Retkiruokaa: Porkkana - linssisosekeitto


Tää on muuten kova! Porkkana-linssisosekeitto on meidän arkiruokaa, ja kokeilin kuivattaa sitä myös vaellusmuonaksi ruokatermarista nautittavaksi. Todella toimiva ja maistuva kokonaisuus, joka on nopea valmistaa, vie vähän tilaa ja helppo nauttia. Kannattaa ottaa kokeiluun kotosallakin!


Porkkana-linssisosekeitto


Ainekset (2-4 annosta)


1 kpl sipuli
3 kpl valkosipulinkynttä
6 kpl porkkana (350 g)
1 rkl tuoretta inkivääriä (raastettuna)
1 tl kurkumaa
1 rkl curryjauhetta
2 tl punaista currytahnaa
1/2 tl jauhettua korianteria
6 dl vettä (tai sen verran että ainesosat juuri peittyvät)
2 rkl kasvisfondia
2 dl punaisia linssejä (kuivatavaraa) 
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

1 prk kookoskermaa


Valmistus

Kuori kasvikset. Hienonna sipulit, paloittele porkkanat ja raasta inkivääri.

Lisää kattilaan pari ruokalusikallista vettä ja kuumenna hetki mausteita (kurkuma, inkivääri, curry, currytahna, korianteri) vesitilkassa ja lisää sitten sipuli ja valkosipuli ja porkkanat. Kuullota pari minuuttia.

Lisää vesi, fondi ja linssit. Laita vettä vain sen verran, että aineosast peittyvät. Parempi lisäillä vettä ruuanlaiton edetessä tarpeen mukaan jotta ruuasta tulee mahdollisimman paksua. Se helpottaa kuivaamista. 

Keitä kunnes porkkanat ja linssit ovat kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kookoskerma.

Soseuta keitto. Levitä sose leivinpaperin päälle uuninpelleille siten, että keittoa tulee n. 1-2 cm vahvuinen kerros. Laita uuninpellit mielellään kiertoilmauuniin (ilmankin pärjää) ja pönkää luukku raolleen. Säädä uuni 60 asteeseen ja kuivaa kunnes levy on rapsakka. Voit kääntää ja rikkoa levyä kuivatuksen edetessä.

Kun levy on kuivannut rapsakaksi laita palat (kannattaa kuivata pienissä erissä) monitoimikoneeseen ja riko jauheeksi. Annostele jauheesta 2-4 annosta minigrip-pusseihin. 

Retkellä lisää aamulla pussillinen jauhetta tavallisen termariin tai ruokatermariin ja vettä perään. Annostelu on hieman fiiliksen mukaan, mutta puoli litraa vettä on varmaan passeli. Lounasaikaan nauti keitto suoraan termarista leivän kera. 






Mikäli haluat nopsaan tiedon uusista julkaisuistani klikkaa "tykkää" -nappia Luontoloinen Facebookissa


Minut löytää myös Instagramista

3 kommenttia :

  1. Kuulostaapa herkulliselta ja helpolta. Tämä menee ehdottamasti kokeiluun!

    VastaaPoista
  2. Komppaan, kuulostaa tosi hyvältä reseptiltä ja nimenomaan just vaellusruuaksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, tosi kiva kun tykkäilette! Suosittelen kyllä testaamaan! Maustamisessa kannattaa säätää ruoka just omaan suuhun sopivaksi. :)

      Poista