Kesäsuunnitelmia: polkujuoksua, soolovaellus ja Sarek


Puutarha-ala on kesällä vilkkaimmillaan, ja pidempien kesälomien pitäminen on hankalaa. Siitä syystä olen tuttuun tapaan pilkkonut lomat pariin pätkään ja jättänyt syksylle ja talvelle loput. Tällainen systeemi sopii minulle hyvin, sillä se mahdollista monta erilaista vaellusreissua. Kesälle on myös paljon muuta ohjelmaa - esimerkiksi piharakentamista - mutta olen pyrkinyt jättämään aikaa myös oleiluun ja spontaaneihin seikkailuihin. Ja tietenkin on ihana päästä kesällä meidän mökille merimaisemiin. Pidempiä matkoja ei ole suunnitelmissa, mutta tarkoitus olisi käydä ainakin viikonloppureissu Tanskassa viimeiseen Viiden huipun haaste - kohteen valloittamiseksi. Tanskassa voisi käydä vaikka pyöräilemässä. Olisi sinulla vinkkejä mitä kannattaisi nähdä tai tehdä?

Kesäkuulle olen suunnitellut käyväni soolovaelluksella lapissa. Ajankohta on ehkä ennen juhannusta, mutta katsotaan miten muut menot asettuvat paikoilleen. Paikkana olen miettinyt joko UKK-puistoa - yllätys yllätys - tai Muotkatuntureita. UKK-puistossa haluaisin lähteä Rajajoosepista ja kuljeskella siitä Kiilopäälle. Pari reittivaihtoehtoa on jo mielessä, mutta kevään eteneminen ratkaisee paljon. Muotkalla olemme käyneet yhden reissun melkein kymmenen vuotta sitten, ja sinne olisi mahtava päästä uudestaan. On myös vielä päättämättä lähdenkö reissuun aivan yksin, vai tulisiko tarhasta yksi koira matkakumppaniksi.
Heinäkuussa lähdemme neljän hengen porukalla pohjoiseen. Tällä hetkellä mielessä on vahvasti Sarekin mahtavat maisemat. Vieläköhän siellä saa olla rauhassa, vai onko puisto ruuhkautunut vaeltajista? Viikon verran ollaan varattu reissuun aikaa, ja ajankohta on Pallas - Hetta -polkujuoksukisan jälkeen. 

Polkujuoksurintamallakin riittää kivasti säpinää. Meillä on tiedossa ainakin kolme kisaa: NUTS Karhunkierros 31 km toukokuun lopussa, NUTS Pallas 55 km heinäkuussa ja Kokkolan West Coast Trail Run 22 km syyskuun alussa. Pyhän tunturimaraton elokuussa houkuttelisi, mutta liikaa en halua aikatauluttaa jotta ehtii tehdä muitakin juttuja. Harmillisesti Salamajärvi Trailrun ei ole tulossa tänäkään vuonna, mutta onneksi Mennään metsään -polkujuoksukiertue rantautuu sinnekin syyskuun lopulla, ja siihen täytyy tietenkin osallistua. 
Kesäkuussa alkavat Kokkolan ladun polkujuoksut meidän upeilla retkeilyreiteillä. Vedän mahdollisesti myös muuta polkujuoksuun liittyvää juttua Kokkolassa, mutta ne kuviot asettunevat syksymmälle. 

Olen haaveillut myös osallistuvani lukuisiin ulkotreeneihin, joita Kokkolassa järjestetään tänä kesänä. Meillä on huikean hienot lähiliikuntapaikat sitä varten, ja itse asiassa viime viikolla treenailtiin Isokylän lähiliikuntapaikalla Liikevoiman vetämissä treeneissä. Muita hyviä paikkoja treenailuun ovat mm. Torkinmäen lähiliikuntapaikka ja Roskarukan portaat. 
Eli varsin liikunnan- ja ulkoiluntäyteinen kesä taas tuloillaan! Toivotaan että saataisiin hiukka lämpimämpi kesä mitä viime vuonna. Miltä sinun kesäsuunnitelmat näyttävät? Onko vaellusreissuja suunnitelmissa? Entä törmätäänkö jossain kisassa? 

Lähiliikuntapaikkojan sijainnit Kokkolassa: https://www.liikuntapaikka.fi/


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti