Vaellusruokaa: mausteinen bataatti - kikhernecurry


Bataatti - kikhernecurry


2-3 annosta


Ainesosat: 

Kuivattavat:

1 keskikokoinen bataatti
2-3 porkkanaa
1 paprika
250 g miniluumutomaatteja
1/2 parsakaali
1 tlk kikherneitä valutettuna
100 g fetaa/halloumia

Mausteet:

1-2 rkl sipulirouhetta (tai 1 kuivattu sipuli)
1 tl valkosipulirouhetta (tai 2 kuivattua valkosipulinkynttä)
1 rkl kuivattua tomaattipyreetä
reilu loraus oliiviöljyä
2 rkl kookosjauhetta
1 rkl raakaruokosokeria (tai muuta mekeutusta)
1 tl chiliä
1 rkl curryjauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl kurkumaa

suolaa maun mukaan

Huom! Voit myös käyttää valmista currymausteseosta, esim. Santa Marian Curry masala (älä käytä koko pussia). Lisää kuitenkin kuivattu kookosjauhe erikseen ja suolaa maun mukaan. 

Lisäksi:

2 rkl oliivöljyä


Valmistus:Kuivaaminen 

Pilko bataatti pieniksi noin 2 cm x 2 cm lohkoiksi tai muuhun pienehköön muotoon. Laita bataatit hetkeksi kiehumaan kuumaan veteen, jotta ne hieman pehmenevät. Älä keitä niitä kuitenkaan täysin kypsiksi, että ne pysyvät kasassa. Tee sama käsittely myös porkkanoille, mutta huomioi että niissä on hieman pidempi keittoaika. Pilko parsakaali pieniksi nupuiksi ja ryöppää ne nopeasti kuumassa vedessä. Pilko paprika pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi. Puolita miniluumutomaatit. Huuhtele ja valuta valmiiksi kypsät kikherneet. Murusta feta leivinpaperin päälle.

Nyt olet valmis kuivattamaan ainesosia. Juureksissa ja kasviksissa olen käyttänyt kuivurissa 50 asteen lämpötilaa. Uunissa käy sama lämpötila, kunhan luukku on raollaan. Kuivausaika riippuu monesta tekijästä, kuten ilmankosteudesta, mutta useampi tunti siinä menee. Levitä kuivattavat ainesosat ohuelti laajalle alalle ja vältä klimppejä. Sekoittele välillä kuivaamisen aikana. Kasvikset ovat valmiita, kun ne ovat kovia/sitkeän oloisia. Voit maistaa niitä todetaksesti tämän. Fetalle sopii sama 50 asteen lämpötila, ja valmiina se on rouskuvaa.

Kun kuivaaminen on tehty voit laittaa kaikki kuivatut ainesosat samaan minigrip-pussiin. Kannattaa ottaa hieman reilu pussi, jotta voit tarvittaessa liottaa ruokia myös siinä. Mausteet olen tykännyt pistää omaan pikkupussiinsa (jos en käytä valmista sekoitusta), jolloin niitä voi hetken kuullottaa öljyssä ennen muiden ainesten lisäystä. Mutta tämä on ihan hifistelyä, voit lisätä mausteet myös kuivattujen ainesten sekaan.

Kuivattuja ruokia minigrip-pusseissa

Valmistus
Lisää kuivattujen ainesten sekaan kylmää vettä niin paljon että ne peittyvät. Voit liottaa niitä joko minigrip-pussissa tai kattilassa. Mitä pidempi aika sen parempi, eli ainakin pari tuntia jos malttaa. Laitamme itse monesti iltaruuan jo lounaalla/iltapäivän tauolla likoamaan tupla-minigrippiin, jolloin leirissä ei tarvitse odotella ruokaa.

Jos haluat, voit kuullottaa mausteet kattilassa öljyssä ennen kuivattujen ainesten lisäämistä. Tai mennä helpoimman kautta, ja kipata vain kaiken kerralla kiehumaan. Kuumenna ruoka kiehuvaksi ja keitä kunnes kaikki ainesosat ovat pehmenneet. Lisää tarvittaessa vettä. Nauti!Huom! Suosittelen lukemaan kuivaamisesta tämänMikäli haluat nopsaan tiedon uusista julkaisuistani klikkaa "tykkää" -nappia Luontoloinen Facebookissa


Minut löytää myös Instagramista


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti