Luotto "kotimaiseen"

Nämä on niitä minun suosikkijuttujani reissusuunnitelmien lisäksi. Varustepäivitys, jee! 



Postimies toi viikolla uusimman täydennyksen teltta-arsenaaliin, eli Haltin Grönland Pro II-majoitteen. Jännityksellä ei ollut rajaa kun vihdoin pääsin avaamaan telttakääröä viikonloppuna. Tarkoituksena oli syynätä jokainen milli läpi ja ottaa kunnon valokuvat blogiin, mutta kuten arvata saattaa joulu- ja remppakiireet veivät voiton ja pääsin teltan kimppuun vasta sunnuntaina iltapäivästä. Valo ei ollut enää puolellani, mutta jonkinmoisia kuvia sain otettua. Onneksi kohta on joululoma niin pääsee oikeasti testaamaan telttaa. 

Kyseessähän on saman teltan lopputuote jota pääsimme testailemaan jo keväällä Kebnekaisen vaelluksella Vaiskan matkassa. Silloinen työversio oli valoisa vaaleankeltainen ja olinkin vähän harmissani että väri oli vaihdettu oranssiksi. Omat mielikuvani kotomaisesta merkistä olivat ja ovat edelleenkin melko varaukselliset, joten reissu tuuliseen avotunturiin oli todellinen tulikoe. Prototyyppi toimi kuin unelma ja kaikki ominaisuudet tukivat talviretkeilyä. Aloin jännityksellä odottaa valmista versiota.

Telttaa markkinoidaan kolmelle hengelle mutta varsinaista talviretkeilyä ajatellen tilaa on mukavasti kahdelle. Toki siinä kolmekin majoittuu varsinkin kun eteisiä on käytettävissä kaksi. 


Siinä vaiheessa kun telttakäärö oli jo räjäytetty pihamaalle muistin että sehän piti punnita. Maa oli sen verran märkää että kosteita kankaita ei kannattanut lähteä enää kiikuttamaan puntarille joten se jäänee seuraavaan kertaan. 

Telttapussi oli perinteinen ja riittävän tilavan oloinen. Sitä tuskin tulee paljon käytettyä kun yleensä teltta kulkee joko ahkion tai reen päällä rullattuna. Kaaria teltassa on neljä ja kaiki ovat saman mittaisia ja paksuudeltaan jämäkät 10,2 mm. Maakiiloja oli hulppeat 23 kappaletta. Kiilat vaikuttivat ihan tukevilta, mutta miinusta vetonarun puuttumisesta. Jälleen kerran näitä tuskin tullaan paljon käyttämään kun talviretkeilyyn tarkoitetut kiilat löytyy omasta takaa. Korjaussetti oli liitetty kaaripussin kylkeen ja se piti sisällään kuminauhaa ja yhden kaariholkin. Selvitinkin jo että Shelbystä saa lisää holkkeja tämän paksuiseen kaareen. 


Teltassa on vakiona lumiliepeet. Muita talviretkeilyä tukevia ominaisuuksia ovat mm. paikat tuplakaarille, narulla suljettava kurkistusaukko (joka kulkee jo vähän kyseenalaisen nimen alla), kaksi eteistä sekä suorastaan hulppeat kuivatus- ja säilytystilat sisäteltassa. 

Kaikki yksityiskohdat vaikuttavat harkituilta. Teltan oviaukko vaikutti äkkiseltään jotenkin kapealta. Lieneekö sille jokin hyvä selitys? Naruille on omat pienet pussukkansa kaarissa ja tuuletusaukkojen liepeissä johon ne saa siististi piiloon mikäli ei ole käyttöä. Vetoketjut vaikuttavat muuten jämäköiltä, mutta sisällä tuuletusaukkoon liitetty vetoketju vaikuttaa jotenkin heppoisalta. Sen näkee miten kestää. 


Todella erikoinen ominaisuus on se, että sisä- ja ulkoteltta on liitetty kiinteästi yhteen. Tätä seikkaa mietin pienessä päässäni melko pitkään, ja koin että nimenomaa talviretkeilyn ollessa kyseessä ei niiden irrotukselle ole erityistä tarvetta. Ymmärrän kyllä että tällä saavutetaan sekä rakenteellista kestävyyttä että vähennetään sisäteltan ja ulkoteltan hinkaamista toisiinsa, mutta veikkaan että se rajaa osan ostajista pois. Liitos on toteutettu verkolla, mikä mahdollistaa ilmanvaihdon kerrosten välissä. En huomannut kokeilla verkon joustavuutta, joten näin jälkikäteen mietittynä oikein kun myrskytuuli heittelee telttaa saattaa liitos ratketa (vert. joustavat kuminauhat). Puhdasta spekulointia, ja tullaan varmasti testaamaan käytännössä. 

Sisäteltan kattoa kiertää kuivatusnaru ja katossa on koko pituudelta kaksi verkkotaskua. Tämän lisäksi sisäteltan kaikki vapaat sivut on varustettu verkkotaskuilla. 

Sisäteltan ja ulkoteltan verkkoliitos. Hulppeat säilytystilat.

Teltan mittominen ja punnitseminen jää odottamaan joululomaa. Nyt teltta seisoo pihalla vuorokauden jatkuneessa vesisateessa joten vedenkestokin tulee näppärästi testattua. Näin äkkiseltään  tutustuttuani olen varsin tyytyväinen ostokseeni enkä malta odottaa että päästään tositoimiin. Katsotaan miten "suomalainen" retkikuntateltta kestää.


Seuraa Instagramissa/Facebookissa

Lähetä kommentti

Instagram

Luontoloinen. Theme by BD.