Luontointoilijat Helvetinjärvellä

Kuva: Johanna/Kantapääopistossa Joku heitti sen keväällä ilmoille. Mitä jos tavattaisiin livenä? Nähtäisiin jossain Suomen upeista luontokohteista ja vietettäisiin viikonloppu bloggaajaporukalla? Suunnitelma lähti heti lentoon, ja ei aikaakaan kun meillä oli päivämäärä lyöty lukkoon ja ideat pyörivät mielessä. Lopulta päädyimme tapaamaan Helvetinjärven kansallispuistossa, sillä matka sinne oli kaikilla kohtuullinen ja kohde oli lähes kaikille tuntematon. 

Oli huikea tunne kun kohdattiin toisemme Haukkalammen parkkipaikalla. Olin tavannut aiemmin livenä vain Johannan, ja hänetkin vain muutamaan otteeseen pikaisesti ennen kisasuoritusta. Satu ja Hanna olivat tuttuja kuvista ja blogiteksteistä, mutta miltä tuntuisi nähdä aivan kasvokkain? 

Siinä me kohtasimme perjantaina iltapäivällä. Neljä tuntematonta naista, vaikka kuitenkin niin tuttuja. Meitä yhdisti rakkaus luontoon ja luonnossa liikkumiseen. Tuntui kuin olisimme tunteneet toisemme jo vuosikausia. Vaikka tavallaan tilanne oli juuri tämä, sillä olimme lukeneet toistemme blogitekstejä, seuranneet Instagramia ja vaihdelleet viestejä jo pitkään. Upea Suomen luontoOli täysin sattumaa, että neljän luontointoilijan ja turhanjuoksijan loppukesän kohtaaminen sattui juuri Suomen luonnon päivälle. Yhtään sopivampaa hetkeä tai paikkaa tapaamiselle ei olisi voinut kuvitella, ja jopa säät tuntuivat liputtavan juhlapäivänä. 

Helvetinjärven maisemat kulminoituvat minusta Haukanhiedan valkoisena hohtaviin hiekkarantoihin ja rantakallioihin, ja toisaalta Helvetinkolun uhkaavaan kalliohalkeamaan ja mustana mököttävään Helvetinjärveen. On kuin itse Ukko olisi suutuspäissään pamauttanut salamallaan kallion halki ja muodostanut kapean järvenrantaan johtavan kurun. 


Helvetistä itään - mutta mihin se polku taas katosi?Lauantaina heräilimme kaikessa rauhassa kukin omasta nukkumajärjestelystään ja nautimme hitaan aamiaisen rantakallioilla. Aurinko paistoi ja oli mukavan lämmin. Tarkoitus oli heittää autolle osa tavaroista, ja kävellä kevyemmillä rinkoilla Helvetinkolulle saakka. Lähdimme liikkeelle yhdentoista jälkeen ja tallustelimme helppokulkuisia pitkoksia ja leveitä polkuja muutaman tunnin matkan Helvetinkolulle.

Toki matkalla piti pysähtyä pariinkin otteeseen tuumailemaan reittiviitoitusta, ja ihmetellä että missähän kohtaa sitä nyt mahdollisesti ollaan. Kysymällä siitäkin selvittiin. Rennosti retkeillenPerillä kohteessa söimme rauhassa lounasta, seikkailimme kuin lapset jännittävissä maisemissa ja kiertelimme upeissa metsissä. Puolukat saivat porukan lakoamaan pitkin varvikkoa ja ahmimaan punaisia herkkuja kuin heikkopäiset. Välillä keitettiin nokipannukahvit suomaisemalla kostealla mättäällä nököttäen, vaikka piknik-pöytä olisi ollut muutaman harppauksen päässä. 

Majoituimme upean Haukanhiedan hohtavanvalkoisten rantojen läheisyyteen, ja saimme kokea huikean Luonnonpäivän näytelmän lämpimästä auringosta räväkänpunaisena hohtavaan iltataivaaseen, kirkkaana nousevaan kuutamoon ja tähtitaivaaseen riippumatosta nautittuna. Voisiko olla mitään parempaa? Kuva: Johanna/Kantapääopistossa 

Some inspiroi, liikuttaa ja yhdistääRetken aikana puhuttiin tietenkin paljon blogimaailmasta ja sosiaalisesta mediasta. Blogeista ja sosiaalisesta mediasta voi ammentaa lähes loputtomasti ideoita ja inspiraatiota, kunhan muistaa että se tosielämä on ruudun ulkopuolella. Ilman somea tämä kohtaaminen olisi jäänyt toteutumatta enkä minä olisi hurahtanut riippumattoihin!


Itse koen sosiaalisen median ja blogimaailman inspiroivana. Aina ei toki jaksa seurata muiden menemisiä ja tekemisiä, mutta Retkipaikkaan jaettu mahtava luontoelämys tai kuva syksyisestä metsästä Instagramissa saattaa innostaa luontoon vähän apeammallakin hetkellä. 
Kuva: Hanna/Haamutus


Lopuksi haluan tietysti kiittää aivan ihania, valloittavia, inspiroivia, upeita, vahvoja ja sydämellisiä naisia, jotka jakoivat viikonlopun luontoelämyksen kanssani. Toivon että tämä retki ei jää viimeiseksi, sillä teidän seurassa akut latautuvat ja juttu luisti. Eli kiitos! <3

Lukaise myös Johannan ja Sadun tekstit meidän reissusta!Suosittelen laittamaan nämä upeat naiset tarkempaan seurantaan! Reittiohjeet ovat seuraavat: 


Johanna/Kantapääopistossa BLOGI, INSTAGRAM

Satu/Juoksuaskeleet BLOGI, INSTAGRAM

Hanna/Haamutus INSTAGRAM2 kommenttia :