Treeniviikko 4

Ajattelin startata tällaisen treeniviikkopäivityksen ainakin tähän kevään korville kun koitetaan saada itsemme polku-ultrakuntoon ennen NUTS Karhunkierros 53 km:n kisaa. Tavoitteena on päästä maaliin hyvässä hapessa, joten keskitytään laadukkaaseen peruskuntotreeniin, onnistuneisiin kilometreihin, hyvään lihastasapainoon ja vammojen ennaltaehkäisyyn.

Treenisuunnitelma sisältää juoksua, kuntosalia ja venyttelyä. Juoksuohjelman meille on tehnyt kokkolalainen ultramatkan juoksija, ja voisin sitä availla ihan omassa postauksessa vähän myöhemmin. 

Mutta nyt siihen treeniviikkoon numero 4:


Maanantai

Lepo

Tiistai

Kuntosali 1 h 20 min

Keskiviikko

Peruskuntolenkki 10 km/1 h 24 min (sykkeet alle 135) matolla 

Torstai 

Kuntosali 1 h 20 min

Perjantai

Vauhtikestävyyslenkki 11 km/1 h 12 min matolla

Lauantai

Lepo/koiratarhojen siivousta ja kaksi metsälenkkiä koirien kanssa

Sunnuntai

Pitkä lenkki ulkona 15 km/1 h 59 min


Juoksukilometrejä yhteensä 36 km. 
Aktiivista liikuntaa yhteensä 7 h 25 minuuttia.


Viikko sujui lähes suunnitelmien mukaisesti. Ainoa tärkeätärkeä asia mikä jäi on venyttely! Siihen olen kyllä panostanut viime aikoina, ja hämmästelenkin nyt että miten tuli näin mokattua. Mutta tänään pitää ottaa homma taas haltuun. Alkaisi muuten jalat kaivata jo hierontaa, joka on varattu ensi viikolle. 

Säännölliset juoksutreenit alkavat jo sujua vaikka noin 80 % niistä on menyt kelien vuoksi matolla. Jostain syystä luottonastat on alkaneet kalvaa vasemman jalan pääliosaa, ja joudun nyt juoksemaan nastattomilla kengillä. Mattojuoksua taasen jalat kestää hienosti (ainakin noilla Feetin kengillä). Meillä kotopuolessa kaltevat ja liukkaat tiet eivät houkuttele juoksemaan, joten vaihtoehtona on töpsytellä matolla tai mennä kaupunkiin juoksemaan kunnolla hoidetuille pyöräteille. 

Sykemittarin hankkimisen jälkeen en ole enää juossut peruskuntooni nähden liian nopeilla vauhdeilla, vaan keskittynyt noihin puhtaisiin pk-suorituksiin ja pyrkinyt vain saamaan onnistuneita kilometrejä alle nopeudesta välittämättä. Kyllä ne sieltä nousee. :)
Mites muiden viime viikko meni? Onko tämän viikon treenit jo suunniteltu vai menettekö fiilispohjalta? :) 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti