Kokkola Cityrun merellisissä maisemissa 12.5.2017


Meille jo perinteeksi muodostunut Kokkola Cityrun järjestetään tuttuun tapaan toukokuun puolessavälissä 12.5. Matkoina löytyy 6 km:n kävely/juoksu ajanotolla tai ilman sekä 10 km:n sekä 21 km:n ajanotolliset sarjat. Hienoa tämän vuoden tapahtumassa on että järjestäjät ovat muuttaneet reitin Kokkolan hienoimmille juoksubaanoille ja johdattelevat juoksijat meren ääreen.

Erikoisdetaljina todettakoon että reitti kulkee Kokkolan kansallinen kaupunkipuisto -hankkeen alueella ja sen varrelle osuu paljon hienoa nähtävää, kuten Meripuisto, Suntinsuun venevajat, Mustakarin rantareitti ja Pikiruukinlampi. Ja tietenkin meidän kaupungin "ylpeys ja kauhistus" eli kaupunginsalmi Sunti. :) Ja hienointa on että suurin osa matkasta kuljetaan veden äärellä!

Alustava reittisuunnitelma kopioitu järjestäjän sivuilta.
Järjestäjien julkaiseman alustavan kartan perusteella lähtöpaikka olisi tuttuun tapaan kauppatorin nurkilta ja reitti lähtisi heti Suntinvartta kohti Meripuistoa josta kutosen juoksijat palaavat kaupunginsalmen toista laitaa takaisin torille, ja kympin ja puolikkaan suorittavat ylittävät Suntin pususiltaa pitkin ja juoksevat ihanien venevajojen ohitse kohti Mustakaria ja Morsiussaarta. Paluumatka on sama kuin seiskan matkalla, ja kauppatorilla kympin juoksijat taputtavat itseään selkään ja puolikkaalla on vielä toinen mokoma edessä. Jea!

Menen itse juoksemaan puolikkaan joka toimii samalla valmistavana kisana NUTS Karhunkierrokselle joka kisataan kaksi viikkoa cityrunin jälkeen. Sama setti vedettiin viime vuonna ja tuntui toimivan hyvin. Tosin Karhunkierroksella matka on tänä vuonna puolikkaan verran pidempi..

Kokkola Cityrun Facebookissa ja viralliset sivut ilmottautumisineen. Ilmottautuneita on muuten jo yli tuhat!

Täältä löytyy edellisvuoden kisarapsa puolikkaalta. :)

Onko Kokkola cityrun tuttu kisa? Onko muita osallistumassa uudistuneeseen koitokseen? Entä löytyykö Suomesta muita merellisiä juoksukisoja? 2 kommenttia :

  1. Hieno merellinen reitti tulossa. Kaupunki on luvannut parantaa (nostaa?) ja hieman leventää vielä kevään aikana reitin pohjaa välillä Venevajojen kujalta Mustakarin tielle saakka (rantaraitti). Lisäksi alustava maastomittauksiin vahvisti perusreitin pituudeksi Seurahuoneenkulmalta n. 10 320 metriä. Kympin reitti oikaisee Taavetinpolun kautta. Perusreitti (puolimaratonin reitti) ohjataan kääntymään Morsiussaaren tielle, kartalla reitti on piirretty menemään Trullevintielle. Se osuus jää siis pois. Lähtö-ja maalipaikka säädetään torikadun ympäristöön kun saadaan virallinen mittaus tehtyä. Ei muuta kuin kuntoilemaan ja haastamaan itse kukin itseään. Ainakin ennakkoon kymppi tuntuu todella suositulta tammikuun ilmoittautumisten perusteella. T. Petri H./Keplin kuntoilija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa kyllä hyvältä! Cityrun on tapahtumana jo niin energinen ja positiivinen että senkin puolesta kannattaa lähteä kokemaan. :) Käykö reitti Morsiussaaressa saakka?

      Poista