Kisaraporttia Kokkola Cityrunilta 12.5.2017


Osallistuin Kokkola City Runille 12.5.2017 Takomorunnersin yhteistyöjuoksijana. Meitä oli yhteensä viisi juoksijaa, jotka bloggasivat ja somettivat treenin ja kisan tiimoilta. Järjestimme myös yhteislenkkejä kisareitillä.

Kevät on edennyt tänä vuonna hitaasti ja lunta ollaan saatu lisää vielä toukokuussakin. Termisen kevään saapuminen täällä Kokkolassa on vähän siinä ja siinä. Jännityksellä odotin että millaista keliä pukkaa perjantaille, sillä hyytävässä vesisateessa on kurja juosta pidempää matkaa. Onneksi sää suosi juoksijoita ja lämpötilakin oli suorastaan ideaali. Aurinko paistoi, ilma oli alle 10 astetta ja pieni tuulenvire puhalteli.



Himmailin kisaa edeltävän viikon, sillä sunnuntaina oltiin juostu erittäin raskas maastopitkis ja jalat tuntuivat melko tyhjiltä. Pidin huolta että ravinnosta sai riittävästi hiilihydraatteja ja join paljon vettä. En koe että puolikkaalle kannattaisi tankata, mutta riittävä energiansaanti ja etenkin tuo juominen on tärkeää erityisesti edellisenä päivänä.

Kisapäivänä olin normaalisti töissä seiskasta kolmeen. Söin runsaan puuroaamiaisen ja kävin tankkaamassa sushia lounaaksi. Siitä maha tykkää! Valitettavasti myös makunystyrät ja överit ei varmasti olleet kaukana... Sippaan nopeasti mikäli energiat laskee liian alas, joten söin neljältä vielä pienen puuroannoksen jotta kuudelta starttaava suoritus sujuisi varmemmin. Aiempien kokemuksien perusteella olen todennut tuon puuron parhaaksi vatsalleni, ja maha käyttäytyikin kauniisti koko kisan ajan geelien nauttimisesta huolimatta.




Päällä oli pitkähiainen ohut Haglöfsin tekninen paita, kisapaita, Salomonin trikoot, tuubihuivi, ohuet merinohanskat, lippis ja geeli/kisanumerovyö jota testailin Karhunkierrostakin ajatellen. Kädessä pidin 2,5 dl:n lötköpulloa jossa oli ihan vain vettä. Sykettä mittasi Polarin M400. Vaatteita oli juuri sopivasti ja ainoastaan hanskoja sai jumpata tuulisimmissa kohdissa päälle ja suojaisammissa pois. Onko muita jotka hikoavat runsaasti käsistä ja juoksevat yleensä talvellakin paljain käsin/ohuilla hanskoilla?


Puolimaratonin lähtö. Kuva järjestäjän Facebook-sivuilta. 

Juoksin puolikkaan matkan mieheni kanssa, ja saavuimme tapahtumapaikalle noin puolta tuntia ennen lähtöä. Kävin maalauttamassa juhlavuoden hengen mukaiset liput poskiini ja kipaisin vielä vessaan. Sitten olikin jo aika siirtyä lähtöportille. Ennen kisaa lähinnä jännitti että onko syönyt liikaa ja ehtiikö varmasti paikalle, mutta lähdössä jännitys hävisi kokonaan ja fiilis oli sellainen mukavan seesteinen.

Lähtölaukaus pamahti ja lähdimme juoksemaan noin kutosen vauhtia ensin Torikatua ylös ja sen jälkeen Isokatua oikealle Neristaniin. Siitä reitti jatkui Hollihaan puiston reunaa sorapäällysteistä tietä aina Pohjoisväylään asti. Sen jälkeen käännyttiin vasemmalle asfalttiosuudelle ja heti oikealle Pohjoisväylän yli kohti Meripuistoa. Tämä oli uuden reitin ainoa isompi tienylitys, joka sujui erinomaisesti liikenteenvalvojan valppaan silmän alla. Vauhti pysyi hyvin kuuden paikkeilla ja juoksu tuntui mukavalta.

Asfalttipäällysteinen pyörätie jatkui Meripuistoon saakka jossa oli ensimmäinen juomapiste. Pysyin tällä kertaa kaukana järjestäjän Dexaleista. Hörpin matkalla aina välillä kädessä kulkevasta vesipullosta ja sain näin pidettyä nesteytyksen tasaisena. Meripuistossa käännyttiin takaisin kaupunkia kohti Suntin rantaa seuraillen ja Pususillan ylitettyämme käännyimme vasemmalle venevajojen väliin sorapintaiselle, puiden välissä polveilevalle puistokäytävälle jonka toisella puolella välkkyi meri. Tämä oli maisemiltaan varmasti hienoin osa reittiä. 

Sorapintainen tie vaihtui taas asfalttiin ja pienen mäen jälkeen juoksimme asuinalueen läpi Vanhalle Veistämöntielle jossa oli seuraava juomapiste. Otin ensimmäisen geelin ja juoksimme Pohjoisväylän alikulun kautta takaisin Keskuspuistoon ja Suntin rantaan. Tässä vaiheessa vasen jalkapöytäni alkoi krampata mutta jatkoin juoksua ja toivoin että se menisi ohitse. Enää oli jäljellä pitkä suora ohi Urheilutalon ja Grillipuiston ohi ja takaisin Torikadulle ja kierrokselle numero kaksi. Tässä oli reitin kolmas juomapiste, jossa otin taas geelin. 

Valitettavasti jäimme juuri parin tuhannen lyhyemmän matkan kävelijän/juoksijan taakse ja alkoi hillitön ohittelu Neristanin kapeilla kaduilla... Aikaahan siinä kului ja keskivauhti tippui 6:30 tienoille ja hitaammaksikin. 

Ai näistä ohitse..?  Kuva järjestäjän Facebook-sivuilta.

Kierros numero kaksi meni pitkälti ohitellessa kävelijöitä ja loppumatkasta alkoi näkyä myös juoksijoiden selkiä. Nappailin vielä pari geeliä ja energiataso pysyi koko matkan tosi hyvänä. Etenimme tasaisen tappavaan tahtiin suhteellisen rennolla juoksulla ja yritimme pitää vauhdin kutosen alapuolella heti kun pahimmat ruuhkat olivat ohitse. Missään vaiheessa en hengästynyt erityisemmin ja lopussa oli varaa vähän kiristää vauhtia. Vauhtitreeni kun on jäänyt tällaisilla polkuetanoilla vähän vähille tälle keväälle ei edes odotettu mitään huippuaikoja. Tärkeintä oli saada ehjä ja kivuton suoritus jonka aikana ehtisi vähän nautiskellakin.

Maalissa oli mainio fiilis ja erinomaisen hyvä olotila. Hieno suoritus! Puolimaratonin juoksijoita oli yhteensä yli 200. Palkintojenjako alkoi jo kahdeksalta, joten emme aivan ehtineet nähdä sitä. Tori oli edelleen täynnä porukkaa ja saimme lahjuskassit käsiimme. Mitaleja ei ilmeisesti jaettu tänä vuonna? Ainakaan emme sellaisia saaneet. 



Loppuaika: 2:09:05. Sijoitus naisissa 42/69. Keskisyke 172, max 203. Keskivauhti 6:04, max 5:28. 

Ajatuksia tapahtumasta:


  • Tapahtuman ilmoittautuminen, tiedottaminen ja etukäteisinfo erinomaista
  • Aktiivinen Facebook. Instagram seuraavalle vuodelle? 
  • Tyylikkäät paidat ja materiaali hyvä. S-koko oli hieman reilu. 
  • Järjestelyt tapahtumapaikalla hyvät ja selkeät. Vessoja oli melko vähän mutta niissä ei ollut paljoa ruuhkaa ainakaan ennen puolimaratonia. Myös kaupungintalon vessoja pystyi käyttää (moniko sen tajusi?)
  • Reittiuudistus äärimmäisen mielenkiintoinen. Olisiko Suomen merellisin juoksutapahtuma? Soratiepätkät hellivät jalkoja.
  • Aiempiin vuosiin verrattuna katsojia ja kannustajia matkan varrella vähemmän
  • Puolimaratonilla oli kiva kiertää uudistettu reitti 2 x 10+ km kuin vanha 3 x 7+ km:n reitti
  • Kympin ja kutosen juoksijat sekä kävelijät lähtivät tuntia puolimaran jälkeen. Eli olimme juuri sopivasti ruuhkan perällä kun lähdimme toiselle kierrokselle. Ruuhka alkoi hellittää vasta Meripuistossa, eli tässä olisi parannettavaa! Ehdottaisin että puolikkaan lähtöä aikaistettaisiin puolella tunnilla
  • Lahjuskassit edelleen aika mitäänsanomattomat. Pieni annoskahvi, proteiinipatukka, myslipatukka ja vettä sekä 1 kpl kosteuspyyhkeitä. 
  • Järjestäjätaho innostunutta ja aktiivista. Kaikilla hymy naamalla ja tsemppihenki päällä 

Alkuverryttelyä.  Kuva järjestäjän Facebook-sivuilta. 

14 kommenttia

  1. Tosi hyvä tuo ajatusten koonti! Oon ite samaa mieltä jokaikisestä kohdasta. Kuulostaa että teidän juoksu oli mukavan rentoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä jos onnistui! Tuliko mitään lisäyksiä mieleen? Oli kyllä ehkä rennoin puolikas mihin olen osallistunut. Varmaan edessä häämöttävä todellinen koitos söi jännitystä. :)

      Poista
    2. Ei kyllä oikeastaan tuu, oot hyvin koonnu munki ajatukset siihen :D

      Poista
  2. Kiitos rapsasta. Sattumalta osuin sivulle. Aihe kiinnosti, kun itse juoksin saman matkan. Katsoitko muuten, kuinka paljon Polarisi näytti kokonaismatkaksi. Minun mittarini näytti 21.12 km. Normaalisti se on puolimaralla ollut vähän enemmän, joten jäin miettimään miksi nyt oli noinkin tarkka. Tosin monesti olen myös joutunut matkaa manuaalisesti korjaamaan silloin, kun tutulla reitillä olen juossut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kun löysit blogiini! Minun Polarini näyttää kokonaismatkaksi 21.31 eli näemmä vähän enemmän.

      Poista
    2. Ok. Tuo n. 200 m "ylimääräistä" kuulostaa jo paremmalta, kun alkoi vähän huolettamaan, ettei vaan alimittaiseksi ollut reitti jäänyt. :)

      Poista
  3. Kiitos mielenkiintoisesta ja hyvin tiivistetystä kirjoituksesta! On ollut kiva seurata sun treeniviikkoja ja valmistautumista.
    Itse juoksin elämäni ensimmäisen juoksutapahtuman (1/2 maratoni) viikkoa aiemmin ja oli aika hieno fiilis! Tuli muuten aivan sama aika, kun sulla :)
    Kiitos vielä kivasta blogista ja hyvistä aiheista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Kiitos! Tosi kiva kuulla että olet seuraillut kirjoituksiani. :) Eka puolimara, mahtavaa! Missä kävit juoksemassa sen? Olen itsekin tuumaillut että vaikka nuo maantiemaratonit ei ole niin minun juttuni niin olisi ehkä kiva testailla jossain ideaalimmassa tapahtumassa millaisiin tuloksiin sitä pääsisi. :)

      Poista
    2. Jyväskylän katujuoksu. Reitti oli kiva, kun puolet matkasta oli hiekalla ja reitti kulki paljon vesistöjen lähellä.
      Tällä ekalla kerralla mulla oli tavoitteena päästä edes maaliin, jännitin tapahtumaan ihan kamalasti :) Olin vallan hämmentynyt, kun juoksu kulki kivasti ja siitä jopa nautti!
      Josko sitä uskaltautuisi myös kokeilemaan polulla juoksua vaikka Salamajärvellä syyskuussa?

      Poista
    3. Eipäs ole tullut käytyä Jyväskylän katujuoksussa. Siellä on varmasti ihanat maisemat. Salamajärvi on ihan täydellisen ihana tapahtuma. :) Oletko lukenut aiempia kisaraporttejani sieltä? Varmasti ollaan menossa tänäkin vuonna juoksemaan jollekin matkalle.

      Poista
  4. Hei kiva postaus, samaa mieltä että puolikkaat voisi lähteä hieman aikaisemmin, menin kympin ja ei ole kiva juosta kun takaa kuuluu "latua!" vähän väliä, kun itselläkin täysi työ päästä kävelijöiden ohi. Ja se kassi, huononee vuosi vuodelta.. paita on tosin parantunut edellisistä "teltoista" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin. Toivotaan että järjestäjätaho ottaisi pallon vastaan ja lähtisi kehittämään tätäkin puolta. Mitä mieltä olet siitä kympin ja kutosen lähdöstä? Pitäisikö siinä olla jotain selkeämpää karsinointia?

      Poista
  5. Hei,

    Kiva lukea. Itsekin olin mukana. Annoin jo järjestäjille palautetta, ei todellakaan toiminut se , että piti ohitella niitä kutosen ja kympin menijöitä. Muuten tosi kiva reitti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tulit kommentoimaan! :) Toivotaan että ensi vuonna olisi vielä parempi tapahtuma edessä. Nyt jo mentiin iso harppaus eteenpäin reittiuudistuksella.

      Poista

Instagram

Luontoloinen. Theme by BD.