Treeniviikko 7

Treeniviikko 7 sujui aika lailla suunnitelmien mukaisesti. Juoksulenkkejä tehtiin yhteensä kolme ja sen lisäksi kaksi salitreeniä ja mäkitreeni porraskoneessa. Kehonhuoltoon tuli panostettua oikein urakalla, kun kävin kerran hierotuttamassa jalat läpi (huh pohkeita!), venyttelin tunnollisesti ja kävin vielä avannossakin! Hurjan hyvä viikko siis.

Takomorunnersin ystävänpäivälenkillä tiistaina oli tosi kivasti porukkaa. Meitä oli kaikenkaikkiaan kahdeksan kun lasketaan Elinan karvaiset vahvistukset Risa ja Pippuri mukaan. :) Lenkki sujui mukavan rauhallisesti ja noudatti tulevan Kokkola cityrunin reittiä. Toivottavasti saataisiin pian uutta lenkkiä järkättyä! Porukassa juokseminen on niin mukavaa. Kiitos kaikille osanottajille! 


Lenkin jälkeen osa porukasta lähti vielä avantouimaan Palmaan. Palmassa on hyvät tilat siihen hommaan, ja muutenkin mukava tunnelma ja hauskaa porukkaa. Saatiin hyvä opastus tiloista ja käytiin yhteensä kolme kertaa pulahtamassa hyisessä vedessä. Illalla oli muuten tosi kuuma ja sänkyyn mennessä sai potkia peitot pois päältä. Pisti pikkuisen elimistöön vipinää. :)


Viikon paras juttu oli ehdottomasti jalan paraneminen. Jalka kesti hyvin Takomorunnersin reilun 5 km:n mittaisen yhteislenkin ja uskalsin siltä pohjalta lähteä kokeilemaan työmatkajuoksua. Viikon aikataulu näytti nimittäin hieman haasteelliselta viikonlopun Oulun reissun vuoksi, enkä halunnut pakata sinne juoksukamoja mukaan. Keskiviikoksi varattu hieronta kello 16:00 mutkisti myös suunnitelmia sillä sen jälkeen jaloille piti antaa lepoa. 

Päädyin sitten heittämään keskiviikkoaamuna työvaatteet ja muut kamppeet isännän matkaan ja lähdin seiskalta Jyväskyläntien varresta Sokojan kautta kohti kaupunkia. Sykkeet huiteli aivan järjettömissä lukemissa (kuten aina aamutreeneissä), mutta juoksu tuntui mukavalta ja pääsin suhteellisen hiettömänä maaliin vaihtamaan vaatteita vessakopissa (ai mitkä suihkut tai vaatteidenvaihtotilat..). Matkalla pysähtelin ottamaan valokuvia kirkkaana loistavasta kuusta ja upeasta auringonnoususta. 

Matkaa kertyi yhteensä 14 kilometriä ja töissä riitti energiaa ja hyvää mieltä koko päiväksi. Tästä pitää kehitellä oikein tapa!


Torstaina kävin antamassa Kokkola-lehdelle haastattelun Roskattomasta retkeilystä ja sain samalla istuskella tulilla oikein työajan puitteissa. Keiteltiin toimittajan kanssa teet Santahaan laavulla ja rupateltiin puoli tuntia tärkeistä asioista. Juttu on luettavassa tämän viikon Kokkola-lehdessä. Vähän ehkä jännittää että mitä sieltä on tulossa. :) 

Kävin illalla tekemässä salitreenin heti töiden jälkeen, ja kieltämättä liikuntaputki alkoi jo vähän painaa. Ohjelmassa oli salitreeni ja sen jälkeen vielä puoli tuntia porraskoneessa joka ajoi mäkitreenin virkaa. Onneksi oli juomapullossa vähän hiilaribuustia mukana, en olisi muuten varmaan jaksanut tehdä kunnon tehoilla. Illalla vielä venyttelin kunnolla ja valmistauduin hauskaan viikonloppuun. 


Viikonloppu meni perjantaista sunnuntaihin Oulussa naisten laatuajalla. Shoppailtiin, juoruiltiin, syötiin, käytiin katsomassa Fifty Shades Darker ja ihan vain nautittiin toistemme seurasta. Täydellistä! :) Sunnuntaina matkattiin takaisin Kokkolaan puoli kymmenen Onnibussilla ja isäntä oli bussiasemalla vastassa juoksukamppeiden kera. Kiva silleen viiden tunnin unilla... :O 

Epäilyksistä huolimatta sunnuntain lenkki oli ihan täydellinen! Juostiin perinteistä Margariinilenkkiä keskustan ympäri ja askel rullasi nätisti. Juoksu tuntui suorastaan ihanalta ja höpöteltiin koko matka hyväntuulisina vaikka odotin koko ajan jonkinlaista väsymysromahdusta. Mutta ei, hyvä fiilis vain jatkui ja jatkui, ja toivoin että lenkki ei loppuisi. Oltiin molemmat aamupalan voimin liikkeellä ja juoksun aikana vedetyt pari geeliä ei paljon nälkää vieneet, joten kirmattiin kesken juoksun kotipizzaan ja haettiin tilaukset lenkin jälkeen mukaamme. Hehee. :D

Meidän pitkiksillä on muuten 12  minuutin välein 2-3 minuutin kävelytauot joten keskinopeudet ei pääse mitenkään hurjan suuriksi. Tärkeintä olisi pitää sykkeet alhaalla ja saada sitä puhdasta pk-treeniä. Ja sanoisin että homma onnistui hyvin. :) Lupaan kirjoittaa treeniohjelmasta pikapuolin niin pääsen tarkemmin ruotimaan näitä juttuja. Ollaan vähän muokattu ohjelmaa viime keväästä ja toivottavasti saataisiin riittävästi kilsoja ennen toukokuun Karhunkierrosta. 


Viikon 7 liikunnat:

Maanantai: kuntosali 1 h 24 min
Tiistai: Takomorunners ystävänpäivälenkki 5,5 km, 45 min. Avantouinti.
Keskiviikko: Työmatkajuoksu aamulla 14 km, 1 h 38 min, keskisyke 167 ja max 181, keskivauhti 7:07 min/km, hieronta 45 min
Torstai: Kuntosali 1 h, mäkitreeni porraskoneella 30 min, venyttely 45 min
Perjantai:  Lepo
Lauantai: Lepo
Sunnuntai: Juoksu 17 km, 2 h 20 min, keskisyke 143, max 159, keskivauhti 8:13.


Yhteenveto:

Liikuntaa 8 h 22 min
Treenikertoja 8
Juoksua 36,5 km


Loppuun vielä kollaasi tyylisinistä, luontosinistä ja lenkkisinistä. :P
Laukku: RedDog 

4 kommenttia :

 1. Onko se Sininen Lenkki? :P

  Me halutaan linkki sun haastatteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaiks, katotaan jos vaikkas linkkaisin sen tähän jahka ilmestyy. :)

   Poista
 2. Tosi reipasta tuo työmatkajuoksu! Mä oon jonkin verran työmatkapyöräillyt mutta vaan sulalla kelillä. Onneksi meillä on kunnon pukuhuoneet suihkuineen ja kuivauskaappeineen niin pääsee heti pesulle. Mä ainakin tarviin sitä tunnin pyöräilyn jälkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se olis kyllä ihan mukava palvelus työnantajalta. :P Arvostaisin jo sellaista kunnon vessaa kovasti vessakopin sijaan. Mutta kun menee riittävän hitaasti ja välttää hikoilun niin pärjää jotenkuten. :) Kodin suuntaan onkin sitten helpompaa. Nyt muuten tekis mieli päästä maantiepyöräilemään!

   Poista