lepo
Keskiviikko: Juoksu + mäki 4,5 km/24 min. Venyttely+fyssarin ohjeet 1 h
Torstai: Juoksu + mäki 3,7 km/24 min. Pyöräily 22,4 km/1 h 14 min
Perjantai: Juoksu + mäki 3,7 km/26 min
Lauantai: Pyöräily 20 km/1 h. Pyöräily 20 km/1 h
Sunnuntai: Pyöräily 20 km/1 hLopuksi vielä KUR:lta päähän jäänyt kappale:
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti