Galdhöpiggenin huiputusViime viikko vaellettiin Norjassa Jotunheimenin kansallispuistossa. Reissu oli todella onnistunut ja palattiin kotiin monta kokemusta rikkaampina. Vaeltaminen on kyllä paras unohtaa kodin ja työpaikan asiat. Sitä niin keskittyy kulkemiseen ettei jää energiaa murheille tai stressinaiheille.

Reissussa tuli otettua paljon kuvia ja kuvattua hieman videopätkääkin, ja tulen julkaisemaan niitä myös täällä blogissa.

Huiputimme ensimmäisenä päivänä Norjan korkeimman vuoren Galdhöpiggenin, joka oli Viiden huipun haasteessa toisiksi viimeinen koitos. Tässä hieman videokokemuksia huiputuspäivältä.Uusimmassa Retki-lehdessä on muuten pieni juttu Viiden huipun haasteesta. Kannattaa lukaista! 3 kommenttia :

 1. Hyvältä näyttää ja videosta saikin hyvän käsityksen lumiolosuhteista! Huomenna kohti Jotunheimenia. Luulen että joudutaan huiputtamaan heti tullessamme Spiterstulenille torstai-iltapäivänä, koska se oli ainut päivä jolloin huipulla ei sadetta. 7.5 h jos meilläkin menee niin oltaisiin kyllä vasta yöllä takaisin Spiterstulenilla. Oliko reitin loppu miten vaarallinen (pari vikaa tuntia) pimeässä kulkea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin että mikäli etenette ilman suurempia taukoja todellinen aika on jotain 6 tunnin luokkaa. Meillä oli kuitenkin paljon kuvailua ja hengailua matkalla kun sää oli etenkin alastullessa niin hieno. Alastulo ottaa sen pari-kolme tuntia ja on osittain tosi kivinen. Oikeasti jyrkkiä kohtia on vain pari ja nekin on pääosin lumella. Sanoisin että hyvillä lampuilla kyllä pärjää kunhan näkee seurata reittimerkkejä (punaisia maalauksia kivissä).

   Poista
  2. Loistavaa, kiitos tiedosta! Ja onnea vielä huiputuksesta, eikun vaan sitten Tanskaan "kiipeilemään" ;)

   Poista