Pohjolan luonnon puolesta


Kuva: Jenni Antinaho

Tällä kertaa pääsette lukemaan todellisesta ihmenaisesta jonka pääsin tapaamaan Kokkolan erämessuilla noin kuukausi sitten. Jenni lupasi vastata pariin kysymykseen joten kertokoot hän lisää projektistaan.

Kuva: Jenni Antinaho

Kertoisitko kuka olet?


Nimeni on Jenni Antinaho. Retkeilyn suurkuluttaja, luonnosta voimaa ammentava, Outdoor Academy:ssä eräoppaan opintoja suorittava naisenalku


Millainen projekti sinulla on suunnitteilla tulevalle kesälle ja mistä sait idean siihen?


Projektini nimi on 2000km:ä, 10vk. Pohjolan luonnon puolesta. Tarkoitukseni on vaeltaa ja meloa yhteensä 2000 kilometriä ja samalla kerätä varoja WWF:n kautta luonnonsuojelun hyväksi. Ideani on, että haastan kansalaiset lahjoittamaan 1 sentin per kulkemani kilometri. Minulla on omat keräyssivut auki WWF:n sivuilla ja kaikensuuruiset lahjoitukset ovat tervetulleita


Olen halunnut jo useamman vuoden ajan viettää pidemmän ajan luonnossa, mutta siihen ei oikein ennen tätä ole ollut mahdollisuutta. Olen myös kauemman aikaa halunnut tehdä jotain konkreettista tämän meidän hienon luontomme eteen, joka kipeästi kaipaa suojelua ja meidän ihmisten panosta siihen. Näiden pohjalta sitten syntyikin tämä idea yhdistää nämä kaksi asiaa. Nyt opiskeluvuosien väliin jäävälle kesälle piti keksitä tekemistä ja ratkaisu oli aika helppo.


Kuva: Jenni Antinaho


Millainen retkeilytausta sinulla on?


Kuten tuossa jo mainitsinkin, olen retkeilyn suurkuluttuja. Vapaa-aikani on jo vuosia mennyt pääasiassa luonnossa liikkumiseen ja siitä nauttimiseen. Näiden vuosien aikana olen tehnyt kymmeniä pidempiä ja lyhyempiä vaelluksia sekä kesällä että talvella. Kuitenkaan en ole koskaan tehnyt vaellusta pohjoisessa näin aikaisin keväällä. Ja tämä keväthän on vielä poikkeuksellinen, koska pohjoisessa on nyt kesäkuun ensimmäinen päivä, jolloin olen reissuun lähdössä, nollasta noin metriin asti lunta.Millaista etukäteisvalmistautumista reissu on vaatinut?


Karttoja on tullut katseltua aika paljon ja sopivia reittejä mietittyä. Ruokien kuivaaminen on myös ollut aika iso operaatio. Paljon on tullut myös mietittyä minkälaisilla varusteilla matkaan lähden ja turvallisuusasioita on myös tullut pähkäiltyä.Mitkä ovat viisi tärkeintä mukaan lähtevää tavaraa?


Onpas haastava, onneksi ei tarvitse selvitä vain näillä viidellä varusteella 😊. Äkkiseltään sanoisin, että teltta, makuupussi, makuualusta, hyvät kengät ja kompassi.


Kuva: Jenni Antinaho


Oletko jotenkin treenannut reissua varten?En kovin paljoa normaalista poiketen. Jonkun verran olen tehnyt lenkkejä raskaan rinkan kanssa.Mitä koet saavasi projektista?


Luonto ja siellä vietetty aika antaa niin paljon! Hyvää oloa, kiireettömyyden tunnetta. Tunnetta, että elää. Tunnetta, että kykenee. Toivon myös voivani välittää näitä tunteita seuraajilleni kuvien välityksellä vaellukseni edetessä. Ja totta kai toivoisin myös, että projektillani saisin kerättyä varoja luonnonsuojelun hyväksi ja saisin ehkä muutaman muunkin innostumaan siitä, mitä voimme tehdä tämän meidän luontomme hyväksi.

Miten matkaasi voi seurata?Matkaani voi seurata blogini facebook sivuilla https://www.facebook.com/OutdoorLifeAboveTheArcticCircle/

Sekä instagramissa https://www.instagram.com/jenni_antinaho/Reaaliaikaista etenemistäni voi seurata täältä satelliittiviestintälaitteeni välityksellä https://share.garmin.com/Jenniantinaho


Kuva: Jenni Antinaho
Jenni on lähdössä liikkeelle ihan lähipäivinä, joten kannattaa laittaa seurantaan! Jennin keräys koskettaa meitä kaikkia ja aion itse ainakin kantaa korteni kekoon. Kuvat on lainattu Jennin projektin Facebook-sivuilta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti