Vuoden 2017 great plan

Vuoden 2017 suunnitelmat alkavat olla valmiiksi pureskeltuina ja nyt on aika paljastaa ne myös muille. Vuoden haasteet eivät liity vain liikuntaan ja vaeltamiseen, vaan olen ottanut myös muita virstanpylväitä mukaan suunnitelmiini.


NUTS Karhunkierros 2017


Toukokuun lopulla juostaan taas perinteisesti NUTS Karhunkierros Rukalla. Viime vuoden kisaraportti on luettavissa täältä. Tällä kertaa ilmoittauduimme rohkeasti perusmatkalle eli 53 km:n kisaan. Se on samalla ensimmäinen ultramatka jonka juoksen.


Roskaton vaelluskummi


Ylpeänä kannan tätä varsin tuoretta titteliä, joka on Suomen erävaelluskillan ja Metsähallituksen yhteistyön hedelmä. Tavoitteena on lisätä kansalaisten tietoisuutta roskattomasta retkeilystä ja hyvistä retkeilytavoista. Hankkeen järjestäytymiskokous on huhtikuussa, jonka jälkeen kerron enemmän tulevista jutuista. Olen jo antanut ensimmäisen haastattelun aiheesta Kokkola-lehteen (vko 8). Oma kummikohteeni on Salamajärven kansallispuisto, mutta pidän myös omaa kotikuntaani Kokkolaa kummikohteenani. 

Kokkola cityrun puolimaraton


Perinteisiin kuuluu myös toukokuussa juostava Kokkola cityrun, jonka edellisvuoden kisarapsa löytyy täältä. Matkana on 21 km joka toimii samalla valmistavana kisana Karhunkierrokselle.


Jotunheimen & viiden huipun haaste


Se viimeinen "oikea" huiputus meidän viiden pohjoismaisen huipun haasteessa. Islannin korkein huippu Hvannadalshnúkur valloitettiin 2013, Suomen korkein Halti 2015 ja Ruotsin korkein Kebnekaise 2016. Norjan jälkeen jäljellä on enää loppuhuipennus eli Tanskan "korkein kohta". :P


Salamajärvi trailrun


Myöskin perinteeksi muodostunut juoksukisa joka (toivon mukaan) juostaan syyskuussa. Matkaa ei olla vielä päätetty, ja se vahvistunee kun näkee huvittaako yrittää Vaarojen maratonille lokakuun alussa. Vähän houkuttelisi kokeilla varsin tutuksi tullutta 58 km:n matkaa Salamajärvellä... 


Kaamosvaellus


Tänä vuonna huvittaisi lähteä taas perinteiselle kaamovaellukselle joko suksipelillä tai koiravoimin. Lomapäivistä on varattu tähän viikon verran ja suunnitelmat tarkentunevat ajan myötä.


Takomorunners


Hommat Takomorunnersin kanssa jatkuvat samaan malliin ja toimin tällä hetkellä porukan "vetäjänä". Yhteistyö juoksukisojen kanssa, erilaiset tuotetestaukset, yhteislenkit ja muut tempaukset kuuluvat suunnitelmiin. Toimintaa olisi tarkoitus laajentaa pikkuhiljaa ja uusia bloggaajia, toimijoita ja yhteistyökumppaneita haetaan jatkuvasti.

Vaarojen maraton? 

Vielä ei ole päätetty että yritämmekö tänä vuonna uudestaan Vaarojen maratonin perusmatkalle. Viime syksynähän jouduttiin kesän sairastelun jälkeen toteamaan että kunto ei riitä edes lyhyimmälle matkalle, joten jätettiin koko kisa välistä. Nyt kyllä kiinnostaisi kokeilla, mutta riippuu varmaan vähän siitä miten innostaa treenailla kesällä ja minkä matkan valitsee Salamajärvi trailrunilta. 


Mitä muuta?

- Enemmän mökillä
- Valjakkoajo
- Paljon pyöräilyä maanteillä ja maastossa
- Monta yötä ulkona
- Retket
- Kaverit
- Hyvinvointi
- Avovesiuinti
- Matkailu
- Vuodenajoista nauttiminen!


Miltä sinun suunnitelmasi näyttävät vuodelle 2017?

8 kommenttia :

 1. Mahtavat ja monipuoliset suunnitelmat tälle vuodelle! Erityisesti vaellushommat kuulostaa hyvältä. Mulla tämän vuoden suurin tavoite on saada uusi ihminen tähän maailmaan :) Se pisti samalla vähän muut suunnitelmat uusiksi ja esimerkiksi pitemmät vaellukset jää ensi kesältä väliin. Muuten tavoitteena on liikkua monipuolisesti niin pitkään kuin vaan pystyy ja synnytyksen jälkeen aloittaa taas pikkuhiljaa uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin melkoinen mullistus. :) Suunnitelmat kuulostaa just hyvältä! Riittävän rentoa ja omaa kroppaa kuunnellen. :)

   Poista
 2. Vaellushommista kateellinen, lomaa ei saa muuten kuin heinäkuussa ; (
  Mutta, omat suunnitelmat:
  Hiihtäen halki Suomen III osuus, Vuokatti rogaining mtb sarjassa, Syöte mtb, juoksun aloittaminen ja osallistumien Rokua keisari sarjaan (la 54 mtb ja su 21 juosten, voin olla vähjärkinen kun yritän), Erävaelluksen MM kisojen talkoot, kesälomalla viikko Unkarissa ratsastusta ja kaupunkilomailua, Kainuun rastiviikko, Hossassa viikoloppu tai pari pyöräillen. Karhunpolku tekisi mieli käydä ajamassa pyörällä mutta on pieniä logistiikka ongelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis vau mitkä suunnitelmat! Todella monipuolista ja mielenkiintoista. Löytyykö tuosta sinun hiihtohankkeesta jostain lisätietoa? Tuo Rokua onkin ihan uusi tuttavuus. Pitääpä käydä vilkaisemassa. :) Kivan haasteelliselta kyllä kuulostaa!

   Poista
 3. Niin, minähän olen vähän niinkuin höyhensarjalainen verrattuna tuohon pääjoukkoon ; )
  http://www.hhs-ski.net/fi/hiihtaen-halki-suomen/

  VastaaPoista
 4. Vautsivau, upeita suunnitelmia. Mulla on suunnitelma kuukauden päästä nauttia auringosta Eapanjassa ja sitten kipittää toukokuussa HCR. Haaveilen keväthangista myös Lapissa, mutta katsotaan. Muutoin vuoden tavoitteet on pitkää matkaa loppuvuodesta, mutta että missä&milloin. Ei vielä tietoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että, Espanjan loma kelpaisi kyllä tähän väliin. :) Onko tiedossa jotain aktiviteetteja siellä?

   Poista
 5. Kivoja suunnitelmia! Toivottavasti saatte "5-summitsin" kasaan! Mekin ollaan lähdössä Jotunheimenille loppukesästä vaeltamaan ennen syksyn isompia vuorireissua :)

  VastaaPoista