Treeniviikko 4Pitkästä aikaa treenikuulumisia! Vuoden ensimmäinen flunssa alkaa olla selätetty ja tällä viikolla päästiin toteuttamaan treeniohjelmaa hieman kevennetysti. Täytyy kyllä sanoa että voi veljet tuo liikunta on tärkeää sekä henkiselle että fyysiselle hyvinvoinnille! Viikko on mennyt energisissä merkeissä niin kotona kuin töissäkin, ja mieli on ollut tosi virkeä ja positiivinen. 

Tiistaina käytiin vetäisemässä kuuden kilometrin hankijuoksulenkki metsäteitä, peltoja ja polkuja pitkin. Lunta oli paikoin aika paljonkin ja todella sai tehdä töitä että jalka liikkui eteenpäin. Ohjelmassa oli pk-tasolla tehtävä lenkki, mutta eihän se ihan siellä pysynyt. 

Keskiviikkona kävin tallilla ratsastamassa kentällä tunnin verran. Samalla sain hyvää hyötyliikuntaa tallitöiden muodossa, kun piti roudata vesiä sisälle ja ulos, siivoilla lantaa, tehdä heinäsäkkejä jne. Mittari näytti yli 200 % päivän aktiivisuudesta kun olin vielä kotona juoksuttanut koirat ja siivonnut tarhat (ja miettinyt että kylläpä tätä p...n siivoamista riittää tälle päivälle).

 


Torstai oli taas juoksupäivä, ja käytiin rämpimässä samoilla urilla kuin tiistaina vajaa seiska. Jalka nousi ihan kivasti ja tällä kertaa en edes katsonut sykemittaria kun tiesin että ylhäällä mennään. Onneksi ohjelmassa oli vauhtikestävyyttä, joten sillä ei niin ollut väliä. 

Perjantaina lähdettiin suoraan töistä Laajalahteen hiihtämään 1,5 tunnin lenkki. Kierrettiin vähän omia polkuja tunturisuksilla ja tultiin rantoja pitkin takaisin. Meillä keikkui reput selässä, ja lenkin jälkeen sytytettiin nuotio ja värkättiin iltaruuaksi härkispatongit ja kuumaa kaakaota. Ai että! Pakkasta oli varmaan -15 astetta.


Lauantai oli lepopäivä, mutta ei sekään mennyt löhöilyn puolelle. Aamulla odotin sähköisissä fiiliksissä että päivä vähän valkenisi ja pääsisin ajamaan valjakolla. Pakkasta oli lähemmäs -20 astetta ja ajelin useamman tunnin kahdella eri kokoonpanolla. Tästä suoriuduttuani suuntasin ystävän kanssa avantoon. Tuntui taas parin viikon tauon jälkeen melko kirpakalta mutta ihanan rentouttavalta. Kotona piti vielä kantaa polttopuita sisälle, hoitaa lintulaudan lukuisille vierailijoille appeet ja puruttaa ja heinittää koirien kopit. Voin kertoa että illan makasin vain sohvalla ja luin kirjaa! 

Sunnuntaina oli pitkispäivä ja runsaan lumitilanteen vuoksi suuntasimme lenkin kaupunkiin. Juoksimme perinteisen "margariinilenkin", jota Kokkolan ultrajuoksijat käyvät tallaamassa harva se päivä. Saatiin 15 kilometriä kasaan ja lenkki tuntui jostain syystä älyttömän raskaalta. Ehkäpä pitkään sairastettu flunssa vei kunnon alemmas mitä ajatteli, ja viikon aktiviteetit rasittivat kroppaa enemmän kuin oli tarkoitus?

Joka tapauksessa treeniviikko oli todella onnistunut, ja juoksumotivaatiota ei tarvitse näemmä hakea mistään. Pk-lenkit pitää saada pysymään taas siellä omalla tasollaan, mutta onneksi tuli hiihtoa ja muuta kevyempää tehtyä korkeasykkeisen juoksun kaveriksi. Vielä kun saisin venyttelyt ja lihaskunnot mukaan kuvioihin niin voisin olla todella tyytyväinen.


Hauskaa ja aktiivista alkavaa viikkoa! Mikäli haluat nopsaan tiedon uusista julkaisuistani klikkaa "tykkää" -nappia Luontoloinen Facebookissa


Minut löytää myös InstagramistaEi kommentteja :

Lähetä kommentti