Syksyllä tekee mieli salille

Salijäsenyys on raksuttanut koko kesäkauden mutta sisätiloissa on tullut treenattua ehkä kolme kertaa. Kuin taikaiskusta syksyn hiipiessä päälle alkaa salikärpänen kutitella korvan juuressa ja tekee mieli päästä tekemään mavea, kyykkyjä, leuanvetoja, penkkiä jne. Siinä missä kesällä innottomasti katseli kaikenmaailman hilavitkuttimia näkee nyt vain kaikkea KIVAA ja haluaa päästä tekemään vähän kaikkea. Pitää oikein hillitä itseään ja muistuttaa että varovainen aloitus kannattaa.

Tuleeko muilla näin selvä suunnanmuutos syksyllä?

Heitin Takomorunnersin Facebook-ryhmässä ja Instagramissa haasteen kirjoittaa millaista treeniä tekee näin syyskaudella. Monet tavoitteellisesti juoksua harrastavat keskittyvät syksyllä voimaharjoitteluun ja kehittävät peruskuntoaan, ja keväällä sitten lähtevät hakemaan vauhteja. Mutta päteekö tämä kaikkiin?

Näin syyskaudella pyrin siihen, että salilla tulisi käytyä se kaksi kertaa viikossa. Saa nähdä että aloitanko myös perjantaina perinteisen bodybalancen. Näytti meidän yli-ihana vetäjä vaihtuneen toiseen, mutta pitää sitä antaa mahdollisuus. :) Salilla teen yksijakoista ohjelmaa johtuen harvoista treenikerroista. Teen isoja liikkeitä, eli leuanvetoja, mavea, penkkiä, kulmasoutua, pystypunnerrusta ja kyykkyjä. Joku saattaa jäädä joskus pois ja jotain muuta tulee tilalle. Joskus on kiva "herkutella" pienemmillä liikkeillä, esim. hauiksilla tai vatsalihaskierroilla. Pyrin siihen että saliharjoittelu olisi hauskaa ja yleisesti kehon terveyttä kehittävää ja koitan olla kilpailematta siinä itseni tai muiden kanssa. Ei se aina tosin onnistu. :)

Juoksutreenit aloitettiin tosiaan alusta, eli lenkkien pituudet on tällä hetkellä n. 7-14 km. Joka toinen viikko on kolme treeniä ja joka toinen neljä. Matkoja nostetaan kilsalla aina tällaisen viikkoparin jälkeen. Juoksen sykkeitä seuraten, eli omalla kohdalla peekoot kutakuinkin alle 145 ja  vauhtilenkit alle 160. Tykkään tästä ohjelmasta tosi paljon ja tuntuu kivalta juosta näitä alkupään "helppoja" lenkkejä. Keväällä pitäisi olla taas tikissä Karhunkierroksella. :D

Venyttelyn kanssa pitäisi tosissaan skarpata. Ja nyt kun muistin niin hierojallekin pitäisi soittaa! Sitä äkkiä vetää itsensä sellaiseen umpijumiin ettei pää käänny. Miksi se kehonhuolto on niin hankalaa...

Ihan höpsö kuva, mutta mielettömän hauskoja muistoja. :)
Itsestä tuntuu mukavalta käydä salilla talvella. Töiden jälkeen on jo pimeää, joten valoisa saliympäristö virkistää mieltä ja treeni ei ole säästä riippuvaista. Salilta lähtiessä on aina hyvä fiilis, mikä pätee muuten myös juoksulenkkeihin. Liikunta on parhaimmillaan just sitä että päivän konttorirottana näivettynyt keho ja mieli saa uuden sähköistyksen ja jaksaa taas muutakin kuin kyhjöttää sohvalla.

Kirjoitelkaas ihmeessä kommenttiboxiin tai blogiinne syksyn kuntoiluista! Olisi kiva päästä lukemaan millaisia suunnitelmia muilta löytyy. :)Seuraa Instagramissa/Facebookissa

3 kommenttia :

 1. Mulla lähtee aina syksyllä treenit jostain syystä täysin lapasesta. En osaa sanoa, mistä se johtuu, mutta syksysin mulla on aina ihan hirvee motivaatio treenata kaikkee. Tällä hetkellä käyn Crossfitissä 3 kertaa viikossa, kerran ratsastamassa, kolme kertaa lenkillä ja jos jaksan, niin kerran punttikoulussa. Tälle viikolle on vielä ton päälle ohjelmassa sulkapallo, jota meen kokeilemaan yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. + yks ylimääränen crossfit-treeni. Saattaapi olla, että ens viikosta tulee pakosta kevyt viikko :D Mutta oon miettinyt itekseni, että meen täysin fiiliksen mukaan. Jos kropassa on virtaa ja treeni kulkee, niin sitten annan itelleni luvan heilua. Hellitän heti jos rupee väsyttämään.

  Noi sun punttitreenit kuulostaa hyvältä. Mä oon kans isojen liikkeiden fani eli vapailla painoilla tulee tehtyä kaikki treenit. Tuo juoksuohjelma vaikuttaa myös hyvältä. Onko joku tehnyt sulle ohjelman vai ootko napannut sen jostakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama homma! Joillakin se suurin motivaatio osuu keväälle mutta itse kyllä saan syksyllä ihan hirveän liikuntapiikin. Kompensoisiko kroppa sitä pimeydestä johtuvaa väsymistä?

   Kuulostaa kyllä tosi huipulta viikko-ohjelmalta! Ihanaa kun käyt ratsastamassa.. kaipaan sitä touhua kyllä tosi paljon. Millaisilla tunneilla käyt? Tuleeko sulla muuten tehtyä jotain kehonhuoltoa noiden lisäksi? Siinä olisi nimittäin itsellä parannettavaa..

   Meillä on täällä sellainen kotikenttäetu että miehen työkaveri on pitkän linjan ultrajuoksija. Se sitten ystävällisesti teki meille ohjelman joka kyllä ainakin viime vuonna puri kuin tauti. :)

   Poista
  2. Joo mä luulen, että se on juurikin noin, että sitä jotenkin tarvitsee niitä liikunnan endorfiineja nyt enemmän kun päivät pimenee :)

   Mulla oli 8 vuotta oma hevonen, joka valitettavasti siirtyi vihreemmille laitumille toissakesänä :( Noissa heppaympyröissä niin pitkään pyörineenä mulla on se etu, että ratsastettavia heppoja löytyy ympäriltä. Tällä hetkellä käyn kerran viikossa ratsastamassa yhtä hevosta ja välillä toimin ko. hevosen hoitotätinä, jos omistajat on lomailemassa :) Ihan itekseen ratsastan eli en käy tunneilla. Sit kavereiden heposilla pääsen maastoilemaan aina kun huvittaa. Tällä hetkellä mulla on vaan ihan hirveä motivaatiopula tuon ratsastuksen suhteen eli periaatteessa ei nappais tuo touhu yhtään. En oo vaan halunnut luopua siitä täysin, koska haluan ylläpitää ratsastustaitoa edes jonkin verran ja hevosten kanssa touhuuminen on rentouttavaa. Ja tietysti juoksijalle ratsastus on ihan helmi laji, koska on kehon hallinnan kannalta nii haastavaa. Eli yritän käydä jatkossakin, vaikka ei huvittaiskaan :)

   Kehonhuollossa olen myös välillä tosi laiska. Keväällä/kesällä kävin fyssarilla lihashuollossa 2 kertaa kuukaudessa ja siitä oli kyllä suuri etu. Tällä hetkellä käyn fyssarilla kerran kuussa. Tän lisäksi ollaan yritetty ottaa nyt sellainen tapa, että joka arki-ilta tehdään vähintään 20 min. putkirullailua, venyttelyä, joogaa tai rentoutumista. Talvikaudella kylmävesi-/avantouinti on myös osa meidän kehonhuoltorutiineita. Mutta tää on kyllä osa-alue, jossa riittäis petrattavaa ja paljon :)

   No tuo on kyllä varsin merkittävä kontikenttäetu!!! Kirjoittele ihmeessä joku kerta lisää tuosta sun ohjelmasta. Kiinnostaisi kovasti kuulla siitä enemmän.

   Poista