Koiralauman esittely

Mielessä on pyörinyt monta kertaa että pitäisi esitellä nuo hyperaktiiviset kuonoeläimet oikein vimpan päälle. 


Aloitetaas vanhimmasta eli Rajosta. Rajon virallinen nimi on Bedarra Francisco Scaramanga. Rajo saapui meille Ruotsista puolisoni toiveesta, kun omin meidän silloisen bordercollien agilityyn, tokoon, hakuun jne. Oltiin silloin varsin tietämättömiä koko valjakkomaailmasta. Rajo lähestyy jo kunnioitettavaa kymmenen vuoden ikää, ja vähän alkaa herrasmiehellä parta harmaantuakin. Valjakkotouhuihin lähdetään kuitenkin innolla mukaan ja Rajo onkin parhaimmillaan raskaassa mönkijätreenissä. Erityisesti ylämäissä kiittää tämän jykeväjalkaisen körmyniskan voimia. Ruumiinrakenteensa vuoksi Rajo ei ole koskaan ollut mikään sprinttikoira ja jalat loppuu kesken meidän nopeimpien koirien kanssa. Vetämisestä se on kuitenkin aina nauttinut kovasti, ja lisäksi ollaan harrastettu ja kilpaitukin tokossa.


Ikäjärjestyksessä seuraava huskymme on Enni eli Dacabe Energy, huhtikuussa 8-wee. Enni tuli meille aikuisena Kolarista. Olimme hakemassa sieltä juuri luovutusiän saavuttanutta Tsappaa ja Tomi meni ihastumaan veikeänä häkinovella keimailevaan Enskaan. Siinä taisi vitsillä tulla heitettyä että tuo Enni voisi myös muuttaa meille. Ja niinhän se tuli jokusen viikkoa myöhemmin perässä ja saatiin ensimmäinen kunnon johtajakoira valjakon keulille. Enskan aivot on veitsenterävät ja monesti huomaa tulleensa koijatuksi neidin toimesta. Valjakossa se on tinkimätön työskentelijä ja ehdottomasti kärkikoira. Pienen kokonsa vuoksi ei ehkä se tehokkain menijä, mutta antaa aina kaikkensa. Enska tykkää vähän pomottaa muita narttuja, joten se on leikattu ja asustelee urostarhaa. Ennillä on palleja enemmän kuin meidän monella uroksella yhteensä, joten varsin hyvä ratkaisu. :P Ennillä leikattiin kasvain jalasta viime kesänä ja tämä kausi on mennyt kevyemmällä ajolla.


Ennin veli Eagle eli Dacabe Eagle tuli meille kolmisen vuotta sitten samasta osoitteesta. Jos Enni on energinen ja terävä, niin Eagle on energinen ja ei-niin-terävä. Voisi sanoa että "Iikki" on vähän sellainen rakastettava idiootti. :)  Kaikki meidän tutut tykkäävät tästä valkoisesta sylikoirasta ja Eagle tulee toimeen myös kaikkien koirien kanssa. Valjakossa Iikki on kova menijä ja osaa hyvin säästellä voimiaan innokkuudestaan huolimatta. Menee myös kärjessä jos ei tarvitse suorittaa kovin vaativia käännöksiä. Rinkiajossa Eagle on korvaamaton. ;)


Seuraavaksi vanhin huskymme Jack eli Extreme Action Lightningrider eli Salama-Jack saapui meille pentuna melkein naapurista vajaat seitsemän vuotta sitten. Jack on höpsö hörökorva jolta voi aina odottaa hauskoja tolvailuja. Jackista kaikista hauskinta on juosta täysiä, ja syksyn hitaat ja raskaat mönkijälenkit mudassa on sille myrkkyä. Talvella päästellään reellä kovaa ja Jack pinkoo sen minkä pitkistä koivista lähtee. Urosten kanssa Jack on aika arvaamaton, joten se asustaakin eunukkina samassa tarhassa kahden tytön kanssa.


Tsappa eli Powerun Nippa Nappa haettiin pentuna Kolarista vajaa kuusi vuotta sitten. Tsappa on mamman mussukka, kermanvärinen prinsessa ja ehdottomasti se "elämäni koira". Tsappis on ollut ihan pikkupennusta lähtien täydellinen niin käytökseltään kuin työmotivaatioltaan, ja saanut johtotehtävissä hyvää oppia puolitädiltään Enniltä. Tsappa juoksee minulla kärjessä siskonsa Nalan kanssa ja tekee  kaiken tinkimättömällä työmotivaatiolla. Tsapalla on paljon miellyttämisenhalua ja olemattoman riistaviettinsä vuoksi on myös hyvin irtipidettävä. Se on myös ansainnit retkeilyvalion tittelin meidän yhteisillä telttareissuilla. Kaikki paitsi odottaminen on helppoa! 


Nala eli Powerun Nala on Tsapan sisko joka tuli meille pari vuotta sitten aikuisena. Nala on huikean hauska tapaus ja melkoinen energiapakkaus. Tsapan kanssa ne muodostavat tiiviin yksikön joka toimii synkronoidusti ja yhteisymmärryksessä joka tilanteessa. Tai sanottaisiinko että ei ne nyt mitkään äly ja väläys ole, mutta yhdistettynä aivokapasiteetti on riittävä. :D Nala on vähän herkkä verrattuna meidän muihin koiriin mutta hiljalleen ollaan kerätty luottamusta. Nalsku tykkää rapsutuksista mutta vain tietyn aikaa, ja sitten poistutaan kiireellä ravistelemaan itseään kun "hrrrrh, ällöä!".


Nuorimmaisena omatuotantoa eli "hirvivahingon" seurauksena syntynyt Egil. Egil edustaa tiukkaa "linjajalostusta" ja tästä voikin kukin päätellä mitä tykkää. :P Mahtava menijä, oikea kullannuppu, käytökseltään holtiton, "vähän kumman näköinen". Sitä se on. Ja niin rakas. <3 Kekilius on nyt vähän reilun vuoden ikäinen, ja sillä on uskomaton työmotivaatio valjaissa. Tällä kaudella koitetaan pitää kilometrin kohtuullisina ja keskittyä siihen että homma pysyy hauskana, ja ensi kaudella näkee sitten mihin kaikkeen sen rahkeet todella venyvät. Odotan innolla. :) 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti