Kirjavinkkausta

Tuleeko teillä luettua paljon kirjoja?Minulla lukuinto kulkee vähän kausissa. Välillä ahmin kirjoja kuin viimeistä päivää, ja välillä sama opus lojuu yöpöydällä luvattoman pitkään.

Kirjastosedän vaimona kirjojen lainaaminen on tosi helppoa. Kunhan vain lähettää tilauksen ja haluttu kirja ilmestyy kotiin. Tosi kätevää! Lainojen uusiminen on myös (luvattoman) helppoa. Että pus vaan sulle rakas mieheni mikäli tätä luet.

Lukeminen on parasta silloin kun ei ole kiire mihinkään ja on rentoutunut ja mukava fiilis. Lauantai aamuna kahden kahvimukin kera, mökillä laiturinnokassa, vaelluksella sateen ropistessa telttakankaaseen, kotona terassilla riippukeinussa. En ole kovin hyvä iltalukija ja sängyssä menee maksimissaan pari aukeamaa ennen kuukahtamista. Itselle parasta lukuaikaa on aamu ja päivä.

Paras kirja on sellainen joka saa unohtamaan kaiken ympärillä tapahtuvan ja tempaa mukaansa. Lukemista ei malttaisi lopettaa millään ja kirja syyhyttää mielen päällä. Pääsisipä jo jatkamaan!

Kuva: Gummerus


Minulle tärkein kirjailija on Paula Havaste. Rakastan Havasteen maalailevaa kirjoitustyyliä, realistisia henkilöhahmoja ja hienoja oivalluksia. Olen lukenut kaikki Havasteen kirjat (paitsi nyt 2017 ilmestyneen Lumen armo). Kaikissa kirjasarjoissa on se oma juttunsa, mutta ehkä suosikki on kuitenkin se ensimmäinen eli Kymmenen onnen Annasta lähtevä tarina.

Muuten luen kaikenlaista kirjallisuutta. Nyt minulla on kova dekkarikausi päällä. Tykkään sekä tiivistunnelmallisista ja vakavista aiheista kuin kevyemmistäkin ja jopa hieman kieli poskella kirjoitetuista. Tällä hetkellä luen Katherine Pancolin Kilpikonnien hidas valssi -romaania, joka on jatko-osa kirjalle Krokotiilin keltaiset silmät. Suosittelen tutustumaan! Muita mielenkiintoisia kirjasarjoja ovat esimerkiksi:

Tarquin Hallin Vish Puri -dekkarisarja jossa intialainen ruokaa rakastava etsivämies ratkaisee kimurantteja rikoksia. Varoitus: Näitä lukiessa tulee nälkä!

Alexander McCall Smithin Mma Ramotswe -kirjasarja, joka kertoo botswanalaisen naisen pyörittämästä etsivätoimistosta. Kulttuurin ja tapojen esittely on mielenkiintoista ja päähenkilö aivan käsittämättömän herttainen afrikkalaisnainen.

Sujata Masseyn Rei Shimura -sarja painottuu myös rikosten ja arvoitusten ratkaisuun, mutta sijoittuu Japaniin. Tuorein teos Menetysten rannikolla kertoo Japanin maanjäristyksestä ja sitä seuraanneesta tsunanista. Ei ehkä keveintä kesälukemista, mutta herättää takuulla ajatuksia.


Vinkkaa myös minulle kesälukemista?
4 kommenttia :

 1. Hei,

  tässä jotain mitä äkkiseltään omalta luettujen listoilta on jäänyt mieleen. Suurin osa dekkareita:

  Camilla Läckbergin sarja https://www.gummerus.fi/fi/kirja/9789512099832/fjallbackasarja/

  Palokasken kirjasarja http://kirjataivaan.blogspot.fi/2015/11/palokaski.html

  Ja Gillian Flynnin https://fi.wikipedia.org/wiki/Gillian_Flynn

  Saara Kesävuori: Saarroksissa ja siihen liittyvät kirjat (useampi osa)

  Jojo Moyesin kirjat on ollut myös hyviä: https://www.gummerus.fi/fi/kirjailija/jojo-moyes/430/

  Veronika päättää kuolla - Paulo Coelho

  Jacobin takki - Eva Weaver (liittyy juutalaisten vainoon)

  Rinna Saramäen - hyvän mielen vaatekaappi (ihan vain koska tämä on ihan loistava teos)

  VastaaPoista
 2. Jes, kirjavinkit on aina tervetulleita. Itse luin hujauksessa pari Chris Cleaven kirjaa: Voittamaton ja Little Been tarina. Tuo kirjailija oli minulle uusi löytö ja tykkäsin molemmista. Riikka Pulkkisen kirjat toimii myös. :)

  VastaaPoista