Reipas ulkoiluviikonloppu


Onnistuin pitäytymään levossa koko viikon ja nujersin matkoilta tuliaisiksi saadun flunssan lopullisesti. Viikonloppuna teki sitten mieli vähän irrotella, ja perjantaisen grillaussession energisoimana lähdimme lauantaina melomaan.

Kajakkien vuokraus onnistui kätevästi Kokkolan Ladun kautta, joilta löytyy sekä yksiköitä että kaksikoita ja vuokrahinta on vain 7 €/pv! Kajakkien kuljetuskärry sattui olemaan menossa, mutta onneksi saimme tutulta kattotelineet lainaan ja kuljetus onnistui Volvon katolla.


Lähdimme melomaan Öjasta, sillä vuokraaja itse asui siellä ja homma sujui näin logistisesti näppärämmin. Kuljetimme kajakit Öjan uimarannalle kyläkoulun viereen ja siirsin auton tien toisella puolella olevalle parkkialueelle. Hirveä määrä evästä kajakin kyytiin ja menox! Rannalta oli tosi hyvä lähteä, vaikka uimapuomin ylitys vaatikin pientä vauhdinottoa ja taiteilua.

Ilma oli tosi lämmin ja tarkeni hyvin t-paidalla ja pelastusliiveillä. Merellä kävi pieni tuuli, joten hylkäsimme alkuperäisen suunnitelman meloa Remmargrundetin laavulle ja suuntasimme kajakit Öjan "sisäjärville" Klubbvikenin kautta aina Bjenögloppetin perukoille saakka. Kokkolan melontakartta (myytävissä esim. Kokkolan Matkailussa 10 €:n hintaan) oli todella kiva lisäapu reittisuunnitteluun ja Tyvek-materiaali mahdollisti kartan selailun ja säilyttämisen kajakin päällä.

Rantauduimme pienelle kalliosaarelle nauttimaan lämpimästä kelistä ja syömään eväitä. Meillä oli mukana trangia jolla kokkasimme kesäkeittoa (nam!) uusista perunoista, tuoreista herneistä, kukkakaalista ja naattiporkkanoista. Aivan sairaan hyvää..

Ruokaa oli tuttuun tapaan ihan liikaa ja keitimme päälle vielä kahvit. Hetken joutui lepäilemään että jaksoi taas nousta kajakin kyytiin ja jatkaa melomista. Paluumatkalla tuuli nousi sen verran että hylkäsimme jatkoaikeet ja käännyimme takaisin kohti Öjan uimarantaa. Rannalla olikin sen verran porukkaa että otimme vain nopeasti kajakit kantoon ja lähdimme kotia kohti. Uimareissu jäi nyt tekemättä mutta muuten päivä oli ihan täydellinen!Sunnuntaina olikin sitten pyöräilypäivä ja lähdettiin heti aamupalan jälkeen kelaamaan Ridantietä Kälviän kautta kohti Miekkojaa, ja Kunkaantietä pitkin Karhukorvenjärvelle jossa pidettiin ensimmäinen tauko. Banaania syödessä vilkaisin Geokätköilysovellusta ja totesin että täällähän on kätkö! Ei muutakuin kypärät ja pyörät sivuun ja ryömimään pitkin poikin maastoa kätköä etsien. Löytyihän se viimein ja tyytyväisinä jatkoimme soratietä pitkin eteenpäin.Matkalla piti napata vielä toinen kätkö ja hetken pohdittuamme käännyimme vasemmalle Luikuntielle kohti Lohtajaa. Tulee sitten hiukka pidempi lenkki! Lohtajan Suoramyyntihallilla pidimme pullan (tai kahden) mittaisen tauon. Kasassa oli hiukka vajaa 50 kilometriä ja jaloissa riitti vielä virtaa. Poljimme pienen pätkän valtatie 8:n reunaa ja käännyimme sitten soratielle Karjasuota kohti. Karjasuontieltä koukkasimme Viirretielle josta löytyikin hirvittävä vastatuuli. Hiukka alkoi jo hapottaa mutta onneksi pääsimme tuulensuojaan käännyttyämme Kunkaantielle. Sillä pysyimmekin aina Kajaanintiehen saakka ja palasimme samaa reittiä kotiin kuin tulimmekin.
Kilometrejä kertyi yli 100 ja sehän vasta tuntuikin istumalihaksissa ja hartioissa. Viisas aloittaa aina vähemmällä. :D Tälle kesälle ei ole tullut kovin paljoa pyöräilykilometrejä mutta vielähän tässä ehtii.

Olen kyllä ihan koukussa tuohon geokätköilytouhuun ja odotan malttamattomana seuraavaa kätköilyreissua. Moni vastaava laji käy  hetken pinnalla ja häviää taas, mutta kätköily on kyllä ollut kauan suosittua ja moni tuttu harrastaa sitä. Oletko testannut? 

2 kommenttia :

  1. Kuulostaapa mainiolta viikonlopulta! Ihana sää, läheisiä, ulkoilua eri tavoin ja hyvää ruokaa - eipä muuta tarvitakaan. Ihanuutta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu. <3 Oli jäänyt tämä tyystin huomaamatta. Kyllä luonnossa mieli lepää. :)

      Poista